Нов доклад разкрива как хакери са откраднали информация за кредитна карта

kreditni karti hacker

Наскоро публикуван доклад разкрива най-известните методи, които хакерите следват, за да откраднат информация за кредитни карти. Ето подробностите!

Кредитната карта е един от най-бързите и практични начини за обработка на ежедневните ни транзакции, но винаги трябва да се има предвид възможността за кражба на информация за кредитна карта от злонамерени хора. Измамите с кредитни карти, които се увеличават през последните години, са сериозен източник на доходи за хакерите.

Прочети Още: TikTok обявява ново сътрудничество срещу съдържание с насилие

Информацията за кредитната карта, получена или открадната от хакери по някакъв начин, причинява големи финансови щети на потребителите, както и сериозно вреди на поверителността и сигурността на хората. Въпреки че всяка година технологията се развива все повече и повече, възможностите за надминаване на тази технология също се развиват в същата посока. Чудили ли сте се някога как хакерите крадяха кредитни карти преди?hacker kreditni karti

Методи, които хакерите следват, за да откраднат информация за кредитна карта

 • Те първо печелят доверие, за да получат своите идентификационни данни: При фишинг атаки хакерите третират потребителите, към които са насочени, като че ли са доверена организация.
 • Те имитират кредитни карти: Данните от кредитните карти, които сте поставили в банкомата или POS машината, могат да бъдат копирани точно от хакери с помощта на копиращи устройства.
 • Те използват зловреден софтуер: Хакерите могат да използват всеки цифров инструмент, за който се сетите, за да откраднат данни от кредитни карти.
 • Те се възползват от изтичането на данни: Въпреки че банките са много чувствителни и защитени срещу киберзаплахи, хакерите понякога могат да причинят пробиви и изтичане на данни.
 • Те използват обществени Wi-Fi горещи точки: Хакерите могат да получат много информация, включително информация за кредитни карти, като използват обществени, но незащитени Wi-Fi мрежи в търговски центрове, летища и кафенета.
 • Те затрупват кофите за боклук: Хакерите имат достъп до информацията на тези, които ги хвърлят в кошчето, без да разбиват, разкъсват или разбиват информацията им.

Подобни публикации

 1. Не мога да вляза в Instagram Грешка и решения
 2. Не мога да се свържа с интернет, въпреки че имам интернет
 3. Нови функции, добавени към груповите видео разговори в Whatsapp
 4. Instagram вече ще цензурира снимки с голота в DM
 5. Какво представлява динамичният остров, който познаваме с iPhone 14 Pro?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.