Новата функция на Instagram идва: „Открийте популярни места наблизо“

С новата функция на Instagram „Открийте популярни наблизо“ вие ще можете да видите популярни бизнеси близо до вас на карта. Ето подробностите!

Най-новата актуализация на Instagram има за цел да улесни потребителите да намират местни бизнеси и атракции чрез добавяне на карта с възможност за търсене, която ви позволява да „откривате популярни местни бизнеси близо до вас“, според история на Instagram от Марк Зукърбърг. Картата ще ви покаже списък с места наблизо и ще ви позволи да видите публикации за конкретно място или само за определени видове бизнес.

Прочети Още: За първи път в историята на ФИФА футболистка става звезда от корицата

Има няколко начина за достъп до картата. Ако някой маркира място в публикация или история, можете да докоснете маркера и да щракнете върху „вижте местоположението“, за да отидете на страницата на местоположението. Ако се движите по картата, можете да търсите района, за да видите какво има наблизо.

Можете също да търсите места (включително всички градове) в раздела Изследване. Докосването на резултат от търсене на място ще ви отведе там на картата.instagram mesta

Функцията „Открийте популярни наблизо“ се отключва за всички

След като потърсите район , можете да използвате филтри, за да стесните резултатите от търсенето, за да видите само ресторанти, барове, паркове или други видове места . Можете също да запазите местоположения, ако искате да ги проверите по-късно. Компанията започна да тества актуализираната карта в избрани страни миналата година, но функцията вече е достъпна за всички, според историята на Зукърбърг във вторник.

Instagram добавя няколко функции за електронна търговия към приложението си през последните месеци и въпреки че функцията за карта може да не изглежда като голяма работа, изглежда като още един ход, който прави платформата по-лесна за бизнеса. Като се има предвид, че Facebook вече препоръчва определени типове бизнеси на своите страници за местоположение и Meta споделя подобни функции в своите платформи, не би било изненадващо да видите подобна функция за карта да се появи в други приложения на Meta в близко бъдеще.

Подобни публикации

  1. Премахнато изискване за самолетен режим при полети!
  2. Актуализацията на Android 13 пристигна за смарт телевизори
  3. Кога ще бъде пуснат iOS 16.2?
  4. Нови емотикони идват в WhatsApp 2022
  5. Discord не се отваря, какви са методите за решение?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.