Изкуствен интелект от Facebookface ai

Изкуственият интелект превзема и Фейсбук

Изкуствен интелект от Facebook: използва изкуствен интелект във видео предложения! Facebook не остава по-назад от другите компании и обявява, че използва изкуствен интелект за видео препоръки. Ето подробностите!

Facebook представи изкуствен интелект, който идентифицира отделни предмети

Това е част от по-широка „технологична пътна карта“, която ще бъде въведена до 2026 г., обясни Алисън на технологична конференция в Morgan Stanley в Сан Франциско.

Изкуственият интелект прави заглавия, тъй като големите технологични играчи се борят за надмощие в областта. Google пусна Gemini, Samsung демонстрира Galaxy AI, който наскоро беше пуснат на пазара с най-новия Galaxy S24. Apple също е в микса, като разработва свои собствени функции за изкуствен интелект. Мета също е в крак с конкуренцията.

Как да видите кой ви следва във Facebook?

Изкуственият интелект ще определя видео препоръките на Facebook

Според Engadget Meta променя нещата, като добавя изкуствен интелект към видео препоръките на Facebook. Президентът на Facebook Том Алисън разкри, че новият алгоритъм за препоръки за видео, задвижван от изкуствен интелект, вече работи в Reels, отговорът на Meta на TikTok.facebook ai video

Те планират да внедрят този нов двигател за препоръки, задвижван от AI, във всички части на Facebook, които включват видеоклипове, от основната емисия на Facebook до Групи.

Правенето на фурор в арената на TikTok също стана важно за Meta, особено след като китайското приложение, известно със своите вертикални видео клипове и мощен двигател за препоръки, който знае какво привлича потребителите, рязко нарасна в популярността си в САЩ през последните няколко години.

Когато Meta подложи своя нов двигател за препоръки, задвижван от AI, на тест с Reels, времето за гледане се увеличи с приблизително 8 до 10 процента, както сподели Алисън.

Алисън подчертава, че резултатите им показват, че тази нова моделна архитектура се учи от данни много по-ефективно от предишното поколение и че компанията е „на прав път“.

Досега Facebook имаше отделни машини за препоръки за видеоклипове за Reels, Groups и основната емисия на Facebook. Въпреки това, с положителните резултати, наблюдавани в Reels, компанията сега обмисля прилагането на един и същ двигател, задвижван от AI, към всички тези продукти. По този въпрос Алисън добави:

„Ние работим върху проект, който ще захранва цялата ни видео екосистема с този единичен модел, вместо само захранването на Reels, и можем ли след това да добавим нашия препоръчителен продукт за Feed, който също ще се обслужва от този модел ? Ако направим това правилно, не само препоръките ще бъдат по-интересни и уместни, но смятаме, че процентът на отговор също може да се увеличи.“

Стремежът на Meta да включи AI във всички свои продукти набра скорост с експлозията на AI технологията след стартирането на ChatGPT на OpenAI в края на 2022 г.

Подобни публикации

  1. Съперничещият изкуствен интелект на ChatGPT идва от Amazon!
  2. MIT ще позволи на потребителите да говорят с бъдещото си аз
  3. Изкуственият интелект вече превзема игралната индустрия
  4. Още телефони с Android ще могат да използват Gemini в съобщения
  5. Samsung: Започва революцията в интелигентния дом с изкуствен интелект!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.