Големите технологични компании искат дистанционната работа да приключиtehnologiya ofis

Големите технологични компании искат моделът на отдалечена работа да бъде изоставен и всички служители да продължат работата си в офиса както преди.

Големи технологични компании като Apple, Google и Facebook се опитват да убедят хиляди служители, които са свикнали с модела на отдалечена работа и които твърдят, че не е необходимо всеки ден физически да пътувате до офис, за да преминете към стария работещ модел.

Новият тип епидемия от коронавирус принуди компаниите да преминат към модел на отдалечена работа в продължение на месеци, а служителите да се адаптират към процеса на преход. Тъй като повечето от компаниите се намират в региони със сравнително високи нива на ваксинация, започнаха да се отправят призиви към служителите да се върнат в офиса.

Според мненията на служителите, хиляди служители в тези компании все още не са готови да се върнат в офиса.

Прочети Още: Замръзналият човек се върна от ръба на смъртта преди 40 години!

Докато много от тях са готови да работят в офиса, ограничени само до няколко дни в седмицата, малко служители искат да се върнат в офиса на пълен работен ден. Дотолкова, че служителите посочват колко е продуктивно да бъде напълно далеч от офиса и се питат защо трябва да продължат да живеят в града, където се намират техните офиси.

Някои от водещите имена в технологичната индустрия (като изпълнителния директор на Twitter Джак Дорси) са почти съгласни с въпросната група. Други (като изпълнителния директор на Apple Тим Кук) се опитват да намерят начин да върнат всички възможно най -скоро в офиса, въпреки голямото търсене на служители.

Големите технологични компании, решени да се върнат в офиса

Бъдещето, основано на отдалечена работа, се възпроизвежда от дълго време. Служителите, които поддържат модела на отдалечена работа, сочат проучвания, които предполагат, че хората, които работят от разстояние, са по -щастливи и по -продуктивни .

Компании, които смятат, че отдалечената работа не може да продължи повече, аргументирайки обратното мнение на служителите, заявявайки, че нямат друга възможност. От друга страна, повечето фирми, които завършват работата си по по -традиционен начин, виждайки ефективността, че моделът на отдалечена работа, който той премина с епидемията, допринесе значително за увеличаването, много служители и мениджъри се чудеха защо всичко това не е пробвано преди.

Въпреки че много компании смятат, че системата за отдалечена работа, през която са преминали по време на пандемията, е изключително продуктивна, има изключения. Големите компании за разработка на игри например са имали трудности да останат продуктивни, докато работят отдалечено.

Преходът към офиса може да се забави поради делта вариант

Най -големите технологични компании в света имаха планове да започнат подготовката за връщане в офиса това лято, но като се има предвид настоящата ситуация, изглежда, че няма и следа от оптимизъм за връщане към нормалното поради делта варианта.

Въпреки че Apple заяви, че времето за стартиране на процеса на преход в офиса е отложено от септември за октомври, ако няма промяна в таблицата, моделът на отдалечена работа може да бъде следван за известно време.

Подобни публикации

  1. Най-голямото изобретяване от iPhone! Как ще е роботът на Apple?
  2. Голямо развитие за електрически велосипеди
  3. Red Magic представя новия лаптоп Titan 16 Pro
  4. Зукърбърг представя бъдещите AR очила
  5. Как да ъпгрейдна паметта на iPhone? Как да увеличим съхранението на iPhone?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.