Huawei HarmonyOS изненадва Брой потребители

huawei harmony os

Колко потребители на Huawei HarmonyOS? Броят на потребителите, които Huawei достига само за една седмица, е интригуващ.

Колко потребители на Huawei HarmonyOS ? HarmonyOS 2, локалната операционна система на китайския производител на технологии Huawei, достигна 10 милиона активни потребители само за една седмица. Въпреки че повечето от тези потребители идват от смарт телефони, трябва да се напомни, че интелигентни домашни устройства и интелигентни часовници също се използват.

Въпреки че Huawei предлага на пазара операционната система, наречена HarmonyOS 2, като собствен софтуер, изследванията ясно показаха, че това е ход срещу Android. Някои мобилни потребители се противопоставиха на това, но не можаха да попречат на милиони потребители (или програмисти) да използват HarmonyOS.

Колко потребители на Huawei HarmonyOS?

До gsmar,  според нов доклад, предоставен от Huawei harmonyos 2 за по-малко от седмица, достигнаха до 10 милиона активни потребители  . Това е наистина впечатляващо число само за една седмица, но не твърде изненадващо, когато помислите как е постигнато. 

Huawei пусна актуализацията HarmonyOS 2 за милиони клиенти, използващи повечето от своите модели в Китай, от новите флагмани Huawei Mate 40 и P40 до по-стари модели Huawei Mate 9 и P10 . Около 100 различни модела на Huawei ще имат право да стартират HarmonyOS 2 през следващата година, според компанията. Крайната цел на компанията е да достигне до 100 милиона активни потребители.

Освен смартфоните, Huawei се стреми да приеме HarmonyOS 2 във всички видове продукти, включително интелигентни домашни устройства и наскоро обявените смарт  часовници Huawei Watch 3  и Watch 3 Pro . Понастоящем не се планира да се предлага HarmonyOS извън Китай. Това решение подлежи на промяна, но изглежда малко вероятно използването да бъде толкова високо, тъй като Google няма достъп до многобройните си приложения и услуги.

Прочети Още: Sony Airpeak S1 обявен за $ 9000

Първите таблети Huawei с поддръжка на HarmonyOS

Отдавна знаем, че поради забраната, наложена от правителството на САЩ, Huawei е разработила собствена операционна система HarmonyOS вместо Android. При пускането на пазара бяха разкрити първите таблети Huawei с  поддръжка на HarmonyOS .

Huawei MatePad Pro 12.6 (2021) предлага 1600×2560 OLED дисплей с 60Hz честота на опресняване, 10,050mAh батерия, която може да възпроизвежда видеоклипове за 14 часа с едно зареждане , 40W кабелно зареждане, 27W безжично зареждане и 10W обратно безжично зареждане. 12,6-инчовият MatePad Pro разполага и със задна камера с три обектива (13MP основна, 8MP ултра-широка).

Huawei предлага подобрена поддръжка на мишка в системата HarmonyOS, с визуализации на приложения на живо, които допълнително подобряват изживяването, подобно на работния плот. Има и съвместна работа на няколко екрана, функция, която ви позволява да отразявате екрана на телефона на Huawei на MatePad, за да плъзгате и пускате файлове, да отговаряте на повиквания или да пишете съобщенията си.

Подобни публикации

  1. Преглед на Huawei Nova Y90
  2. Tecno Pova 2 с 7000 mAh батерия
  3. Приложенията за Android вече ще работят на всяко устройство
  4. Adidas представя безжични слушалки със светлинно зареждане
  5. Ревю на хартия за Huawei MatePad

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.