Как да деактивирате клавишната комбинация в Chrome?chrome klacishna kombinatsia

В тази публикация ще научите как да деактивирате клавишната комбинация в Google Chrome.

Google Chrome е много популярен браузър в цял свят. Със своята лекота на използване, бързина и успешен интерфейс, Google Chrome има много функции. Една от тези характеристики е клавишната комбинация. Някои от клавишните комбинации, включени в Google Chrome, са:

Клавишната комбинация Ctrl + D “ ви позволява да маркирате текущата страница. Клавишната комбинация „Ctrl + H“ отваря страницата с историята. Клавишната комбинация „Ctrl + J“ отваря страницата за изтегляне в нов раздел. Прякът „Shift + ESC“ отваря мениджъра на задачи на Google Chrome. Клавишната комбинация „Ctrl + Shift + Delete“ отваря опциите за изчистване на данните за сърфиране.

Клавишните комбинации в Google Chrome улесняват сърфирането в мрежата. Някои потребители обаче не обичат да използват клавишни комбинации. И така, как да деактивирате клавишната комбинация в Google Chrome? В тази публикация ще научите как да деактивирате клавишната комбинация в Google Chrome.

Деактивиране на клавишната комбинация в Google Chrome

За да деактивирате клавишната комбинация в Google Chrome , трябва да инсталирате разширение. С разширението за бързи клавиши можете да персонализирате или деактивирате клавишните комбинации.

ShortKeys

След като добавите разширението Shortkeys към Google Chrome , кликнете върху иконата на разширението. След това щракнете върху опциите в прозореца, който се отваря. В страницата, която се отваря, въведете клавишната комбинация на Google Chrome, която искате да деактивирате. Например, добавете отметки към текущия раздел „Ctrl + D“, ако искате да деактивирате клавишната комбинация, полето „Клавишна комбинация“ към тип „Ctrl + D“ .

Отворете падащия списък в полето „Поведение“ на разширението „ Клавиши“ и изберете опцията „Не правя нищо (деактивирайте пряк път на браузъра)“ под заглавието „Други“ .

В shortkeys разширението забранява всякакви клавишни комбинации, които добавяте, на всички страници с изключение на Google Chrome вътрешни страници. Това включва новата страница на раздела, страницата с историята, страницата за изтегляне и т.н. Съдържа. Клавишната комбинация е деактивирана на всички останали страници.

Кликнете върху Запазване и посетете всеки уебсайт, който искате. Клавишната комбинация вече няма да работи, ако не сте на вътрешна страница на Google Chrome. Можете да използвате това разширение, за да деактивирате колкото искате клавишни комбинации.

Причината, че разширението Shortkeys не работи на вътрешните страници на Google Chrome, не се дължи на разширението. Google Chrome не позволява разширенията да се пускат на вътрешните му страници като мярка за сигурност.

Подобни публикации

  1. Запазването на пароли в Safari вече е много по-безопасно
  2. Издаден отчет за прозрачност на App Store
  3. 30-секундни реклами без възможност за пропускане идват в YouTube!
  4. Любимата функция на Telegram идва в WhatsApp
  5. Какво е Google Bard? Как да използвам?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.