Как да подготвим анкета с Google Документи?google dokumenti anketa

Как да подготвим анкета с Google Документи 2023?

Подготвили сме подробно ръководство за хората, които се чудят как да подготвят анкета с Google Docs, онлайн базирана услуга.

Какви стъпки трябва да се следват, за да се подготви анкета с Google Документи ? Можете да подготвите анкети по много практичен начин, като използвате услугата Google Forms, интегрирана в Google Docs. Освен това за това са достатъчни само акаунт в Google и уеб браузър.

Google Документи, където можете да създавате и използвате всичките си документи, таблици и презентации, без да хоствате каквато и да е офис програма на вашия компютър, също предлага анкети и формуляри, които можете да отваряте от интернет.

По този начин е възможно да подготвите анкети с Google Документи в ограничени зони като вашите приятели, работна среда, офис или като ги отворите към целия интернет. В това ръководство ще се опитам да ви дам информация по много теми, от създаването на формуляра до изследването на дадените отговори.

Стъпки за изготвяне на анкета с Google Документи

 • Посетете сайта на Google Документи.
 • Влезте в акаунта си.
 • Щракнете върху бутона с три реда в горния ляв ъгъл.
 • Изберете услугата „Google Forms“.
 • Натиснете иконата „+“ над текста „Empty“.
 • Добавете текст в секциите „Формуляр без заглавие“ и „Описание на формуляра“.
 • Натиснете полето „Въпрос без заглавие“ и въведете въпрос.
 • Кликнете върху иконата на цветната палитра, разположена в горния десен ъгъл.
 • Задайте темата, шрифта и размера на шрифта.
 • Прегледайте анкетата, като щракнете върху иконата на око в горния десен ъгъл.
 • След като подготвите анкетата, натиснете бутона „Изпрати“.

Първото нещо, което трябва да направим, е да посетим официалната уеб страница на Google Документи, като използваме връзката по-долу. Когато отворите страницата на услугата, ако не сте влезли, влезте в акаунта си, като въведете данните си за членство. След като влезете в акаунта си, щракнете върху бутона с три хоризонтални линии в горния ляв ъгъл.

След като щракнете върху бутона с три хоризонтални линии, ще се отвори прозорец. Изберете услугата с име „Google Forms“ от прозореца, който се отваря. След като влезете в акаунта си, можете или да създадете празна страница, или да изберете един от съществуващите шаблони на страницата, която се отваря. Тъй като в това ръководство ще създадем празна страница с анкета, кликваме върху иконата „+“ в горната част на текста „Празно“.

Посочете името на анкетата в полето „Формуляр без заглавие“. В секцията „Описание на формата“ напишете описание на анкетата. След като въведете тази информация, натиснете полето „Въпрос без заглавие“ и напишете въпрос. Определете отговорите на въпроса.

Можете да добавите нов въпрос, като натиснете иконата +, можете да добавите снимка, като щракнете върху иконата на изображението. Можете също да добавяте видеоклипове. Можете да персонализирате темата, като изберете иконата на цветовата палитра, разположена в горния десен ъгъл.

В секцията за персонализиране на темата можете да зададете вида и размера на шрифта на въпросите и отговорите, да добавите изображения, да изберете цветове.

Ето как можете да използвате Google Документи, за да подготвите анкетите си и когато получите резултатите, можете да приключите, като затворите отговорите. Ако имате въпроси и коментари по темата, можете да ни ги изпратите в секцията за коментари.

Ако щракнете върху въпроса, ще видите ново поле. Можете да промените типа отговор, като щракнете върху това поле с текст „Множество възможности за избор“. Ако искате да изтриете въпрос, който сте добавили, просто щракнете върху иконата на кошчето. За да копирате, трябва да щракнете върху иконата на правоъгълник вляво от иконата на кошчето.

След като подготвите анкетата, можете да я изпратите на вашите приятели, като натиснете бутона „Изпрати“. Ако искате да видите как изглежда анкетата, преди да я споделите, натиснете иконата на око в горния десен ъгъл. Тази опция ви позволява да прегледате анкетата.

В тази статия обяснихме как да подготвим анкета с помощта на услугата Google Forms в Google Документи. Можете лесно да завършите процеса, като следвате стъпките в нашето ръководство.

Освен това, ако се чудите как да използвате Google Docs, онлайн услугата, използвана от софтуерния гигант Google , можете да разгледате статията, в която отговорихме на въпросите какво е Google Docs и как да го използвате .

Подобни публикации

 1. Как да добавите GIF към Gmail?
 2. Как да създадете папка в Gmail?
 3. Как да изпращате големи файлове чрез Gmail?
 4. Как да изтриете групови имейли в Gmail?
 5. Как да изтеглите видеоклипове от YouTube без програми?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.