Ефективна ли е пиенето на вода срещу коронавируса?

voda koronavirus

Има много стъпки, които можете да предприемете в битката срещу Covid-19. Питейната вода един от тях ли е?

Има много стъпки, които можете да предприемете в битката срещу Covid-19 . Има питейна вода един от тях?

Ефективна ли е питейната вода срещу вируса?

Когато разглеждате информацията, разпространена наскоро в интернет, се предлагат съвсем различни методи, за да ви предпазят от вирусна епидемия. Беше казано, че можете да убивате вируси, като използвате кокаин, особено в чужбина. След като грешната идея се разпространява дълго време в социалните медийни платформи, Франция направи изявление по въпроса и заяви, че това определено не е вярно. По-късно беше казано, че избягването на сладолед може да помогне, което беше отречено от Unicef. Напоследък се разпространяват слухове – доста опасно и също толкова погрешно – че вирусите могат да бъдат убивани с белина. В интерес на истината не е нужно да споменаваме, че това също е лъжа.

Сега сме изправени пред много по-невинно твърдение: „ Питейната вода убива вирусите “.

И така, вярно ли е това?

За съжаление не е вероятно.

Питейната вода не е достатъчна

Публикации, циркулиращи в социалните медийни платформи, твърдят, че устата и гърлото трябва да са постоянно влажни и затова трябва да пием вода на всеки петнадесет минути. Основната логика на това твърдение е, че вирусът не може да остане в хранопровода и се изпраща в стомаха, където се унищожава от стомашната киселина.

Инфекциите обикновено започват след излагане на хиляди или милиони вирусни частици. Следователно, почистването на няколко от тях в хранопровода няма да бъде ефективен подход.

Всъщност основният риск от заразяване е, че заразен човек киха или кашля директно към вас и вие дишате в околната среда, където тези частици присъстват.

Разбира се, това не е единствената причина пиенето на вода да не работи.

Много хора смятат, че когато частица Covid-19 влезе в стомаха, тя ще бъде унищожена директно. В резултат стомашната киселина е около 1 – 3 pH и е достатъчно силна, за да разтвори грубо стоманата.

От друга страна, MERS, друг вид коронавирус, има структура, устойчива на стомашна киселина. В някои случаи на MERS дори се наблюдава, че вирусът се установява в червата и го колонизира. Не знаем дали това е вярно и за Covid-19, или не.

Китайски експерти обаче предупреждават, че има някои признаци за това. Всъщност наскоро видяхме, че към симптомите се добавят симптоми като диария и гадене.

Най-важните подробности, които трябва да приложите в борбата с Covid-19, са често измиване на ръцете със сапун и вода, не докосване на лицето ви и обръщане на внимание на концепциите за социално дистанциране и социална дистанция.

Подобни публикации

  1. Първи в света: Одобрена ваксина срещу коронавирус без игла!
  2. Сигнал за мистериозен нов вирус в Аржентина
  3. САЩ обявяват извънредно положение заради маймунската шарка
  4. Какво е BCAA, какво прави?
  5. Супер заразният вариант Omicron плаши учените

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.