Ракетата Falcon 9 на SpaceX поставя рекорд за използване

starlink falcon 9

След успешен полет ракетата Falcon 9, която кацна на Земята, счупи рекорд. SpaceX предефинира стандартите за използване на ракети.

Двустепенната ракета Falcon 9 на SpaceX , чийто главен изпълнителен директор е известният милиардер Илон Мъск , излетя в космоса на 19 март. Falcon 9 пренесе 53 интернет спътника от спътника Starlink на SpaceX в ниска околоземна орбита. 2282 спътника Starlink, 2 хиляди 33 от които все още работят, са изпратени от SpaceX досега. След изпращането на Falcon 9 имаше важно развитие и SpaceX счупи рекорд по отношение на използваемостта на ракетата.

Falcon 9 Rocket поставя рекорд за управление

С този полет Falcon 9 беше изстрелян 12 пъти и успешно се върна на Земята за първи път в историята си. SpaceX постави нов рекорд благодарение на това безпрецедентно събитие в „повторната употреба на ракети“ . Този полет, който е 12-ото изстрелване на първия етап на Falcon 9, означава, че SpaceX е поставила нов „стандарт“ за многократна употреба на ракети. По този начин SpaceX вече стандартизира реалната повторна употреба.

Прочети Още: Световноизвестният разработчик на игри Epic Games обяви, че ще дари на Украйна приходите

Falcon 9 направи своето 12-то кацане на първо място и кацна за определено кацане приблизително 9 минути след излитането на дрона, наречен „Just Read the Instructions“ , който беше разположен в Атлантическия океан край бреговете на Флорида. Във втората фаза ракетата разгърна 53 космически кораба Starlink в определените им орбити в рамките на 1 час след излитането. 

Според данните, споделени в САЩ; Средната скорост на изтегляне на Starlink достигна 104 Mbps през последното тримесечие на 2021 г. Скоростта на качване е 12 Mbps, а латентността е 40 мс. С тези скорости Starlink, който значително изпревари своите конкуренти като Viasat и HughesNet, също е доста близо до средната фиксирана скорост на интернет в САЩ. 

От друга страна, системата Starlink може да бъде активирана в Турция преди края на 2022 г. Все още обаче няма официално изявление. 

Подобни публикации

  1. Ефективност на батерията на iPhone с инсталиран iOS 16
  2. Мета работи върху изкуствен интелект, който може да разчита мозъчни вълни
  3. Audi разкрива нов електрически автомобил Activesphere
  4. AMD обявява датата на представяне на процесорите от серия Ryzen 7000
  5. Представена е пилотна технология Xiaomi за автономно шофиране

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.