Как да решим проблема с прегряването на Android?apple iphone 13

Как да коригирам проблема с прегряването на Android? Ако вашият смартфон или таблет се прегрява, може би се чудите какво да правите.

Как да решим проблема с прегряването на Android? – Вашият смартфон или таблет може да стане забележимо топъл, особено по време на някои операции, които изискват процесорна мощност. Ако обаче това се случва често по всяко време и имате различни проблеми със замръзване и свиване, можем да говорим за наличието на ненормална ситуация. И така, какво можете да направите за проблема с прегряването? 

Прочети Още: Как да изтеглите Windows 10 ISO файл?

На основно ниво можем да говорим за много различни фактори, които могат да доведат до загряване на смартфон или таблет и всички тези фактори, големи и малки, могат да бъдат по-важни, отколкото някога сте очаквали. В тази статия ще разгледаме какво можете да направите за вашето устройство, което е горещо и по какви начини можете да се отървете от този проблем.

Откриването защо смартфон или таблет се загрява е най-важният фактор за получаване на правилно решение. Следните причини могат да доведат до прегряване на вашия смартфон:

Защо телефонът и таблетът с Android стават горещи?

 • Компютърно интензивни приложения и игри
 • Различни софтуерни проблеми и вируси
 • Проблеми с батерията или зарядното устройство
 • Тежка употреба на камерата
 • Капак Покриващ въздухозаборници
 • Висока температура на въздуха

Как да решим проблема с прегряването на устройство с Android?

Ето какво можете да направите за прегряти смартфон и таблет!

1. Приложения или игри, изискващи процесорна мощ

Ако играете игри с висока графична производителност, особено ако правите това дълго време, устройството ви неизбежно ще се нагорещи. Подобна ситуация се отнася за приложения, които изискват висока мощност за обработка, като например видео редактори. В такива случаи, ако прегряването привлича вниманието ви, трябва да помислите за почивка за известно време.

2. Различни софтуерни проблеми и вируси

Ако не използвате наличен софтуер или имате бета версия, различни проблеми в софтуера може да нарушат стабилизацията на устройството. В такива случаи трябва да помислите за надстройка до стабилната стокова версия на устройството. Ако вече правите това, може да подозираме вируси. 

Ако подозрението ви е за вируси, ще трябва да възстановите фабричните настройки на устройството, за да стартирате чисто. Тъй като някои вируси могат да станат активни, дори когато се върнете към фабричните настройки, може да се наложи да предприемете някои сложни стъпки като намиране и инсталиране на оригинален софтуер на устройството.

3. Проблеми с батерията или адаптера за зарядно устройство

Ако смартфонът, който използвате, се зарежда с адаптер за бързо зареждане, от време на време ще изпитвате проблеми с отоплението. Ако това ви притеснява, помислете за закупуване на адаптер за зареждане с по-бавен ток. Но преди това разгледайте статията по-долу.

Ако проблемът не е свързан с адаптера за зареждане, може би си мислите, че има проблем с батерията ви. На този етап опитайте всички стъпки в тази публикация и ако проблемът все още не се разреши, свържете се с техническа служба.

4. Използване на камерата за дълго време

Предполагам, че не е изненадващо, че продължителното използване на камерата може да доведе до проблеми с прегряването. Заснемането на висококачествени видеоклипове изисква много процесорна мощност и това може да доведе до прегряване и прегряване на устройството ви. Ако чувствате затопляне в такива ситуации, направете си почивка.

5. Калъфът, използван в устройството

Може би изненадващо, но случаите, които използвате, също могат да доведат до нагряване на устройството ви. Ако капакът увие устройството твърде плътно, може да имате различни проблеми с отоплението. В такива случаи помислете дали да не носите калъф или да използвате лицензиран такъв. Нашата препоръка е да проверите покритието си.

6. Високотемпературни среди

Точно както се чувстваме горещи и изпотени в гореща среда, същото важи и за нашите смартфони или таблети. Използването на вашия смартфон в гореща среда води до по-лесно отопление. За да избегнете подобни ситуации, не забравяйте да проверите температурата на вашата среда.

Подобни публикации

 1. Как се прави регистрация в сайта на Sinsay?
 2. Как да блокирам сайт с Google Chrome?
 3. Как да поправим визуални проблеми във видеоклипове на Windows 11?
 4. Как да намерите изгубен молив на Apple?
 5. Какво e TikTok Studio? Какво предлага TikTok Studio?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.