Функция за видео проверка на възрастта в ИнстаграмInstagram повишава сигурността: Функция за видео проверка на възрастта

Instagram стартира новите си функции, за да подобри безопасното използване на своите потребители и да им позволи да виждат подходящо за тях съдържание.

С наближаването на края на годината новите функции идват една след друга във всяко активно използвано приложение за социални медии. От една страна, Instagram , която се откроява сред платформите, които се конкурират помежду си, се развива със забележителни иновации с нарастването на броя на потребителите.

Разгледай Още: Как да използвате интерфейса на Steam Deck на компютър?

Приложението, чийто брой потребители нараства с всеки изминал ден, работи за избягване на проблеми със сигурността. Meta има за цел да осигури надеждно изживяване при използване на всички потребители, като обяви, че е направила налична функцията за проверка на възрастта с видео.

Когато беше установено, че Instagram, който използва изкуствен интелект в приложението за предсказване на възрастта на потребителите, не е много успешен в това отношение, започнаха нови проучвания. Нека добавим, че долната граница на възрастта на потребителя в приложението е 13 години.instagram vazrast

Функция за проверка на възрастта с пристигнало видео

Продължавайки да предприема нови стъпки, за да изведе сигурността на потребителите на следващото ниво, Instagram вече включи опцията за качване на ID. Поради неадекватността на тази функция са разработени два нови метода за проверка на възрастта на потребителя.

Един от тези методи е заснемането на видеоклипове. Друг е да завършите процеса на потвърждение с последователи, гарантиращи за собственика на акаунта. В регионите на Европейския съюз и Обединеното кралство функцията за проверка на възрастта чрез заснемане на видео е пусната в употреба. В тези държави ще бъде възможно да започнете проверката, като заснемете видео в допълнение към качването на личната карта.

Видеоклиповете, взети за проверка, ще бъдат анализирани от инициативата за цифрова идентичност Yoti и ще предоставят приблизителна възраст. Също така се гарантира, че след анализа на видеото, видеото ще бъде изтрито от системите Instagram и Yoti.instagram vazrast id

Няма ясна дата кога функциите, които увеличават тези нови мерки за сигурност, ще дойдат в България. Благодарение на новата опция, компанията се стреми потребителите да виждат подходящото за тях съдържание с правилния метод на филтриране.

„Искаме всички да изживеят Instagram по начин, подходящ за възрастта, което означава, че трябва да знаем на колко години са и това е предизвикателство за хората в нашата индустрия“, каза Тара Хопкинс, директор по политиката в Instagram.

Подобни публикации

  1. Функция, подобна на Telegram, идва отново в каналите на WhatsApp
  2. Специална защита за непълнолетни потребители от Instagram
  3. Функцията, която всеки иска, стигна до Discord
  4. WhatsApp функция, наречена предложени контакти, за потребители на Android и iOS
  5. WhatsApp ще помогне на потребителите да спестят време

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.