Слушането на музика намалява ли болката при мигрена?muzika migren

Дали слушането на музика е добро за болка при мигрена? Интересен резултат беше получен с изследването, проведено от учени. Ето всички подробности за изследването!

Слушането на музика помага ли за облекчаване на болката при мигрена ? Любопитни за отговора на този въпрос, учените проведоха изследване. Всички подробности за въпросната работа са тук.

Дали слушането на музика е добро за мигрена?

Според новините в АА учените са провели много важно изследване на мигрената, която се отразява негативно на ежедневния живот на пациентите. Проведеното изследване разкрива дали слушането на музика е полезно за мигрена.

Прочети Още: Астрономите са разделени: Плутон и Луната дали са планета?

В рамките на изследването, публикувано в списанието Complementary Therapies in Medicine, което включва изследвания на алтернативната медицина, е анализиран ефектът на инструменталната музика върху пациентите с мигрена.

Инструментална музика се пускаше на група от 20 души, предимно жени, два пъти на ден в продължение на 3 месеца. Всяка сесия продължи 20 минути. Според получените данни мигрената и главоболието на участниците са намалели.

При половината от доброволците, участвали в проучването, честотата на припадъците е намаляла с 50 процента. Освен това се наблюдава намаляване на нуждата от лекарства. Проучването показа, че изразите на участниците за контролиране на своята тревожност и депресия са се подобрили.

Според информацията, споделена от учените, изследването, макар и в малък мащаб, може да помогне за провеждането на по-големи клинични изпитвания на музикална терапия в бъдеще.

Излезе интерактивно музикално видео

Girls Who Code, организация с нестопанска цел, която има за цел да привлече повече жени и момичета в областта на компютърните науки, наскоро си партнира с Doja Cat. В резултат на сътрудничеството беше пуснато първото в света музикално видео с кодиран кабел .

Трябва да посетите уебсайта, наречен Dojacade, за да гледате музикалния клип, който предлага интерактивно изживяване, и да режисирате сцените. Когато плъзнете мишката върху екрана, ще видите футуристично изображение, което става пикселизирано.

Когато щракнете върху бутона Начало, ще се отвори нова страница. В лявата част на страницата, която се отваря, ще видите, че всеки цвят представлява език за програмиране. Жълтото представлява CSS, Javascript син и розов Python.

Ако щракнете върху музикалния видеоклип, ще видите изображение, точно като оригиналното музикално видео на Doja Cat. В долната част на екрана има времева линия. Тази диаграма показва кога да поставите видеоклипа на пауза и какъв език за програмиране е в коя сцена.

Подобни публикации

  1. Vision Pro може да се използва от хирурзи в хирургията
  2. Най-интересните и животоспасяващи технологии в света
  3. Каква е разликата между PDR и психологията?
  4. Как се прави кръводаряване? Какви са условията?
  5. Учените работят върху ваксина срещу COVID за пиене

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.