Microsoft Edge вече няма да улавя тайно данни от други браузъри!microsoft edge

Microsoft Edge вече няма да улавя тайно данни от други браузъри!

Грешка, която позволи на Microsoft Edge да изтегля тайно данни от други браузъри за известно време, беше коригирана от Microsoft. Ето подробностите! Наскоро беше открито, че Microsoft Edge получава данни от Google Chrome и други браузъри след последните актуализации на Windows и това се случва дори ако не сте разрешили Edge. Сега се смята, че тази грешка е коригирана.

През последните няколко години браузърът Edge на Microsoft имаше поддръжка за изтегляне на данни от други браузъри (първо Chrome), за да поддържа Edge актуализиран, ако го използвате. Тази функция се използва доста агресивно напоследък, като актуализациите на Windows показват подкана, която не може да бъде затворена, опитвайки се да получи вашето разрешение за това.

Microsoft поправи споменатата „грешка“

Разбира се, тази ситуация породи много различни теории и обвинения. Много хора се съгласиха, че причината Edge да копира данни от Chrome е умишлена, а не поради ситуации като грешка при актуализиране.

Грешка в Edge позволяваше тази функция за някои потребители без тяхно разрешение, което доведе до много объркване за това как Edge получи тези данни. В наскоро публикуван регистър на промените за най-новата стабилна версия на Edge, Microsoft казва, че този проблем е коригиран.

С други думи, според твърдението на Microsoft, вече ще може да получава данни от браузъра от Microsoft Edge, Google Chrome и други браузъри, само ако вие го разрешите. Това означава, че Microsoft вече няма да прибягва до различни методи, когато се опитва да получи това разрешение и ще трябва директно да го предоставите ръчно. Какво мислите по този въпрос? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Популярната функция на Instagram идва в YouTube!
  2. WhatsApp функция която ще се срещне с превод на живо
  3. Spotify функция която ще позволи да оставите коментар на подкастите!
  4. Функция за редактиране на снимки в Whatsapp
  5. Голяма стъпка за сигурността на потребителите на WhatsApp: Синя значка идва!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.