Ефективна ли е пиенето на вода срещу коронавируса?

voda koronavirus

Има много стъпки, които можете да предприемете в битката срещу Covid-19. Питейната вода един от тях ли е?

Има много стъпки, които можете да предприемете в битката срещу Covid-19 . Има питейна вода един от тях?

Ефективна ли е питейната вода срещу вируса?

Когато разглеждате информацията, разпространена наскоро в интернет, се предлагат съвсем различни методи, за да ви предпазят от вирусна епидемия. Беше казано, че можете да убивате вируси, като използвате кокаин, особено в чужбина. След като грешната идея се разпространява дълго време в социалните медийни платформи, Франция направи изявление по въпроса и заяви, че това определено не е вярно. По-късно беше казано, че избягването на сладолед може да помогне, което беше отречено от Unicef. Напоследък се разпространяват слухове – доста опасно и също толкова погрешно – че вирусите могат да бъдат убивани с белина. В интерес на истината не е нужно да споменаваме, че това също е лъжа.

Сега сме изправени пред много по-невинно твърдение: „ Питейната вода убива вирусите “.

И така, вярно ли е това?

За съжаление не е вероятно.

Питейната вода не е достатъчна

Публикации, циркулиращи в социалните медийни платформи, твърдят, че устата и гърлото трябва да са постоянно влажни и затова трябва да пием вода на всеки петнадесет минути. Основната логика на това твърдение е, че вирусът не може да остане в хранопровода и се изпраща в стомаха, където се унищожава от стомашната киселина.

Инфекциите обикновено започват след излагане на хиляди или милиони вирусни частици. Следователно, почистването на няколко от тях в хранопровода няма да бъде ефективен подход.

Всъщност основният риск от заразяване е, че заразен човек киха или кашля директно към вас и вие дишате в околната среда, където тези частици присъстват.

Разбира се, това не е единствената причина пиенето на вода да не работи.

Много хора смятат, че когато частица Covid-19 влезе в стомаха, тя ще бъде унищожена директно. В резултат стомашната киселина е около 1 – 3 pH и е достатъчно силна, за да разтвори грубо стоманата.

От друга страна, MERS, друг вид коронавирус, има структура, устойчива на стомашна киселина. В някои случаи на MERS дори се наблюдава, че вирусът се установява в червата и го колонизира. Не знаем дали това е вярно и за Covid-19, или не.

Китайски експерти обаче предупреждават, че има някои признаци за това. Всъщност наскоро видяхме, че към симптомите се добавят симптоми като диария и гадене.

Най-важните подробности, които трябва да приложите в борбата с Covid-19, са често измиване на ръцете със сапун и вода, не докосване на лицето ви и обръщане на внимание на концепциите за социално дистанциране и социална дистанция.

Подобни публикации

  1. Германия няма да вземе тези, които имат ваксината Turkovac!
  2. Защитава ли ваксината TURKOVAC срещу Omicron?
  3. Комбинация от грип и коронавирус Случай с Flurona се появи в Израел!
  4. Колко ефективен е TURKOVAC при Delta Variant?
  5. Астмата предотвратява развитието на мозъчен тумор

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.