Съветът на ЕС одобри: Шенгенската виза може да се получи онлайн!schengenska viza

Съветът на ЕС одобри: Шенгенската виза може да се получи онлайн!

Съветът на Европейския съюз даде одобрение за получаване на шенгенска виза онлайн. Ето подробности за новото приложение! Съветът на Европейския съюз одобри новия регламент за цифровизацията на шенгенските визи. След приключване на необходимите подготовки ще бъде възможно да получите шенгенска виза онлайн.

Дигитална платформа ще бъде създадена!

Първо, ще бъде създадена цифрова платформа за получаване на шенгенска виза онлайн. След приключване на техническата работа в подготвителната фаза на платформата ще бъде дадена информация за това как работи приложението, как се кандидатства за цифрова виза и как ще протича процесът.

Новият регламент, превърнал се в закон, ще влезе в сила 20 дни след публикуването му в официалния вестник на ЕС. След като бъдат налични, цифровите визи ще могат да се изтеглят на телефони и мобилни устройства.

Така няма да има нужда от документи, прикрепени към паспортите. Кандидатстването и плащането за шенгенска виза ще се извършва чрез системата, чиято техническа инфраструктура е изградена. Това също ще бъде интегрирано в други системи.

Тъй като всички транзакции ще се събират на една платформа, данните ще се споделят между държавите-членки на ЕС. Тези, които кандидатстват за виза за първи път и тези, които получават нов паспорт, ще трябва да отидат в посолството или консулството за първата виза.
И така, какво мислите по този въпрос? Можете да споделите коментарите си с нас в секцията по-долу.

Подобни публикации

  1. Беше разкрито за колко ще се продава TikTok
  2. ChatGPT ще бъде обучаван със съдържание на Reddit!
  3. Рекорден ръст на пазарната стойност на Apple
  4. Grok, изкуственият интелект на X, ще получава всички резюмета на новини от X!
  5. Сключено е ново споразумение между TikTok и Universal Music!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.