Instagram обявява стъпка за комисионна за App Storeinstagram app store komisionna

Изпълнителният директор на Instagram направи ново изявление за пътя, който трябва да се следва за комисионната за App Store. И така, как ще направи стъпка приложението за социални медии?

Изпълнителният директор на Instagram Адам Мосери заяви, че ще започне да насърчава покупки извън приложения, за да се избегне 30-процентното намаляване на комисионната от App Store.Говорейки пред CNBC, Мосери обясни, че компанията търси начини да помогне на създателите си да изкарват прехраната си и какви стъпки предприемат за това.

Instagram ще последва нов път за комисионна за такси от App Store

Мосери, главен изпълнителен директор на свързания с Facebook Instagram, заяви, че гигантът в социалните медии търси нови начини да попречи на Apple да намали 30% при покупки в приложения и един от тези начини е да насърчи потребителите да правят покупки в приложения.

Прочети Още: Режим на насекоми Пристигна в PUBG Mobile!

Мосери каза пред CNBC, че компанията търси нови начини да помогне на създателите на съдържание да се прехранват и че се следват ефективни методи, за да се улесни предприемането на действия извън приложението.

Главният изпълнителен директор на Instagram заяви, че технологичният гигант настоява да вземе 30% комисионна от плащане, когато се изискват цифрови транзакции на iOS, че има много малко примери за това, че компанията не прави никакви съкращения, и използва следните думи в изявлението си относно тема :

„Трябва да следваме техните правила (на Apple), когато става въпрос за транзакции, които се случват в iOS, но ще продължим да търсим други начини да помогнем на създателите да живеят живота си и да улеснят транзакциите другаде.“

В момента технологичният гигант намалява 30 процента от покупки, направени в приложения за iOS, изтеглени от App Store. Apple наскоро намали процента за малкия бизнес до 15 процента, но за големия бизнес намалението с 30 процента все още продължава.

Комисионната на Apple App Store от разработчиците на приложения беше критикувана от много компании. До такава степен, че между Epic Games и Apple започна голяма дискусия по този въпрос, а технологичният гигант премахна играта Fortnite на Epic Fortnite от App Store. Epic, от друга страна, заведе дело срещу технологичния гигант в краен случай.

Facebook и Apple също напоследък изпитват голямо напрежение относно прозрачността на проследяването на приложения. Тъй като тази функция е функция, която ще попречи на потребителите да бъдат гледани от приложения под името персонализирана реклама, много разработчици на приложения реагираха срещу Apple, особено Facebook.

Подобни публикации

  1. Най-търсената функция в Threads най-накрая пристигна!
  2. Как да затворя Whatsapp онлайн? – 2023 г
  3. Очакваните емотикони идват, клавиатурите стават цветни!
  4. WhatsApp идва функцията за междуплатформени съобщения!
  5. Reddit получава нова функция

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.