Как да изтрия историята на търсенето в Google?google chrome clear

Как да изтрия историята на търсенето в Google?

Изтриването на историята на търсенето в Google може да се направи много лесно. И така, какви стъпки трябва да следват потребителите за този процес?

Подготвили сме подробно ръководство за интернет потребителите, които се интересуват от отговора на въпроса как да изтрият историята на търсенето в Google . Можете да разгледате статията, която подготвихме, и да научите как да изчистите историята на търсенията в уеб браузъра.

Google, една от най-популярните търсачки в света, има алгоритъм, който съхранява историята на търсенията за удобство при бъдещи търсения. Със сигурност е полезно с тази функция, но ако го погледнем от друг ъгъл, е малко неудобно.

Разгледай Още: Функция Въпроси и отговори на живо идва в YouTube

Особено ако компютърът, който използвате, е обикновено устройство, възможността да видите хронологията на търсенията си в Google може да доведе до неприятни резултати. Въпреки това е възможно да изчистите цялата история на търсенията, записана от търсачката на Google. Освен това, това не е много труден процес.

Какви са стъпките за изтриване на историята на търсенето в Google?

 • Първо отворете браузъра си.
 • В горния десен ъгъл ще има бутон с три точки.
 • Кликнете върху бутона с трите точки.
 • Кликнете върху опцията „История“.
 • Ще се отвори нов прозорец.
 • Натиснете опцията „История“.
 • Щракнете върху бутона „Изчистване на данните за сърфирането“.
 • Ще се отвори нов раздел.
 • Филтрирайте от секциите „Основни“ и „Разширени“.
 • Кликнете върху „Изчистване на данните“.
 • Транзакцията ще бъде завършена.
 • Google Chrome

Опцията за настройки на Google позволява на потребителите да изтрият всичко, записано в хронологията на търсенията, и да премахнат посетените уеб сайтове от хронологията. И така, как да изтриете историята на търсенето в Google?

В статията, която подготвихме, използвахме популярния уеб браузър, наречен Google Chrome, докато изпълнявахме споменатия процес. Ако използвате различен браузър, можете да извършвате подобни операции в други браузъри.

За да изчистите историята на търсенията в Google, първо отворете интернет браузъра и след това натиснете бутона с трите точки в горния десен ъгъл. Ако следвате тази стъпка, ще се отвори прозорец. Кликнете върху „История“ в прозореца, който се отваря.

Ще се покаже нов прозорец, когато следвате споменатата стъпка. Изберете „История“ в новия прозорец. Натиснете бутона „Изчистване на данните за сърфирането“, който се намира в лявата част на страницата, която се отваря.

Филтрирайте от секциите „Основни“ и „Разширени“ и накрая щракнете върху бутона „Изчистване на данните“. Ако следвате тази стъпка, процесът на почистване ще започне. След като процесът приключи, хронологията на търсенето ще бъде изчистена в съответствие с опциите за филтриране, които сте посочили.

Пряк път за изчистване на историята на търсенето в Google

 1. Първо отворете браузъра си.
 2. Натиснете едновременно клавиша „Ctrl + H“.
 3. Щракнете върху бутона „Изчистване на данните за сърфирането“.
 4. Ще се отвори нов прозорец.
 5. Филтрирайте от категориите „Основни“ и „Разширени“.
 6. Кликнете върху Изчистване на данните.
 7. Транзакцията ще бъде завършена.

Когато искате да изтриете хронологията на търсенията, можем да направим това и с помощта на клавишните комбинации на Windows, които позволяват много по-бързо, вместо процеса, който описахме по-горе. За да изчистите хронологията с пряк път, първо отворете интернет браузъра.

След като отворите интернет браузъра, използвайте клавишната комбинация „Ctrl + H“. Това ще отвори страницата История. Кликнете върху бутона „Изчистване на данните за сърфирането“ от лявата страна на страницата, която се отваря. След това ще се отвори прозорец. В прозореца, който се отваря, можете да филтрирате през категориите „Основни“ и „Разширени“.

След като извършите филтриращите операции, изберете опцията „Изчистване на данните“. С тази стъпка ще започне процесът на почистване. Процесът ще приключи след известно време.

Каква е разликата между раздела „Основни“ и разделите „Разширени“?
Когато искате да изтриете хронологията на търсенето с Google, ще се появят два различни раздела за изтриване на хронологията на търсенето. Едно от тях е основно почистване, а друго е разширено почистване. И така, каква е разликата между това основно почистване и разширените настройки за почистване?

Основно изчистване на хронологията на търсенето: Осигурява съоръжения като хронология на сърфирането, бисквитки и излизане от други уеб сайтове и изчистване на кеша. Но изчистването на историята от разширените настройки предоставя много повече възможности. По-долу можете да намерите какво се представя при изчистване на разширени данни за сърфиране.

 • История на сърфиране.
 • История на изтеглянията.
 • Бисквитки и други сайтове.
 • Кеширани изображения и файлове.
 • Пароли и други данни за вход.
 • Данни за автоматично попълване на формуляри.
 • Настройки на сайта.
 • Данни за хоствано приложение.

Можем да видим разликите между основните и разширените настройки за почистване на историята, които споменахме по-горе. Когато го изчистите с разширени настройки, браузърът ви ще бъде като първия ден. Въпреки че изтриването на хронологията на търсенето в Google осигурява обща сигурност в мрежата, това е действие, което влияе върху ефективността на използване.

Тъй като много приложения могат да работят с вашата хронология на търсенията, е възможно да изпитате някои затруднения поради това, но това не са постоянни проблеми.

#Изчистване на историята
#Изтрий всичко от google
#Изтриване на историята на търсенията
#Изтриване на всичко
#Google Chrome

Подобни публикации

 1. Как да възстановите изчезнали икони на работния плот в Windows?
 2. Как да изтеглите видеоклипове на Twitch?
 3. Как се прави discovery?
 4. Как да деактивирате акаунт в Instagram?
 5. Как да сте невидими в WhatsApp?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.