Как да почистите смартфон? Ето методите срещу вирусаpochistvane na smartfon

Как трябва да се почисти смартфонът? Ето начини за дезинфекция на вашия смартфон!

Бързото разпространение на огнището на Covid-19 направи хигиената по-важна от всякога. И така, как трябва да се почиства смартфонът? Ето начини за дезинфекция на вашия смартфон!

Как да почистите смартфон?

В днешно време много хора прекарват целия си ден със смартфони. На улицата, в метрото, в кухнята или в леглото. Накратко, смартфоните могат да се замърсят за много кратко време. Почиства се обаче и много лесно.

И така, как трябва да се почиства смартфонът? Какво трябва или не трябва да се използва при почистване на смартфона? В тази статия ще намерите отговори на вашите въпроси.

Какво не трябва да се използва при почистване на смартфон?

Полезно е да започнете с най-често срещаните грешки. 

Фирмите, избелвачите, алкохолът или тежките дезинфектанти могат да бъдат добър почистващ материал за страничната и задната структура на вашия телефон. Трябва обаче да държите тези химикали далеч от екраните. Ако кърпата, която използвате по време на почистване, е мокра или влажна, уверете се, че течната част не изтича от отворите на устройството (като гнездото за зареждане или отвора на микрофона).

Проникването на тези химикали в устройството обикновено не води до много добри резултати.

Освен това сгъстеният въздух може да бъде от полза, тъй като може да достигне труднодостъпни места. Трябва обаче да вземете предвид и потенциалните щети на отворите за микрофон или други чувствителни компоненти. Затова трябва да се обърне много внимание.

Ръчно почистване на смартфона

  • Вземете вашия смартфон в ръка. Ако устройството е от миещ се материал като силикон и твърда пластмаса, изплакнете го с кърпа, измита с топла вода. Ако устройството е изработено от кожа или други луксозни материали, използвайте специфични за материала почистващи препарати. 
  • Добавете различни химикали (специални смеси, продавани за почистване на телефона) в кърпата за почистване и избършете гърба и страните на устройството. Уверете се, че влажността е много ниска, когато преминавате към екрана и внимателно обработвайте процеса от страната на екрана.
  • След това изсушете устройството с помощта на кърпа от микрофибър.
  • Не забравяйте, че трябва да правите това последователно.

Изопропиловият алкохол, който можете да използвате за дезинфекция на телефон, може да бъде полезен, когато се използва в редки количества. В допълнение, нека подчертаем, че това не е подходящо за всяко устройство или всяка материална структура. Ако не искате да извървите този маршрут, можете да го направите с помощта на UV лъчи.

И така, какви методи използвате, когато почиствате смартфона си? Можете да го споделите с нас и други читатели отдолу.

Подобни публикации

  1. Как да промените потребителското име и името на TikTok?
  2. Как да използвате FaceTime на телефони с Android?
  3. Как да промените акаунта в Discord?
  4. Какво е SoundCloud? Как работи?
  5. Какви са системни изисквания на AutoCAD?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.