Потребителските данни вече са в безопасност в Metameta danni ai

Потребителските данни вече са в безопасност: Meta няма да може да използва данни за изкуствен интелект!

Meta беше блокиран да използва потребителски данни за обучение на AI от Европейския съюз и Европейския център за цифрови права. Meta спря плановете си за обработка на потребителски данни за обучение на AI в Европа. Решението идва, след като Европейският съюз и Европейският център за цифрови права блокираха Meta да обработва потребителски данни.

Ирландската комисия за защита на данните (DPC) потвърди, че Meta е взела това решение, за да спази законите на Европейския съюз за Общия регламент за защита на данните (GDPR).

Meta каза, че има нужда от потребителски данни

Първо, Европейският център за цифрови права подаде жалби, за да спре плановете на Meta за изкуствен интелект. По-рано Meta представи нови функции за изкуствен интелект, идващи в ЕС, и твърдеше, че тези услуги се нуждаят от потребителски данни, за да отразяват културата и езиците на европейските общности.

Meta се надяваше да разчита на правното основание на „легитимни интереси“, за да разработи AI, но регулаторите на данни в ЕС и Европейският център за цифрови права заключиха, че това правно основание не е съвместимо с GDPR.

Макс Шремс, президент на Европейския център за цифрови права, заяви, че те приветстват развитието за спиране на обработката на потребителски данни, но ще продължат да следят проблема отблизо. Какво мислите по този въпрос? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Съперничещият изкуствен интелект на ChatGPT идва от Amazon!
  2. MIT ще позволи на потребителите да говорят с бъдещото си аз
  3. Изкуственият интелект вече превзема игралната индустрия
  4. Още телефони с Android ще могат да използват Gemini в съобщения
  5. Samsung: Започва революцията в интелигентния дом с изкуствен интелект!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.