Как можете да използвате повторно изтощени батерии?baterii

Как можете да използвате повторно изтощени батерии?

В това ръководство отговорихме на въпроси относно използваните батерии, започвайки от въпроси като къде да изхвърляме използваните батерии и как трябва да бъдат оценени. Използваните батерии имат по-голямо въздействие върху околната среда от очакваното. Може дори да причини замърсяване на водата. Тъй като това има потенциал да засегне както хората, така и живите същества, които живеят с хората, трябва да знаете отговорите на въпроси като къде да изхвърлите отпадъчните батерии и как да ги рециклирате.

Разбира се, преди да отговорите на въпроса как трябва да се оценяват използваните батерии, е полезно да имате известна информация за това какво е батерия и видовете батерии.

Какво е батерия?

Това е устройство за съхранение, което позволява енергията, взета от химични вещества, да се преобразува в електрическа енергия. Въпреки че обикновено са за еднократна употреба, има и модели за многократно пълнене.

Какви са видовете батерии?

Има много видове батерии, но те могат основно да бъдат разделени на два класа: за еднократна употреба и за презареждане.

Батерии за еднократна употреба

 • Цинк-въглеродна батерия
 • Цинков хлорид
 • Алкална батерия
 • Сребърно-оксидна батерия
 • Литиева (литиева) батерия
 • Живачна батерия
 • Цинково-въздушна батерия
 • Термична батерия

Презареждащи се батерии

 1. Оловно-киселинна батерия
 2. Литиево-йонна батерия
 3. Литиево-йонна полимерна батерия
 4. Натриево-сярна (NaS) батерия
 5. Никел-желязна батерия
 6. Никел метал хидридна (Ni-MH) батерия
 7. Никел-кадмиева батерия
 8. Натриево-метална хлоридна батерия
 9. Никел-цинкова батерия
 10. Батерия с разтопена сол

Как трябва да се оценяват използваните батерии?

За да оцените отпадъците от батерии, можете да следвате кампании за събиране на отпадъци от батерии във вашето местоположение, да получите информация за тези кампании от официалните власти и дори да участвате в тези кампании.

Ако изхвърлим изразходените батерии в боклука у дома или в кофата за боклук, химикалите в тези батерии могат да се смесят с почвата, да достигнат до подземни водни ресурси и за съжаление можем да изпием тези химикали с вода.

Технологиите за батерии се развиват и обновяват всеки ден. Въпреки че производителите се опитват да създават по-екологични продукти с всеки нов модел, за съжаление екологичните щети от използваните батерии не могат да бъдат намалени.

В този момент определено трябва да оставите батериите си в съзнателни ръце, за да защитите света и природата от вреда. Съзнателните ръце, които ще ви помогнат, са много по-близо до вас, отколкото си мислите; тези ръце са ваши.

Къде се предават/изхвърлят изтощени батерии?

Има много пунктове за събиране на използвани батерии за изхвърляне на използвани батерии. Има пунктове за събиране на използвани батерии в офиси на директорите, университети, училища, пазари, PTT клонове и много други места.

Не трябва да съхранявате батериите, които сте събрали в дома или на работното си място, на едно и също място с обикновения боклук, а трябва да ги съхранявате на отделно място. Също така трябва да избягвате да държите използваните батерии в ръцете си за дълго време.

Често задавани въпроси

Има много въпросителни относно батериите. Хората, които са чувствителни към природата и околната среда, се чудят как могат да ги използват. В тази връзка по-долу сме изброили най-често задаваните въпроси и сме отговорили на всеки от тях.

Как да разберете кога животът на батерията е приключил?

Можем да разберем кога батериите за еднократна употреба спират да работят, но най-важният въпрос е продължителността на живота на батериите за многократна употреба. Ако вашата акумулаторна батерия е достигнала 500 до 1500 цикъла на зареждане, капацитетът на тези батерии е намалял средно до 60-70% и може да е достигнал края на живота си.

Не трябва да използвате тези батерии, особено ако времето им за презареждане е твърде дълго и има сериозно нагряване.

Колко години са необходими, за да се унищожи една батерия в природата?

Когато една изтощена и изтощена батерия бъде пусната в природата, тя може напълно да изчезне в природата в рамките на 5 до 10 години, но това унищожаване също означава, че природата е напълно отровена. С други думи, можем да кажем, че несъзнателно изхвърлената в природата батерия е голяма вреда за бъдещите поколения.

Как трябва да се събират използваните батерии?

Можете да съберете използваните батерии в дома си в торбичка или буркан и да ги върнете обратно в определени пунктове за събиране на батерии. За вашите работни места можете да се свържете с най-близката община и да получите кутия за събиране на отпадъци от батерии. Общината ще ви окаже необходимата подкрепа за събиране на събраните батерии от там.

Подобни публикации

 1. Как да намерите изгубен молив на Apple?
 2. Какво e TikTok Studio? Какво предлага TikTok Studio?
 3. Как да изтрия акаунт в Instagram? Връзка за постоянно закриване на акаунт
 4. Как iPad Pro ще издържи на сгъване?
 5. Как се прави скрийншот на лаптоп?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.