Защитете здравето на очите си с Huawei PaperMatte Screen TechnologyЗащитете здравето на очите си с Huawei PaperMatte Screen Technology

Huawei извежда потребителското изживяване на ново ниво, като дава приоритет на здравето на очите със своята иновативна екранна технология PaperMatte. Huawei извежда потребителското изживяване на ново ниво, като дава приоритет на здравето на очите със своята иновативна екранна технология PaperMatte. Тази технология се откроява с характеристиките си, които минимизират умората на очите и правят дългосрочното използване на екрана по-удобно.

Дисплеите PaperMatte намаляват светлинните смущения от околната среда с 97%, използвайки технология за ецване на нано ниво против отблясъци. Тази функция минимизира отблясъците на екрана, осигурявайки ясно изображение както на закрито, така и на открито. Потребителите могат да виждат екрана удобно дори в среда с интензивна светлина и не изпитват умора в очите.

Екраните Huawei PaperMatte имат сертификати TÜV Rheinland Low Blue Light и Flicker-Free. Тези сертификати удостоверяват, че екранът излъчва слаба синя светлина, което намалява умората на очите и осигурява изображение без трептене. По този начин потребителите могат да защитят здравето на очите си, дори ако стоят пред екрана за дълго време.

Комфортът за очите вече е приоритет

Днес таблетите са се превърнали в незаменим инструмент за нашето ежедневие и работа. Въпреки това нарастващото количество време, което прекарваме пред екраните всеки ден, превърна комфорта на очите в основен приоритет за потребителите, а проблемите със зрението, причинени от синя светлина и трептене, сега се превърнаха в неотложен проблем за общественото здраве.huawei papermatte

HUAWEI разкрива, че е решен да се справи с този проблем с технологията PaperMatte. През 2023 г. Huawei за първи път представи технологията за дисплей PaperMatte, която комбинира техника за гравиране на нано ниво против отблясъци, техники за оптимизация и алгоритми за съвпадение на цветовете, за да предостави на потребителите уникално визуално изживяване.

Дисплеят PaperMatte е резултат от усилията на HUAWEI да намери баланс между надеждност, изживяване при писане и рисуване, дисплей, разделителна способност и производителност против отблясъци. Оформен с многослоен наномащабен процес и включващ технологии за оптимизиране на екрана, PaperMatte Screen намалява яркостта и излъчва мека светлина, за да осигури комфортно изживяване за очите дори след продължителна употреба на екрана.

Освен това, тъй като отразяващата способност на екрана е намалена до 2% и 99% от светлинните смущения са елиминирани, таблетът произвежда по-ясни изображения и пропускливостта на екрана се увеличава до 95%, което позволява на потребителите да се наслаждават на екрана с висока резолюция и ярки цветове.
Изследвания и разработки

За да се справи с често срещаните проблеми със зрителната умора при таблетите, HUAWEI създаде няколко лаборатории за зрително здраве с дългосрочната цел да подобри комфорта на екрана за широката публика. Тези лаборатории са оборудвани с модерно оборудване, осигуряващо достъп до най-новите новини и информация за зрителното здраве.

HUAWEI е установил дългосрочни партньорства с много медицински училища, предоставяйки на изследователите достъп до усъвършенствано оборудване като фоторотери, корнеални топографи, фоторометри, VR устройства, тестери за честота на вибрации, лещомери, устройства за проследяване на очите и електроенцефалографски машини.

Той също така установи спецификации за тестове за зрителна умора и разработи модели за тестове за зрителна умора, които вземат предвид както обективни, така и субективни фактори като съперничество по двойки, стереопсис, контрастна чувствителност и време за разпадане на сълзотворен филм. Дисплеят PaperMatte не би могъл да бъде разработен без работата на тези изследователи.

Според данните от теста за зрителна умора, предоставени от Центъра за изследване на човешкия фактор и интелигентното взаимодействие на Китайския национален институт по стандартизация, таблетките PaperMatte Screen са постигнали 14% по-добър резултат от обикновените таблетки против отблясъци в индекса на мозъчна умора и предимно с 34% по-добър резултат индикатори за умора на очите.

Това е вярно при всякакви сценарии, от следене на онлайн лекции до водене на бележки, от четене на електронни книги до гледане на филми или игра на игри. Инженерите на HUAWEI приеха нов процес, който прилага многослойно покритие върху наномащабни магнетронни оптични покрития.

По този начин входящите светлинни вълни взаимодействат и се отменят една друга. По този начин отразяването на входящата светлина е значително намалено и пропускането на светлина се увеличава, което води до по-ясно изображение.

Дисплеят PaperMatte разполага с 27-слойна технология PaperMatte, която включва наномащабна технология за ецване против отблясъци и процес на наномащабно магнетронно оптично покритие. Това намалява отразяващата способност на екрана с 60% и увеличава пропускливостта на екрана с 95%, като по този начин осигурява по-ясни и по-реалистични цветове.

Характеристики и предимства на технологията PaperMatte

Дисплеят PaperMatte е произведен с многослойна наномащабна обработка и технологии за оптимизиране на дисплея. Този екран намалява яркостта и излъчва по-мека светлина за очите. Докато блокира 99% светлинни смущения, отразяващата способност на екрана пада до 2%, а пропускливостта на екрана се увеличава до 95%. По този начин потребителите могат да се наслаждават на висока резолюция и ярки цветове.

Технологията за гравиране на нано ниво симулира текстурата на хартията и дава усещането за писане върху хартия с HUAWEI M-Pencil. Тази технология подобрява изживяването при писане с 47% в сравнение с традиционните таблети. Освен това, със своя ултрахидрофобен маслоустойчив филм, екранът е гладък и устойчив на петна от пръстови отпечатъци, което прави управлението чрез докосване по-приятно.

Водещи в индустрията технически стандарти

Дисплеят PaperMatte е разработен в резултат на задълбочени изследвания и симулации на потребителски навици по отношение на защита на очите, писане като на хартия и докосване. Въз основа на проучвания на взаимодействията на потребителите с дисплеи и таблети, инженерите на HUAWEI създадоха концепцията за дисплей PaperMatte чрез количествено определяне на данните, за да постигнат баланс между въздействието на докосване и изображения, яснота и защита срещу отблясъци.

Екранната технология PaperMatte на HUAWEI привлича вниманието с подобрените си функции за защита на здравето на очите и превъзходно потребителско изживяване. Тази технология, която предоставя широк набор от предимства от обучение до професионална употреба, съчетава комфорт и производителност по време на дългосрочна употреба на екрана.

Идеален за обучение и професионална употреба

Дисплеите PaperMatte предлагат широка гама от приложения, от образование до професионална употреба. Учениците могат да работят дълги периоди от време, като четат и си водят бележки, без да изпитват умора в очите. Професионалистите могат да бъдат по-продуктивни, като се възползват от тази технология в срещи или презентации. Освен това, с режима на електронна книга, изживяването при четене дава усещането за четене на истинска книга.

Huawei MatePad 11.5S е в предварителна продажба в България

Новото поколение таблет с екранна технология PaperMatte 2.0 на HUAWEI, MatePad 11.5S , включва всички тези функции за здравето на очите. Потребителите, които искат да защитят здравето на очите си поради дългосрочно използване на екрана, могат да получат подробна информация за MatePad 11.5S и да се възползват от кампании за предварителна продажба, като кликнат тук.

Таблетите от предишното поколение на HUAWEI, MatePad Air и MatePad 11.5 , също разполагат с екранна технология PaperMatte 1.0. Подробни характеристики и предимства при закупуване на тези таблети можете да намерите от връзките по-долу.

Подобни публикации

  1. Научете как водата може да ремонтира вашия екран мигновено!
  2. Как да знаете часа, дори ако батерията ви е изтощена в iOS 18?
  3. Представена е VisionOS 2! Ето функциите
  4. Представен iOS 18: Вълнуващи функции!
  5. Забравете MacBook, iPhone и iPad! Бъдещето на Apple ще бъде това устройство

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.