Форматиране на компютър

ssd ili hdd

Как да форматирам компютър? Ако компютърът ви е пълен със злонамерен софтуер или се забавя, форматирането може да е идеалното решение.

Как да форматирам компютър? – Компютрите, които са били използвани дълго време, могат да понесат загуба на производителност поради различни корупции на системните файлове, злонамерен софтуер и подобни причини и честно казано, идеалното решение срещу тези проблеми би било форматирането. Ако Windows 10 Как да форматирате изхвърлено? Ако питате, вие сте на правилното място.

Прочети Още: Как да използвам WhatsApp на iPad?

Преди да започнем, нека направим някои малки предупреждения. Действията, които ще извършите скоро, ще изтрият радикално цялата информация на вашето устройство, така че е важно да архивирате вашите важни данни в облака, на външен диск или подобна платформа. Ако сте готови, нека започнем.

Как да форматирам компютър?

  • Изтеглете Windows 10 ISO файла.
  • Отпечатайте изтегления файл във външна памет.
  • Изключете компютъра си и го стартирайте в режим BIOS.
  • Изпълнете стъпките за настройка.
  • Когато всичко приключи, компютърът ви ще бъде форматиран!

Прочети Още: Как да форматирам компютъра?

С метода в тази статия можете лесно да извършите форматиране на Windows 7, форматиране на Windows 8 и форматиране на Windows 10. В допълнение, ние се опитахме да обясним подробното обяснение на темата по един прост начин за вас по-долу.

1- Създаване на файл за качване

Първо решете с коя версия искате да използвате компютъра си. Нашата препоръка е да използвате Windows 10 за ефективна и надеждна употреба. Поради тази причина ще продължим процесите в Windows 10, но няма разлика в приложението, защото целият метод е абсолютно еднакъв в други операционни системи.

Какво ти е необходимо?

– Най-малко 8 GB USB памет

– Windows 10 ISO файл

– Инструмент за създаване на Bootstrap Media

Първо изтеглете оригиналния ISO файл от официалния уебсайт на Microsoft. Тъй като този файл съдържа основните файлове на операционната система, важно е да не изтегляте от други сайтове или източници. След това трябва да запишете този файл в памет. Ако не сте сигурни как да направите това, можете да получите достъп до нашето ръководство.

2- Започнете да качвате

Ако сте завършили успешно горната стъпка, единственото, което остава, е да започнете инсталацията. За да направите това, изключете компютъра и поставете паметта, в която сте отпечатали файла, в компютъра. След това следвайте стъпките за инсталиране, персонализирани за вашия компютър. Ако не сте сигурни как да направите това, можете да получите достъп до нашето ръководство.

След всички тези стъпки компютърът ви ще бъде инсталиран от нулата, сякаш току-що е закупен. Ако в бъдеще не искате да страдате от различни загуби на производителност, не пренебрегвайте да обърнете внимание на файловете, които изтегляте и използвате. Не забравяйте да разгледате различните антивирусни програми в този момент.

Междувременно основното нещо, което трябва да запомните, е, че единствената причина за загубите на производителност не са повредени или злонамерени файлове. В този момент е важно също често да включвате компютъра, който използвате, във физическо почистване. Можете да достигнете до подробностите, които се чудите по този въпрос, като щракнете върху връзката по-долу.

Стигнахме до края на това ръководство. Е, информацията в това ръководство работи ли за вас и направихте ли лесна настройка? Не забравяйте да споделите мнението си по този въпрос с нас и другите ни читатели в раздела за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Как да отмените абонамента за Netflix?
  2. Как мога да сменя потребителското си име в Twitch?
  3. Какво е ERP? Какво прави?
  4. Как да прехвърля WhatsApp от Android на iPhone 14?
  5. Как да зададете местоположение? Споделяне на местоположение в WhatsApp и Messenger

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.