Как да използвам изкуствен интелект в Windows 11?Microsoft тества своята нова функция, поддържана от изкуствен интелект за Windows 11!

Microsoft скоро може да има много по-добра функция за управление на цветовете за Windows 11. Ето подробностите! Изглежда, че Microsoft подготвя своя собствена DLSS-подобна функция за мащабиране на изкуствен интелект (AI) за компютърни игри. Потребителят на X (по-рано Twitter) PhantomOcean3 откри подобна на DLLS AI функция за усилване в най-новите тестови версии на Windows 11.

Microsoft описа автоматичната висока разделителна способност като начин за използване на изкуствен интелект, за да направи поддържаните игри по-плавни с подобрени детайли.

Това е много подобно на технологията “Deep Learning Super Sampling” (DLSS) на Nvidia, която използва изкуствен интелект за надграждане на игрите и увеличаване на скоростта на кадрите и качеството на изображението. AMD и Intel също предлагат свои собствени варианти, FSR и XeSS. FSR и XeSS набират популярност в последните издания за компютърни игри.microsoft windows 11 ai

Microsoft може скоро да обяви DLSS-подобна функция

Microsoft все още не е обявила официално тази нова функция за супер резолюция. Така че все още не е ясно как точно ще работи и дали ще изисква някакъв специален хардуер. DLSS на Nvidia се възползва от тензорните ядра, открити в графичните карти от серията RTX, докато FSR на AMD и XeSS на Intel също работят на конкурентни графични процесори.

Microsoft също работи върху подобрена функция за управление на цветовете за Windows 11 и тази функция ще бъде особено полезна за най-новите OLED монитори, които използват HDR. Windows нямаше добра система за управление на цветовете на ниво операционна система от години и компютърните геймъри бяха принудени да добавят персонализирани цветови профили в диалогов прозорец, който изглеждаше като доставен в Windows 95.

С предстоящите промени, управлението на цветовете ще бъде интегрирано в зоната за настройки на началния дисплей на Windows 11, позволявайки на потребителите на компютри да задават цветови профили за sRGB и DCI-P3. Има и нова функция, която автоматично ще контролира тези различни цветови профили.

„Автоматичното управление на цветовете гарантира, че вашите приложения и друго съдържание имат точни цветове на този екран“, казва Microsoft за тази функция за управление на цветовете. Не е ясно обаче дали това ще позволи на потребителите на Windows 11 лесно да променят гама кривите. Това означава, че Microsoft инвестира повече в поддръжката на HDR в Windows, което може да доведе до изчистено изживяване на работния плот, когато е активирано в цялата система.

Подобни публикации

  1. Как да намерите изгубен молив на Apple?
  2. Какво e TikTok Studio? Какво предлага TikTok Studio?
  3. Как да изтрия акаунт в Instagram? Връзка за постоянно закриване на акаунт
  4. Как iPad Pro ще издържи на сгъване?
  5. Как се прави скрийншот на лаптоп?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.