Изкуственият интелект открива аномалия в космоса

Астрономите се обърнаха към изкуствения интелект, за да анализират огромните данни, достъпни от телескопите. В резултат на анализа изкуственият интелект открива необичайни ситуации в космоса.

Усилието ни да осмислим привидно безкрайното пространство става все по-лесно от ден на ден с нашата развиваща се технология. Новоизстреляният космически телескоп Джеймс Уеб и космическият телескоп Хъбъл , който е в експлоатация от много години , предават изображения, направени от космоса, на човечеството. Освен това, телескопите на Земята също работят координирано, за да наблюдават милиони звезди.

Прочети Още: Ревю на хартия за Huawei MatePad

С толкова много инструменти на наше разположение за наблюдение на Вселената, ние също се нуждаем от мощна система за обработка на информацията, която получаваме. Досега данните, получени от космоса, се обработваха в суперкомпютри и се опитваха да бъдат интерпретирани от хората. Но през последните години учените опитаха различни методи и започнаха да обработват някои данни от космоса с помощта на изкуствен интелектizkustven intelekt vselena.

Изкуственият интелект може да бъде ключовият камък в нашето пътуване да изследваме Вселената!

Учените захраниха създадения изкуствен интелект с данни от регион на космоса, наречен Северно небе. В резултат на това AI откри редица аномалии в този регион . Когато учените ръчно изследвали откритите аномалии, те установили, че изкуственият интелект наистина е открил нещо ново. Смята се, че изкуственият интелект, който успешно открива свръхнови и приливни смущения , също ще ни помогне да идентифицираме обекти, които се скитат в космоса от дълго време и не могат да бъдат открити.

Подобни публикации

  1. Учените откриха: Ето го плашещото създание в дълбините на океана
  2. Днес 99% от световното население ще има дневна светлина едновременно
  3. Китайският орбитален апарат завърши сканирането на цялата повърхност на Марс
  4. Астероид, по-мощен от атомна бомба, се приближава към Земята
  5. НАСА представя нова ракета, по-голяма от Статуята на свободата

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.