Изкуственият интелект се научава да играе Minecraftminecraft izkustven intelekt

Новият враг на Ендерман идва: Изкуственият интелект се научава да играе Minecraft

Водещият екип по изкуствен интелект OpenAI научи своя новоразработен изкуствен интелект да играе Minecraft. Ето подробностите!

Екипът на OpenAI , който стана много популярен напоследък със своите алгоритми за изобразяване, наречени DALL-E , търси нещо ново. Екипът, който искаше да въведе изкуствен интелект в Minecraft , една от най-популярните игри в света , научи мощна невронна мрежа как да играе Minecraft.

Прочети Още: Разкрит е розов цвят на Xiaomi 12 Lite 5G
Изкуственият интелект учи Minecraft от хората. Новият изкуствен интелект, който беше обучен с помощта на огромния видеоархив, създаден от екипа, вече грабна доста неща.

Няма повече скучни работни места в Minecraft: Изкуственият интелект може да реже дърво!
70-те хиляди часа видео , които екипът откри чрез сканиране в интернет , първо бяха обозначени от екипа като въвеждане на клавиши с мишката и клавиатурата. Така се получиха данните кои клавиши са натискали играчите във всеки кадър на видеоклиповете.

След това, като се имат предвид някои кадри от миналото и бъдещето и стойностите на входното устройство, AI беше помолен да предвиди следващия ход. За този процес изкуственият интелект анализира 2000 часа видео.

При друг метод 70 хиляди часа видео бяха прехвърлени към невронната мрежа на изкуствения интелект заедно със стойностите на входното устройство . В този случай на изкуствения интелект бяха предоставени само минали стойности и видеокадри и бяха помолени да предвиди каква ще бъде следващата стъпка.

Резултатите бяха наистина изненадващи дори за отбора. Те открили, че изкуственият интелект може да отсече дървета, да събира дърва, да построи къща и дори да работи. Освен това той направи тези неща толкова бързо, че му отне само 50 секунди , за да завърши всички тези операции, които сме изброили съответно .

След най-новите разработки в областта на машинното обучение , може да е възможно да се види изкуствен интелект, който лесно може да играе сложни игри като Minecraft в близко бъдеще, според експерти.

Подобни публикации

  1. Вече е възможно да играете Switch Games на Android!
  2. Ще продължат ли PS5 игрите да излизат на компютър? Sony обяви!
  3. 14-дневна безплатна кампания за Game Pass от Microsoft
  4. Кодове за джейлбрейк на Roblox – април 2023 г
  5. Как да коригираме грешката при срив на графичния драйвер на Valorant?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.