Изключите на компютъра или заспиване?pc 2021

Поставете компютъра си да спи, вместо да го изключвате! Ето защо.По-добре ли е да изключите компютъра или да го приспите? Ако често изключвате компютъра си, вместо това трябва да помислите дали да го приспите.

Windows 10 измина дълъг път за няколко години и в този момент изключването на компютъра ви стана също толкова ненужно, колкото и изключването на вашия смартфон след всяко използване. Но по-добре ли е да изключите компютъра или да го приспите? В това ръководство ще разгледаме по-отблизо този често задаван от потребителите въпрос.

Прочети Още: Notagenda: Родно решение за приложения за календари и бележки

За да го кажем накратко и ясно преди да започнем, както настолните компютри, така и лаптопите са проектирани да се използват днес в режим на заспиване. Така че, точно като използването на вашия смартфон и таблет, не е необходимо да включвате и изключвате устройството си често, докато използвате компютъра си.

Изключване или поставяне на компютъра да спи по-правилно?

Ако използвате компютъра си често, изключването му след всяка употреба е трудоемък и ненужен процес. За да направите това, трябва да запазите всички файлове. След това при следващото включване на компютъра влизате в ненужен процес на зареждане и трябва да рестартирате приложенията и да отворите отново файловете, които сте редактирали.

От друга страна, режимът на заспиване елиминира целия този ненужен процес. Когато приключите с компютъра си, затворете капака му или го поставете в режим на заспиване от менюто за стартиране в долния ляв ъгъл. Това е. Когато се върнете и натиснете бутона за захранване, всичко ще се възобнови там, където е спряло и всички файлове и приложения ще бъдат готови само за две секунди.

Как работи режимът на заспиване?

 • Вашият компютър превключва в режим на ниска мощност
 • Текущото състояние се записва в RAM
 • Вашият компютър продължава да изразходва малко количество енергия, за да поддържа RAM включена
 • Всички данни се зареждат бързо от RAM при стартиране

По принцип режимът на заспиване поставя компютъра ви в режим на ниска мощност и запазва текущото състояние в RAM. В този момент компютърът ви продължава да черпи малко енергия, за да поддържа RAM отворена и следващия път, когато включите компютъра си, всички данни ще бъдат заредени бързо от RAM.

Единственият истински недостатък на режима на заспиване в този момент е, че компютърът използва малко повече енергия. Не се притеснявайте обаче, тъй като количеството на използваната мощност е наистина ниско и добавя само няколко долара на месец към сметката ви за ток.

Предимства на режим на заспиване

 • Консумира много ниско количество енергия
 • Вашият компютър се зарежда много бързо при стартиране
 • Не е нужно да затваряте файлове и програми

Някои хора твърдят, че Windows трябва да се рестартира всеки ден, за да се избегнат проблеми. От друга страна, няма нужда от такова нещо. Разбира се, в някои случаи може да искате да рестартирате компютъра си, за да отстраните проблемите, това е съвсем нормално.

От друга страна, ако правите това редовно всеки ден, няма да донесе никаква полза за вашия компютър. Ако трябва да рестартирате компютъра, който използвате всеки ден, има много по-дълбоки проблеми, с които да се справите тук. Така че не става въпрос за изключване и включване.

За да обобщим накратко, честото изключване на компютъра е безсмислен навик от миналото. И така, какво мислите за информацията в това ръководство? Не забравяйте да споделите с нас вашите мнения по темата в раздела за коментари по-долу.

Подобни публикации

 1. Серията HUAWEI WATCH GT 4 в продажба
 2. Характеристики и цена на Samsung Galaxy M34 5G
 3. Samsung пусна Galaxy A05
 4. Характеристика на Xiaomi Redmi K70
 5. Xiaomi 14 с повишена скорост на зареждане

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.