Може ли изкуственият интелект да помогне за търсенето на извънземен живот?globalno zatoplyane zatamnyavane

Може ли изкуственият интелект да се използва за подпомагане на вековното търсене на извънземен живот? Учените изглежда са доста ентусиазирани по този въпрос.

Историята на въпроса дали сме сами в нашата гигантска вселена датира от хиляди години. От друга страна, досега сме срещали много малко резултати, които биха могли да бъдат описани като научно полезни. Съответно можем да мислим, че извънземният живот е само хипотетично явление за човечеството. И така, може ли нововъзникващият изкуствен интелект да се използва за подпомагане на търсенето на извънземен живот?

Несигурната инфраструктура на извънземен живот

Да, извънземният живот може да бъде хипотетично явление, когато се вземе предвид с настоящите ни данни, но научната общност има сериозни съмнения относно това. Съответно, общоприетото убеждение, както в научната общност, така и сред хората, е, че Вселената е огромна и би било глупаво да мислим, че сме сами в нея.

С течение на времето се натъкнахме на доста различни идеи по този въпрос и една от най -популярните от тях беше представена от известния италиански физик Енрико Ферми : Да, всички знаем това като парадокса на Ферми . По същество Ферми излезе с доста прост въпрос: “ Ако съществуват извънземни, къде са те? „

Разбира се, целта на това разпитване беше да даде логическа перспектива на идеята, че Вселената е много голяма. 

Повечето поддръжници на извънземен живот казват, че във Вселената има трилиони галактики, всяка с трилиони звезди, заобиколени от планети. Множеството възможности е един от основните фактори, подкрепящи извънземния живот: Дори и вероятността животът да се развива във Вселената е един на трилион, това трябва да се е случило хиляди пъти. В такъв случай някои от тях трябва да са придобили интелигентност.

Ферми, от друга страна, стига до основата на това предположение и поставя под въпрос не само защо не можем да видим извънземни, но и защо връзката между разпространението на живота и размера на Вселената е толкова важна. Така че въпреки че размерът на Вселената е пряко свързан с вероятността, трябва ли тя да поддържа извънземен живот?

Прочети Още: Марк Зукърбърг отговаря на искането на информатора на Facebook

Може ли изкуственият интелект да подкрепи изследванията на извънземен живот?

НАСА ще получи помощ от римския космически телескоп Нанси Грейс , който се разработва от 2007 г. по време на мисията на Марс . Когато този телескоп успее да достигне червената планета, той ще бъде позициониран в точка, където може да получи своя собствена орбита около Слънцето.

Кръстен на американския астроном и учен, този телескоп ще изучава планети -сираци, за които се смята, че се крият в някои тъмни части на нашата галактика . Смята се, че орбитата, в която ще бъде поставена в тази посока, е уникално място за откриване на планети -сираци.

Какво представляват сираците планети?

Терминът планета-сирак , който по същество се отнася до обекти с планетарна маса, които не обикалят около звезда , също се дефинира като междузвездна планета, мигрираща планета, свободно плаваща планета, скитаща се планета, планета без звезди и планета без слънце в някои източници.

Например, нашата планета е натрупала маса от въртящ се вихър от прах, като е била уловена от гравитацията на Слънцето и е приела формата на геоида, който определяме като наш дом и достигнали днес. От друга страна, сираците не се въртят около никоя звезда и намирането и наблюдението им е много по -трудно, отколкото си мислите.

За щастие това може да се промени, след като римският космически телескоп Нанси Грейс достигне местоназначението си. Учените се надяват, че поставянето му далеч от Земята (в определена орбита, разбира се) ще ни позволи да получим нови данни за обекти, които смятаме, че съществуват в нашата собствена система.

Разбира се, това става възможно благодарение на технологията за изкуствен интелект: Тъй като количеството данни, които мисията ще изисква, е огромно, технологията за изкуствен интелект ще бъде активна на спътника, където се намира телескопът.

„И накрая, ИИ научава какво да идентифицира и изпраща само важна информация …

(Системата) ще трябва да наблюдава милиони звезди на всеки час и няма начин да изпрати всички тези данни директно на Земята. Следователно космическият кораб ще трябва да анализира данните на спътника и да върне измерванията само за източниците, които възприема като събития на микролинзиране. „

– Съобщение за пресата на НАСА

НАСА вярва, че по този начин някъде ще открият планети – сираци и още. Някои учени смятат, че само в нашата галактика има трилиони свободно плаващи планети. Това вече успява да вълнува милиони учени.

Подобни публикации

  1. Бетонът може да бъде укрепен с 30% с утайка от кафе: но как?
  2. „Слънчев лист“, който събира 13% повече енергия от слънцето!
  3. Южният полюс на Луната кацна за първи път в историята!
  4. Най-мощната ракета в света се подготвя за лунна мисия
  5. Откриха органична материя на Марс!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.