Google ще тества очила с добавена реалностgoogle ochila realnost

Връщайки се към очилата с добавена реалност след дълго време след провала на Google Glass, Google ще тества новите си продукти.

Google представи ранен прототип за своите очила с добавена реалност от следващо поколение на конференцията I/O 2022 през май миналата година. Оттогава Google постигна забележителен напредък в очилата за добавена реалност и е почти напълно готов за тестване в реалния свят. Очаква се тестването на очилата да започне следващия август.

Прочети Още: Новата функция на Instagram идва: „Открийте популярни места наблизо“

„Тестването в реалния свят ще ни позволи да разберем по-добре как тези устройства могат да помогнат на хората в ежедневието им“, написа Джъстън Пейн, директор на отдела за разширена реалност в Google , в публикация в блог. казах.

Ето новото видео на Google за прототип на очила с добавена реалност

google ochila realnost

Смята се, че новите очила, които се отличават с моменталния си превод и субтитри, могат да се използват от повечето хора по света. Освен това, данни от реалния свят като навигация, време и плътност на трафика могат да бъдат проследени незабавно в новите очила.

Засега тестването ще бъде ограничено само до няколко десетки души. Вътре в прототипа има камери, микрофони и сензори. По този начин очилата за добавена реалност на Google, които ще имат способността да разпознават външния свят, ще предложат много по-добро изживяване на потребителя. Технологичният гигант, който подобрява аудио и визуалното възприятие в новия модел, изглежда е извлякъл страхотни поуки от провалите на Google Glass, които отстраниха преди години.

Въпреки че камерите в очилата използват данни за изображения, те няма да позволят заснемане на снимки и видео. По този начин Google, който иска да се отърве от възможни правни ситуации, които могат да възникнат при записване на регистрационни номера и лица, не се колебае да открадне някои функции от потребителите. Дори Google ще изтрие изображенията, съхранявани от софтуера, от своите сървъри в рамките на 30 дни, за да го развие по-добре.

Подобни публикации

  1. TikTok забранен в друга държава: Каква е причината за блокирането на достъпа?
  2. Бележките на TikTok са налични!
  3. X Забранен поради опасения за националната сигурност
  4. Microsoft 365 се срина ли? Хиляди потребители имат проблеми с достъпа!
  5. Невероятна грешка в Apple

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.