Европейският съюз започна официално разследване за TikTok!tiktok eu

Европейският съюз започна официално разследване за TikTok!

Комисията на Европейския съюз официално започна разследване срещу популярната социална медийна платформа TikTok в рамките на Закона за цифровите услуги. Ето подробностите! Комисията на Европейския съюз обяви, че е започнало официално разследване срещу TikTok в рамките на Закона за цифровите услуги (DSA) . Със съобщението станаха ясни някои подробности около разследването.

ЕЗащо Европейският съюз започна разследване за TikTok?

Е

Беше посочено, че областите на фокус на Комисията на Европейския съюз в рамките на разследването са свързани със защитата на децата, прозрачността на рекламата, достъпа до данни за изследователите, пристрастяващия дизайн и управлението на риска от вредно съдържание.

От миналото лято големи платформи като TikTok са изправени пред редица допълнителни изисквания в области като алгоритмична прозрачност и системен риск, а платформата за споделяне на видео в момента се разследва съгласно тези правила.

Днешният ход следва няколко месеца събиране на информация от Комисията, която налага правилата за DSA за основните платформи, включително искания за информация от TikTok в области като защита на децата и рискове от дезинформация.

TikTok трябваше да направи някои оперативни промени през юни 2022 г., след като регионалните органи за защита на потребителите се срещнаха, за да разследват жалби относно безопасността на децата и поверителността.

Сега комисията ще увеличи исканията за информация срещу платформата за споделяне на видео, докато разследва предполагаеми нарушения. Тези искания могат да включват интервюта и инспекции, както и искане за предоставяне на повече данни.

Няма официален краен срок, в който ЕС да приключи това цялостно разследване.В прессъобщението се посочва, че периодът зависи от различни фактори като „сложността на случая, степента, до която съответната компания сътрудничи на Комисията и упражняването на права на защита“.

В своето изявление TikTok каза:TikTok е пионер във функциите и настройките, които цялата индустрия се стреми да защити младите хора и да държи тези под 13 години далеч от платформата“, и продължи изявлението си със следните думи:

„Ще продължим да работим с експерти и индустрията, за да запазим младите хора в безопасност в TikTok, и сега очакваме с нетърпение възможността да обясним подробно тази работа на Комисията.“

Какво мислите за това решение на ЕС? Не забравяйте да споделите вашите мисли за това разследване с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Microsoft 365 се срина ли? Хиляди потребители имат проблеми с достъпа!
  2. Невероятна грешка в Apple
  3. Инфлуенсърите в TikTok може да останат безработа
  4. Този път Apple ще ни плати: Ако телефонът ви е бавен, имате късмет!
  5. Илон Мъск обявява датата на представянето на Tesla Robotaxi!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.