Слушането на музика намалява ли болката при мигрена?

muzika migren

Дали слушането на музика е добро за болка при мигрена? Интересен резултат беше получен с изследването, проведено от учени. Ето всички подробности за изследването!

Слушането на музика помага ли за облекчаване на болката при мигрена ? Любопитни за отговора на този въпрос, учените проведоха изследване. Всички подробности за въпросната работа са тук.

Дали слушането на музика е добро за мигрена?

Според новините в АА учените са провели много важно изследване на мигрената, която се отразява негативно на ежедневния живот на пациентите. Проведеното изследване разкрива дали слушането на музика е полезно за мигрена.

Прочети Още: Астрономите са разделени: Плутон и Луната дали са планета?

В рамките на изследването, публикувано в списанието Complementary Therapies in Medicine, което включва изследвания на алтернативната медицина, е анализиран ефектът на инструменталната музика върху пациентите с мигрена.

Инструментална музика се пускаше на група от 20 души, предимно жени, два пъти на ден в продължение на 3 месеца. Всяка сесия продължи 20 минути. Според получените данни мигрената и главоболието на участниците са намалели.

При половината от доброволците, участвали в проучването, честотата на припадъците е намаляла с 50 процента. Освен това се наблюдава намаляване на нуждата от лекарства. Проучването показа, че изразите на участниците за контролиране на своята тревожност и депресия са се подобрили.

Според информацията, споделена от учените, изследването, макар и в малък мащаб, може да помогне за провеждането на по-големи клинични изпитвания на музикална терапия в бъдеще.

Излезе интерактивно музикално видео

Girls Who Code, организация с нестопанска цел, която има за цел да привлече повече жени и момичета в областта на компютърните науки, наскоро си партнира с Doja Cat. В резултат на сътрудничеството беше пуснато първото в света музикално видео с кодиран кабел .

Трябва да посетите уебсайта, наречен Dojacade, за да гледате музикалния клип, който предлага интерактивно изживяване, и да режисирате сцените. Когато плъзнете мишката върху екрана, ще видите футуристично изображение, което става пикселизирано.

Когато щракнете върху бутона Начало, ще се отвори нова страница. В лявата част на страницата, която се отваря, ще видите, че всеки цвят представлява език за програмиране. Жълтото представлява CSS, Javascript син и розов Python.

Ако щракнете върху музикалния видеоклип, ще видите изображение, точно като оригиналното музикално видео на Doja Cat. В долната част на екрана има времева линия. Тази диаграма показва кога да поставите видеоклипа на пауза и какъв език за програмиране е в коя сцена.

Подобни публикации

  1. Германия няма да вземе тези, които имат ваксината Turkovac!
  2. Защитава ли ваксината TURKOVAC срещу Omicron?
  3. Комбинация от грип и коронавирус Случай с Flurona се появи в Израел!
  4. Колко ефективен е TURKOVAC при Delta Variant?
  5. Астмата предотвратява развитието на мозъчен тумор

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.