Днес 99% от световното население ще има дневна светлина едновременноdnevna svetlina

Нов доклад от Timeanddate разкрива, че днес 99% от населението на Земята може да има дневна светлина по едно и също време. Ето всички подробности!

Във всеки един момент едната страна на Земята има слънчева светлина , докато другата страна е в тъмнина. Това е проста геометрия, позната на всички досега. Следователно интуитивно има смисъл приблизително половината от населението на планетата да е на тъмно във всеки даден момент, но географията и разпределението на хората на нашата Земя всъщност са малко по-сложни от това. Толкова много, че почти всеки човек ще изпита някаква форма на пряка или непряка слънчева светлина по едно и също време на 8 юли.

Всяка година в наши дни започват да се разпространяват съобщения, че 99% от хората на Земята ще усетят дневната светлина по едно и също време, особено в 14:15 ч .

Тази година Timeanddate реши да проучи това твърдение и го установи, че е „технически правилно“, с предупреждението, че най-малко 3% от населението на Земята всъщност може да не е в състояние да открие ограниченото количество фотони, които удрят очите им късно в вечер или рано сутрин.

Прочети Още: Microsoft Edge получава функция, която другите браузъри нямат

По кое време може да има дневна светлина по света?

За да разберем какво се случва тук, е необходимо да премахнем някои определения. Когато слънцето е над хоризонта, ние го наричаме дневна светлина, но има три фази на здрача, когато слънцето не грее директно над хоризонта. Междувременно Слънцето не свети директно на повърхността, но все пак можем да видим неговата светлина, осветяваща атмосферата. Най-тъмната фаза на здрача е астрономическият здрач (повече от 18 градуса се считат за нощ) , когато Слънцето е на 12 до 18 градуса под хоризонта.

Така че е вярно, между 14:15 ч. и 15:15 ч. българско време в петък почти всички населени земни маси ще изпитат някаква форма на дневна светлина или здрач , с изключение на тихоокеанските острови и региона на Австралия/Океания .

И така, какво мислите по този въпрос? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Ново изследване: Може да има живот на Меркурий, най-близката планета до Слънцето!
  2. Китайски учени разработиха подкожно безжично зарядно!
  3. Устройство за гълтане, което може да измерва сърдечната и дихателната честота!
  4. Плашещи изследвания: Нивото на кислород на Земята може да падне в бъдеще и да задуши всички нас!
  5. Революционно изобретение от учени: Устройство за четене на мисли!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.