Huawei получи патент за ролкови телефониhuawei rolkovi smartfoni

Официални стъпки са предприети за мобилния телефон Huawei. Кога ще бъде обявен мобилният телефон на Huawei?

Huawei е подала заявка за патент за мобилен телефон. Този патент, който има три различни дизайна, показва, че китайският производител е научил нещо както от Samsung, така и от LG.

Според LetsGo Digital, Huawei е подала патент за сгъваем смартфон с три концепции: една затворена позиция и две отворени позиции. Technizo Concept създава концептуални изображения в съответствие с патента, публикуван от LetsGo Digital.

Мобилният телефон на Huawei черпи вдъхновение от LG

В първата позиция екранът се увеличава с 35%, а когато издърпате екрана по -навън, има поне 70% увеличение на размера на екрана в сравнение със затвореното положение. В резултат на това 6,5-инчовият телефон се превръща в 11-инчов таблет.

Прочети Още: Samsung разработва 576 MP камера

Съгласно патента на Huawei, екранът ще бъде поставен навън, оставяйки го незащитен от драскотини и друг контакт, който може да повреди екрана. 

Патентът е подаден в Световната организация за интелектуална собственост (WIPO) и е озаглавен „„ Сгъваем екран, който може да се контролира с тактилни и звукови ефекти “. Свързаната технология ще позволи на потребителите на сгъваемото устройство да включат екрана с помощта на жестове с ръце (наречени „управление с жестове с свободна ръка“ от Huawei) или сензорния екран. Виртуалният плъзгач на екрана може да се използва за увеличаване или намаляване на екрана.

Друго предимство на използването на технологията на Huawei за разгъване е, че не се нуждаете от отделна селфи камера. На гърба на слушалката има голям екран с настройка, която включва три различни камери.

Преди LG да закрие изцяло бизнеса си със смартфони, тя разработваше телефон с подвижен екран, наречен LG Rollable. LG не потвърди каква технология на дисплея използва в Rollable или някакви подробности относно размерите на екрана на устройството. Преди компанията да се откаже от смартфоните, някои се надяваха, че Rollable ще бъде пуснат.

Устройството обаче не беше напълно готово за стартиране поради проблеми с механизма на търкаляне и въпроси за неговата издръжливост. Проблемът с издръжливостта е естествен за подвижен екран, защото колкото по -дълго е отворен екранът, толкова по -малко стабилен ще бъде краят на екрана. Huawei, от друга страна, планира да използва магнити, за да държи екрана плътно към корпуса на телефона.

В допълнение към всичко това, трябва да се припомни, че Samsung също е патентовал Galaxy Z Fold and Roll с прибиращ се сгъваем екран. Samsung също не пропусна да получи патентна защита за Samsung Galaxy Z Flip Slide , който е много подобен на сгъваемия телефон на Huawei.

Подобни публикации

  1. Xiaomi Redmi Pad Pro с 10 000 mAh батерия
  2. Телефонът с 7.000 mAh батерия идва!
  3. Нов стандарт в сензорите за пръстови отпечатъци
  4. Опасности от използването на неправилен калъф за смартфон
  5. Характеристики на OPPO Reno 12 Series

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.