Иконите на работния плот не се показватikonite na rabotniyat plot izcheznaha

Иконите на работния плот не се показват Проблем и решение

Иконите на работния плот не се показват, какво мога да направя? Има няколко начина за отстраняване на този досаден проблем. Ето методите, които можете да приложите!

Иконите на работния плот не се появяват , ние сме подготвили ръководство за компютърни потребители, които търсят отговор на въпроса какви са методите за решение. В нашето ръководство сме изброили различни методи, които могат да помогнат за отстраняването на досадния проблем.

Иконите на работния плот на вашия компютър с операционна система Windows може да не се появят. Повечето потребители виждат това като грешка, но не е просто грешка. Това може да се случи на всеки, когато промени някои настройки несъзнателно.

Иконите на работния плот не се показват, какви са решенията?

 • Стартирайте Explorer.exe.
 • Проверете за подозрителни програми.
 • Сканиране за вируси.
 • Актуализиране на драйвери на устройства.
 • Поставете отметка на опцията „Показване на елементи на работния плот“.
 • Нулирайте операционната система.

По-горе са различни методи, които могат да се приложат, ако иконите на работния плот не се показват. Можете да намерите как да приложите методите в списъка по-долу. Освен това, ако искате да изключите автоматичните актуализации, можете да прегледате статията, в която отговорихме на въпроса как да изключите автоматичните актуализации на Windows 10.

Стартирайте Explorer.exe

 • Използвайте клавишната комбинация „Ctrl + Shift + Esc“.
 • Ще се отвори диспечера на задачите.
 • Кликнете върху менюто „Файл“.
 • Изберете „Изпълни нова задача“.
 • Ще се отвори прозорецът „Създаване на нова задача“.
 • Въведете „explorer.exe“.
 • Натиснете бутона „OK“.

Рестартирането на Windows Explorer (explorer.exe) може да помогне за опресняване на вашия работен плот и иконите ви да се показват бързо. Това обаче не е постоянно решение, но винаги можете да опитате този метод.

Първо използвайте клавишната комбинация „Ctrl + Shift + Esc“, за да отворите диспечера на задачите. Щракнете върху менюто „Файл“ в лентата с менюта в горната част на диспечера на задачите и след това щракнете върху опцията „Изпълни нова задача“.

След като следвате споменатата стъпка, ще се отвори прозорецът „Създаване на нова задача“. Въведете „Explorer.exe“ в прозореца, който се отваря, и щракнете върху бутона „OK“.

Проверете за подозрителни програми
Това, че иконите на работния плот не се показват, може да се дължи на наскоро изтеглен софтуер, може би програма за редактиране на снимки, антивирусна програма или друг софтуер, който може да причини този проблем. Ако откриете подозрително приложение, работещо на вашия компютър, незабавно го премахнете и вижте дали проблемът ще изчезне.

Сканиране за вируси
Зловреден софтуер, заразяващ компютъра ви, може да е причинил изчезването на иконите на работния плот. Поради тази причина стартирайте сканиране за вируси, за да проверите дали системата е заразена със зловреден софтуер. Ако нямате инсталиран софтуер за защита на компютъра си, можете да прегледате списъка с най-добрите антивирусни програми .

Актуализиране на драйвери на устройства
Всяко устройство на вашия компютър има софтуерен драйвер и тези драйвери на устройства трябва да са актуални, тъй като повреден или остарял драйвер на устройство може да попречи на иконите на работния плот да се показват правилно. Затова се уверете, че драйверите на вашето устройство са актуални.

Услугите за актуализиране на драйвери правят процеса на актуализиране на драйвери много практичен. Ако се чудите кои са най-успешните услуги в областта, можете да проверите списъка с най-добрите програми за актуализиране на драйвери.

Поставете отметка на „Показване на елементи на работния плот“
Може случайно да сте деактивирали опцията „Показване на елементи на работния плот“. Поради тази причина щракнете с десния бутон върху работния плот с мишката, за да поставите отметка на опцията „Показване на елементи от работния плот“. След това ще се отвори прозорец. Можете да проверите дали опцията е активна, като кликнете върху текста „Преглед“ в отворилия се прозорец.

Нулирайте операционната система.

 • Използвайте прекия път Windows + I.
 • Влезте в категорията „Актуализиране и защита“.
 • Отворете раздела „Възстановяване“.
 • Натиснете бутона „Нулиране на този компютър“.
 • Щракнете върху бутона „Първи стъпки“.

Ако нито един от горните методи не работи, можете да опитате да нулирате операционната система като последна мярка. За целта въведете настройките чрез клавишната комбинация Windows + I и след това отворете категорията „Актуализиране и защита“.
Отворете раздела „Възстановяване“. Натиснете бутона „Нулиране на този компютър“ и след това щракнете върху бутона „Първи стъпки“. Не забравяйте да архивирате данните си преди нулирането.

Разгледай Още: Клиентски номер йеттел?

В тази статия сме подготвили списък с методи за решение на проблема с иконите на работния плот, които не се показват. Ако сте решили проблема по различен начин, можете да го споделите в секцията за коментари.

Подобни публикации

 1. Google предложи милиарди долари на Epic Games, за да добави Fortnite към Play Store!
 2. Потвърждаването на имейл идва в WhatsApp!
 3. Какви са разликите между живота на батерията на M3 MacBook Pro и M2 MacBook Pro?
 4. Apple представя нов 24-инчов iMac с M3 процесор
 5. Последните дни за популярното приложение на Samsung

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.