Как да активирам FaceTime Live Caption?na jivo s facetime

Как да активирам FaceTime Live Caption?

Знаете ли, че можете да включите надписи на живо във FaceTime, приложението за видео и аудио разговор, собственост на Apple? Ето начините да отворите FaceTime надписи на живо!

FaceTime; Използва се в iPad , iPhone , MacBook и Apple iPod Touch устройства на Apple. От тези устройства можете да отворите приложението FaceTime и да извършвате аудио и видео разговори. Докато провеждате видеообаждане във FaceTime, можете да включите функцията „Надписи на живо“ и да накарате разговорите си да се превърнат в писмен текст.

С функцията „Субтитри на живо“ приложението става по-полезно. С актуализацията на iOS 16 тази функция започна да се използва в FaceTime разговори. Това е много полезна функция за хора, които имат затруднения с разбирането на речта. Преобразуването на аудио в писмен текст е в реално време. Ако функцията е активна, вашите гласове автоматично ще се превърнат в писмен текст.

Как да включите надписи на живо на iPhone FaceTime разговор

По време на видео разговор във FaceTime можете да превърнете разговорите си в текст на екрана. За целта трябва да изберете функцията „Субтитри на живо“. Особено ако не разбирате разговорите ясно, тази функция ще ви бъде много полезна.

Въпреки това не препоръчваме да се предпочита за важни разговори, тъй като точността на субтитрите на живо може да варира. Дори когато функцията е отворена, на екрана ви ще се появи предупреждение за това.

За да се възползвате от функцията, първо актуализирайте iOS . актуализация; Можете да го направите от Settings => General => Software Update. Функцията FaceTime Live Caption се използва само за видео разговори. Можете да изключите функцията по всяко време от секцията „Настройки“.

Ето как можете да включите надписи на живо, когато правите FaceTime видео разговори на iPhone устройства ;

Ако контролите на FaceTime не се виждат на екрана по време на разговор, щракнете върху екрана, за да го направите видим.
Можете да докоснете иконата (i) в горната част на контролите и да натиснете бутона „Готово“, за да включите функцията.
След горните стъпки ще се появи прозорецът „Субтитри на живо“. Търсенето в горната част на екрана включва разговори, които са преобразувани в текст с този, с когото е разговаряно.

Как да включите надписи на живо в iPad FaceTime разговор?

Можете също да използвате функцията „Надписи на живо“, докато извършвате FaceTime разговори на iPad устройства. Можете да изпълните същите стъпки, както споменахме по-горе на iPad.

Първо можете да определите дали контролите на FaceTime са видими на екрана и след това щракнете върху иконата (i) в горната част на контролите, за да активирате функцията „Надпис на живо“. Можете лесно да получите достъп до това с кого говорите и до преписите на вашите разговори от прозореца FaceTime Live Caption.

В нашата статия ви дадохме информация за използването на функцията „Надписи на живо“ в разговори с FaceTime. Можете също да прочетете нашата статия, озаглавена Най-добрите алтернативи на FaceTime за приложения, които можете да използвате извън FaceTime.

Подобни публикации

  1. Достатъчно ли е 8 GB RAM за Mac?
  2. Новото приложение за споделяне на снимки на TikTok Notes
  3. Характеристики на часовник Smart Band 9 на Xiaomi
  4. Microsoft представи своите компютри, поддържани от изкуствен интелект
  5. Apple Watch ще може да измерва кръвното налягане!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.