Как да изтрия историята на търсенето в Google?

google chrome clear

Как да изтрия историята на търсенето в Google?

Изтриването на историята на търсенето в Google може да се направи много лесно. И така, какви стъпки трябва да следват потребителите за този процес?

Подготвили сме подробно ръководство за интернет потребителите, които се интересуват от отговора на въпроса как да изтрият историята на търсенето в Google . Можете да разгледате статията, която подготвихме, и да научите как да изчистите историята на търсенията в уеб браузъра.

Google, една от най-популярните търсачки в света, има алгоритъм, който съхранява историята на търсенията за удобство при бъдещи търсения. Със сигурност е полезно с тази функция, но ако го погледнем от друг ъгъл, е малко неудобно.

Разгледай Още: Функция Въпроси и отговори на живо идва в YouTube

Особено ако компютърът, който използвате, е обикновено устройство, възможността да видите хронологията на търсенията си в Google може да доведе до неприятни резултати. Въпреки това е възможно да изчистите цялата история на търсенията, записана от търсачката на Google. Освен това, това не е много труден процес.

Какви са стъпките за изтриване на историята на търсенето в Google?

  • Първо отворете браузъра си.
  • В горния десен ъгъл ще има бутон с три точки.
  • Кликнете върху бутона с трите точки.
  • Кликнете върху опцията „История“.
  • Ще се отвори нов прозорец.
  • Натиснете опцията „История“.
  • Щракнете върху бутона „Изчистване на данните за сърфирането“.
  • Ще се отвори нов раздел.
  • Филтрирайте от секциите „Основни“ и „Разширени“.
  • Кликнете върху „Изчистване на данните“.
  • Транзакцията ще бъде завършена.
  • Google Chrome

Опцията за настройки на Google позволява на потребителите да изтрият всичко, записано в хронологията на търсенията, и да премахнат посетените уеб сайтове от хронологията. И така, как да изтриете историята на търсенето в Google?

В статията, която подготвихме, използвахме популярния уеб браузър, наречен Google Chrome, докато изпълнявахме споменатия процес. Ако използвате различен браузър, можете да извършвате подобни операции в други браузъри.

За да изчистите историята на търсенията в Google, първо отворете интернет браузъра и след това натиснете бутона с трите точки в горния десен ъгъл. Ако следвате тази стъпка, ще се отвори прозорец. Кликнете върху „История“ в прозореца, който се отваря.

Ще се покаже нов прозорец, когато следвате споменатата стъпка. Изберете „История“ в новия прозорец. Натиснете бутона „Изчистване на данните за сърфирането“, който се намира в лявата част на страницата, която се отваря.

Филтрирайте от секциите „Основни“ и „Разширени“ и накрая щракнете върху бутона „Изчистване на данните“. Ако следвате тази стъпка, процесът на почистване ще започне. След като процесът приключи, хронологията на търсенето ще бъде изчистена в съответствие с опциите за филтриране, които сте посочили.

Пряк път за изчистване на историята на търсенето в Google

  1. Първо отворете браузъра си.
  2. Натиснете едновременно клавиша „Ctrl + H“.
  3. Щракнете върху бутона „Изчистване на данните за сърфирането“.
  4. Ще се отвори нов прозорец.
  5. Филтрирайте от категориите „Основни“ и „Разширени“.
  6. Кликнете върху Изчистване на данните.
  7. Транзакцията ще бъде завършена.

Когато искате да изтриете хронологията на търсенията, можем да направим това и с помощта на клавишните комбинации на Windows, които позволяват много по-бързо, вместо процеса, който описахме по-горе. За да изчистите хронологията с пряк път, първо отворете интернет браузъра.

След като отворите интернет браузъра, използвайте клавишната комбинация „Ctrl + H“. Това ще отвори страницата История. Кликнете върху бутона „Изчистване на данните за сърфирането“ от лявата страна на страницата, която се отваря. След това ще се отвори прозорец. В прозореца, който се отваря, можете да филтрирате през категориите „Основни“ и „Разширени“.

След като извършите филтриращите операции, изберете опцията „Изчистване на данните“. С тази стъпка ще започне процесът на почистване. Процесът ще приключи след известно време.

Каква е разликата между раздела „Основни“ и разделите „Разширени“?
Когато искате да изтриете хронологията на търсенето с Google, ще се появят два различни раздела за изтриване на хронологията на търсенето. Едно от тях е основно почистване, а друго е разширено почистване. И така, каква е разликата между това основно почистване и разширените настройки за почистване?

Основно изчистване на хронологията на търсенето: Осигурява съоръжения като хронология на сърфирането, бисквитки и излизане от други уеб сайтове и изчистване на кеша. Но изчистването на историята от разширените настройки предоставя много повече възможности. По-долу можете да намерите какво се представя при изчистване на разширени данни за сърфиране.

  • История на сърфиране.
  • История на изтеглянията.
  • Бисквитки и други сайтове.
  • Кеширани изображения и файлове.
  • Пароли и други данни за вход.
  • Данни за автоматично попълване на формуляри.
  • Настройки на сайта.
  • Данни за хоствано приложение.

Можем да видим разликите между основните и разширените настройки за почистване на историята, които споменахме по-горе. Когато го изчистите с разширени настройки, браузърът ви ще бъде като първия ден. Въпреки че изтриването на хронологията на търсенето в Google осигурява обща сигурност в мрежата, това е действие, което влияе върху ефективността на използване.

Тъй като много приложения могат да работят с вашата хронология на търсенията, е възможно да изпитате някои затруднения поради това, но това не са постоянни проблеми.

#Изчистване на историята
#Изтрий всичко от google
#Изтриване на историята на търсенията
#Изтриване на всичко
#Google Chrome

Подобни публикации

  1. Как да изтрия хронологията на търсенето в Twitter?
  2. Как да изтриете обектите в снимки?
  3. Как да направите калкулатор с Python?
  4. Как да изключите Telegram Last Seen?
  5. Как да транскрибирам гласов запис на WhatsApp?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.