Как да почистите смартфон? Ето методите срещу вируса

pochistvane na smartfon

Как трябва да се почисти смартфонът? Ето начини за дезинфекция на вашия смартфон!

Бързото разпространение на огнището на Covid-19 направи хигиената по-важна от всякога. И така, как трябва да се почиства смартфонът? Ето начини за дезинфекция на вашия смартфон!

Как да почистите смартфон?

В днешно време много хора прекарват целия си ден със смартфони. На улицата, в метрото, в кухнята или в леглото. Накратко, смартфоните могат да се замърсят за много кратко време. Почиства се обаче и много лесно.

И така, как трябва да се почиства смартфонът? Какво трябва или не трябва да се използва при почистване на смартфона? В тази статия ще намерите отговори на вашите въпроси.

Какво не трябва да се използва при почистване на смартфон?

Полезно е да започнете с най-често срещаните грешки. 

Фирмите, избелвачите, алкохолът или тежките дезинфектанти могат да бъдат добър почистващ материал за страничната и задната структура на вашия телефон. Трябва обаче да държите тези химикали далеч от екраните. Ако кърпата, която използвате по време на почистване, е мокра или влажна, уверете се, че течната част не изтича от отворите на устройството (като гнездото за зареждане или отвора на микрофона).

Проникването на тези химикали в устройството обикновено не води до много добри резултати.

Освен това сгъстеният въздух може да бъде от полза, тъй като може да достигне труднодостъпни места. Трябва обаче да вземете предвид и потенциалните щети на отворите за микрофон или други чувствителни компоненти. Затова трябва да се обърне много внимание.

Ръчно почистване на смартфона

  • Вземете вашия смартфон в ръка. Ако устройството е от миещ се материал като силикон и твърда пластмаса, изплакнете го с кърпа, измита с топла вода. Ако устройството е изработено от кожа или други луксозни материали, използвайте специфични за материала почистващи препарати. 
  • Добавете различни химикали (специални смеси, продавани за почистване на телефона) в кърпата за почистване и избършете гърба и страните на устройството. Уверете се, че влажността е много ниска, когато преминавате към екрана и внимателно обработвайте процеса от страната на екрана.
  • След това изсушете устройството с помощта на кърпа от микрофибър.
  • Не забравяйте, че трябва да правите това последователно.

Изопропиловият алкохол, който можете да използвате за дезинфекция на телефон, може да бъде полезен, когато се използва в редки количества. В допълнение, нека подчертаем, че това не е подходящо за всяко устройство или всяка материална структура. Ако не искате да извървите този маршрут, можете да го направите с помощта на UV лъчи.

И така, какви методи използвате, когато почиствате смартфона си? Можете да го споделите с нас и други читатели отдолу.

Подобни публикации

  1. Как да преодолеем синдрома на понеделник?
  2. Как да използвате тъмния режим на Google на работния плот?
  3. Как Mastercard ще предотврати крипто измамите?
  4. Как да заснема скрито видео на Android?
  5. Как да си сложим наша песен за рингтон на iphone?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.