Google ще тества очила с добавена реалност

google ochila realnost

Връщайки се към очилата с добавена реалност след дълго време след провала на Google Glass, Google ще тества новите си продукти.

Google представи ранен прототип за своите очила с добавена реалност от следващо поколение на конференцията I/O 2022 през май миналата година. Оттогава Google постигна забележителен напредък в очилата за добавена реалност и е почти напълно готов за тестване в реалния свят. Очаква се тестването на очилата да започне следващия август.

Прочети Още: Новата функция на Instagram идва: „Открийте популярни места наблизо“

„Тестването в реалния свят ще ни позволи да разберем по-добре как тези устройства могат да помогнат на хората в ежедневието им“, написа Джъстън Пейн, директор на отдела за разширена реалност в Google , в публикация в блог. казах.

Ето новото видео на Google за прототип на очила с добавена реалност

google ochila realnost

Смята се, че новите очила, които се отличават с моменталния си превод и субтитри, могат да се използват от повечето хора по света. Освен това, данни от реалния свят като навигация, време и плътност на трафика могат да бъдат проследени незабавно в новите очила.

Засега тестването ще бъде ограничено само до няколко десетки души. Вътре в прототипа има камери, микрофони и сензори. По този начин очилата за добавена реалност на Google, които ще имат способността да разпознават външния свят, ще предложат много по-добро изживяване на потребителя. Технологичният гигант, който подобрява аудио и визуалното възприятие в новия модел, изглежда е извлякъл страхотни поуки от провалите на Google Glass, които отстраниха преди години.

Въпреки че камерите в очилата използват данни за изображения, те няма да позволят заснемане на снимки и видео. По този начин Google, който иска да се отърве от възможни правни ситуации, които могат да възникнат при записване на регистрационни номера и лица, не се колебае да открадне някои функции от потребителите. Дори Google ще изтрие изображенията, съхранявани от софтуера, от своите сървъри в рамките на 30 дни, за да го развие по-добре.

Подобни публикации

  1. За първи път в историята на ФИФА футболистка става звезда от корицата
  2. Спорът между САЩ и Huawei продължава
  3. Търсачката на Google се срина
  4. Награден веган бургер с вкус на човешко месо
  5. Твърди се, че LaMDA с изкуствен интелект на Google е наела свой адвокат

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.