Езикът на клиентите (Научете какво всъщност означават клиентите!)

ezikat na klientite

Дори и клиентите да идват от различен произход, от различни раси, всички те говорят този универсален език. В тази статия ще разгледаме изразите, които най-често се използват от клиентите и техните значения.

Познаването на различен език от майчиния ви език винаги ви дава положителни предимства.Разбира се, професионалният дизайнер трябва да разбира езика на клиента. Клиентът е езикът на група хора, наречени „ Клиенти “, тип, с който дизайнерите трябва да се справят всеки ден.

„Нямам предвид бюджет“

Каквато и такса да поискате означава, че ще плащаме по-малко. Клиентите често идват при дизайнери и предоставят информация за проекта. Когато дизайнерът пита колко клиенти искат да платят за този проект, той получава отговора „Нямаме предвид бюджет“.

Това обикновено включва две значения: Първо, дайте ни цена и ще изчислим как е възможна тази ставка за нас . Второ, дайте ни предложение в рамките на изискванията на проекта и ние ще направим промени по него .

„Ако ще сключите сделка за цена, нека направо да стигнем до края“ ще бъде най-добрият отговор на клиента.

„Направи го да изглежда стилно“ или „Трябва да изглежда стилно“

Клиентът иска тънък и елегантен шрифт от вас. За проекта трябва да използвате тънки и елегантни шрифтове като Trajan Pro или Caviar Dreams.

„Искате ли пространството за фино писане и писане да бъде доста голямо?“ би било добър отговор.

„Искаме да стане възможно най-скоро“

Клиентът иска да се откажете от всичко и просто да се съсредоточите върху него. Когато клиент поиска нещо от дизайнер възможно най-скоро, това не трябва да се възприема като учтиво искане. Прекарвате цялото си време само за този проект, цялата ви задача е да бъдете този проект.

Просто кажете: „Да, аз няма да чака още една секунда, за да започне работа по проекта си . 

„Тя трябва да изглежда като шрифт на лого“

Клиентът иска да добавите произволни абстрактни форми. Клиентите често казват на дизайнерите, че трябва да приличат на шрифта, като същевременно дават необходимите съвети за техните лога. Добавете няколко произволни абстрактни форми с марката, вместо да ги убеждавате , че обикновено типографско лого (например Twitter , Coca cola , Twitter , Facebook , Sony , Google и други световно известни марки) може да изглежда много впечатляващо.

„Това е чудесна възможност за вас!“

Клиентът иска да не таксувате себе си за този проект и да работите безплатно. Клиентите са сърдечно състрадателни хора; Болезнено е да заявите на дизайнерите, че е ясно, че няма да платят такса.

Трябва да кажете , че няма да направите това безплатно, като кажете „Сигурен съм в тази възможност, че ще спечеля много пари“ .

„Имаме много проекти в близко бъдеще“

Това предполага, че това е просто бляскава тактика и не бива да увеличавате надеждите си. Това изречение се използва, за да насърчи новонаетите дизайнери да работят усилено и да позволи на първия проект да послужи като вид тест за търпение, както и художествени умения.

В отговор на клиента, може да се каже , „аз ще бъда повече от щастлив да получите повече проекти, но нека да се съсредоточи върху проекта на ръка за сега . 

Подобни публикации

  1. Instagram вече ще цензурира снимки с голота в DM
  2. Какво представлява динамичният остров, който познаваме с iPhone 14 Pro?
  3. YouTube с нов дизайн за мобилни устройства и мрежа
  4. 9 неизвестни функции на Twitter
  5. TikTok имитира някои функции на BeReal!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.