Google започна разработването на процесора Tensor 3 за използване в Pixel 8google tensor 3

Оказа се, че докато Google се готви да пусне серията Pixel 7, той също разработва процесора Tensor 3, който ще използва в Pixel 8.

Докато Google търпеливо очаква пълното пускане на Pixel 7 и Pixel 7 Pro с надградения процесор Tensor 2, той също работи върху процесора Tensor 3, който вероятно ще захранва Pixel 8 през следващата година.

Прочети Още: Новата функция на Instagram ще ви предупреждава да правите снимки всеки ден

Според GalaxyClub Samsung и Google в момента тестват надграден процесор Tensor с кодово име Ripcurrent. Това го отличава от Tensor 2, за който се смята, че има номер на модела S5P9855 (и е тестван на платка с кодово име Cloudripper). Оригиналният процесор Tensor има номер на модела S5P9845.

Нов тензорен процесор може да се базира на технологията Exynos

Без съмнение ще видим някои подобрения на производителността и много иновации по отношение на способността за обработка с изкуствен интелект, но с напредването на производството на телефони Pixel се очаква Google да продължи да си партнира със Samsung за тези процесори. Смята се, че процесорите Tensor са базирани на технологията Samsung Exynos.

Говорейки за Exynos, докладът на GalaxyClub също така посочва, че процесорът, който вероятно ще бъде Exynos 1380, също е в процес на разработка и е наследник на Exynos 1280, който в момента е в няколко телефона на Samsung от среден клас (като Samsung Galaxy A53).

Въпреки че бъдещето на оригиналния процесор Tensor е много светло, засега изглежда трудно да се достигне нивото на процесори като Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 или A15 Bionic , които в момента се използват от водещи телефони в индустрията .

Подобни публикации

  1. Сайтът за разработка на торенти RARBG е затворен
  2. Google ще блокира наводнения с помощта на изкуствен интелект
  3. Sony работи върху модел на сгъваем смартфон
  4. Нова глоба от един милион долара за Google!
  5. Важна промяна от Apple 2023

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.