Google премества производството на телефони Pixel в нова странаgoogle pixel

Въпреки че Google продължава производството на телефони Pixel в няколко държави, сега планира да навлезе в нова страна. Ето подробностите!

През последните няколко години производството на телефоните Pixel на Google се движи напред-назад между Китай и Виетнам, но изглежда, че компанията търси ново местоположение. Част от производството на Google Pixel може да се премести в Индия, както направи Apple, според нов доклад.

Нов доклад съобщава, че Google се стреми да започне производство на смартфони Pixel в Индия на около 500 000 до 1 000 000 единици. Според доклада това представлява около 10-20% от годишните доставки на Pixel на Google.

Google предложи на производителите в Индия между 500 000 и 1 000 000 продукция за смартфоните Pixel на компанията, което се равнява на 10% до 20% от очакваното годишно производство на устройството.

Преди това Google произвежда смартфони Pixel в други азиатски региони, предимно в Китай. Google за първи път се опита да се отдалечи от Китай през 2019 г. с цел да произвежда своите смартфони във Виетнам. Серията Pixel 6, от друга страна, трябваше да се върне в Китай след големите последици от COVID-19. Сега Google отново се опитва да напусне страната.

Новата производствена дестинация на Google Индия

Въпреки че този доклад от тази седмица разкрива, че Google проучва производствения процес в Индия, все още нищо не е ясно. Някой, запознат с производството на Google, казва, че Google се натъква на „закъснения в получаването на компоненти за някои от своите устройства“ поради продължаващите карантини COVID-19 в Китай. Освен това преместването на част от производството в Индия може да даде голям тласък на продажбите на Google Pixel в страната.

Индия налага тежък 20% данък върху вноса на смартфони, произведени в чужбина, и производството на устройствата там може да накара Google да предложи по-конкурентни цени. Pixel 6a беше първият смартфон на Google, пуснат в Индия от три години, но цената беше доста над конкурентните модели в региона.

Подобни публикации

  1. Netflix и приложението за запознанства Bumble си сътрудничат
  2. Важна новина на всички потребители на Йеттел 2023
  3. Кога ще бъдат пуснати MacBooks с OLED дисплеи?
  4. Нова функция за Гледания сега под туитове ви очаква!
  5. На държавните служители на САЩ е забранено да използват TikTok

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.