Замръзналият човек се върна от ръба на смъртта преди 40 години!zamraznal chovek predi 40 g

Човек, замръзнал преди 40 години, се върна към живота, въпреки че тялото му се беше втвърдило като парче дърво.Години по -късно приятелят му каза на човека, който се завърна от ръба на смъртта.

Замръзналият човек оцеля преди 40 години, когато мъж на име Уоли Нелсън се натъкна на него в навечерието на Нова година 1980 г. Нелсън описва инцидента години по -късно в интервю за публичното радио в Минесота.

Според интервюто на Нелсън, календарите отбелязаха Нова година в Минесота през 1980 г. Мъж на име Уоли Нелсън намери тялото на приятеля си, лежащо в снега, само на метри от вратата му. Името на човека, лежащ на земята, беше Жан Хилиард.

Джийн Хилиард, която по това време беше на 19, спря колата си на връщане към дома на родителите си след нощна разходка. С палто, чифт ръкавици и ботуши той излезе от колата си и тръгна към дома на приятеля си за помощ при минус 30 градуса по Целзий.

Хилиард се спъна и падна, докато яздеше през студения въздух. Тялото на Хилиард беше в студ точно шест часа. В края на този период тялото му беше напълно изстинало и не остана и най -малка следа от топлина.

Нелсън каза в интервю, което даде години по -късно, че е завел Хилиард на верандата. Нелсън каза, че смята, че приятелят му е умрял, че е станал по -твърд от парче дърво, но след това няколко мехурчета излязоха от носа му. Ако не беше реагирал достатъчно бързо, Хилиард можеше да бъде един от живота, загубен от хипотермия всяка година, обясни Нелсън.

Прочети Още: Броят на играчите в Steam се увеличи с Marvel’s Avengers Event

Как замразените хора са оцелели преди 40 години?

Хипотермията не винаги води до края на живота. Намаляването на телесната температура може значително да намали нуждата на организма от кислород. Охлаждането на тялото може да бъде полезно, особено в медицински условия, за да се предотврати смъртта за известно време.

Сивите тонове доминираха по лицето на Хилиард, кожата му беше твърде твърда, за да бъде пронизана с игла. Тялото на Хилиард, което беше изложено на топлина само за няколко часа, беше възстановено в първоначалното си състояние. Той започна да говори към обяд. Малко по -късно той беше изписан с леко подути пръсти.

Въз основа на външни наблюдения не изглежда много възможно да се каже как тялото на Хилиард е издържало на измръзване.

Необходимо е също да се спрем на това какво точно означава замразяване. Въпреки че телесната температура на Хилиард беше много ниска, тя все още беше доста над нулата. Втвърдяването на тялото точно като дъска е често срещан симптом на тежка хипотермия.

Подобни публикации

  1. Vision Pro може да се използва от хирурзи в хирургията
  2. Най-интересните и животоспасяващи технологии в света
  3. Каква е разликата между PDR и психологията?
  4. Как се прави кръводаряване? Какви са условията?
  5. Учените работят върху ваксина срещу COVID за пиене

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.