Google премества производството на телефони Pixel в нова странаgoogle pixel

Въпреки че Google продължава производството на телефони Pixel в няколко държави, сега планира да навлезе в нова страна. Ето подробностите!

През последните няколко години производството на телефоните Pixel на Google се движи напред-назад между Китай и Виетнам, но изглежда, че компанията търси ново местоположение. Част от производството на Google Pixel може да се премести в Индия, както направи Apple, според нов доклад.

Нов доклад съобщава, че Google се стреми да започне производство на смартфони Pixel в Индия на около 500 000 до 1 000 000 единици. Според доклада това представлява около 10-20% от годишните доставки на Pixel на Google.

Google предложи на производителите в Индия между 500 000 и 1 000 000 продукция за смартфоните Pixel на компанията, което се равнява на 10% до 20% от очакваното годишно производство на устройството.

Преди това Google произвежда смартфони Pixel в други азиатски региони, предимно в Китай. Google за първи път се опита да се отдалечи от Китай през 2019 г. с цел да произвежда своите смартфони във Виетнам. Серията Pixel 6, от друга страна, трябваше да се върне в Китай след големите последици от COVID-19. Сега Google отново се опитва да напусне страната.

Новата производствена дестинация на Google Индия

Въпреки че този доклад от тази седмица разкрива, че Google проучва производствения процес в Индия, все още нищо не е ясно. Някой, запознат с производството на Google, казва, че Google се натъква на „закъснения в получаването на компоненти за някои от своите устройства“ поради продължаващите карантини COVID-19 в Китай. Освен това преместването на част от производството в Индия може да даде голям тласък на продажбите на Google Pixel в страната.

Индия налага тежък 20% данък върху вноса на смартфони, произведени в чужбина, и производството на устройствата там може да накара Google да предложи по-конкурентни цени. Pixel 6a беше първият смартфон на Google, пуснат в Индия от три години, но цената беше доста над конкурентните модели в региона.

Подобни публикации

  1. Очаква се iPad Mini 7 с нов дизайн!
  2. NVIDIA изпревари Apple: Втората най-ценна компания вече принадлежи на NVIDIA!
  3. Грешката, която доведе до срив на WhatsApp, най-накрая беше коригирана!
  4. Предстои нова актуализация на функцията за популярни канали на WhatsApp!
  5. Huawei Pura 70 Ultra идва да стане крал на пазара на смартфони (ревю)

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.