Изкуственият интелект открива аномалия в космосаАстрономите се обърнаха към изкуствения интелект, за да анализират огромните данни, достъпни от телескопите. В резултат на анализа изкуственият интелект открива необичайни ситуации в космоса.

Усилието ни да осмислим привидно безкрайното пространство става все по-лесно от ден на ден с нашата развиваща се технология. Новоизстреляният космически телескоп Джеймс Уеб и космическият телескоп Хъбъл , който е в експлоатация от много години , предават изображения, направени от космоса, на човечеството. Освен това, телескопите на Земята също работят координирано, за да наблюдават милиони звезди.

Прочети Още: Ревю на хартия за Huawei MatePad

С толкова много инструменти на наше разположение за наблюдение на Вселената, ние също се нуждаем от мощна система за обработка на информацията, която получаваме. Досега данните, получени от космоса, се обработваха в суперкомпютри и се опитваха да бъдат интерпретирани от хората. Но през последните години учените опитаха различни методи и започнаха да обработват някои данни от космоса с помощта на изкуствен интелектizkustven intelekt vselena.

Изкуственият интелект може да бъде ключовият камък в нашето пътуване да изследваме Вселената!

Учените захраниха създадения изкуствен интелект с данни от регион на космоса, наречен Северно небе. В резултат на това AI откри редица аномалии в този регион . Когато учените ръчно изследвали откритите аномалии, те установили, че изкуственият интелект наистина е открил нещо ново. Смята се, че изкуственият интелект, който успешно открива свръхнови и приливни смущения , също ще ни помогне да идентифицираме обекти, които се скитат в космоса от дълго време и не могат да бъдат открити.

Подобни публикации

  1. Откриха най-голямото съоръжение в света срещу климатичната криза: каква е технологията за улавяне на въглерод от атмосферата?
  2. Светът става по-топъл: Ще се използва нов цвят в прогнозата за времето!
  3. Какво е слънчево изригване? Причини и последствия
  4. Интересно откритие на учени: Планета с кипящи океани!
  5. Какво е космически асансьор? Може ли да се построи космически асансьор?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.