Как да създам силна и сигурна парола ?sigurna parola

Как да създадете силна и сигурна парола / парола за защита на вашите онлайн данни? В това ръководство ще разгледаме по-отблизо любопитните подробности.Как да създам силна и сигурна парола? – Ако все още използвате прости пароли, не бива. В това ръководство ще обясним по-подробно колко лоша е паролата, защо трябва да се грижите за нея и как да създадете добра парола.

Първото нещо, което трябва да кажем, е, че мениджърите на пароли са най-добрият избор, който можете да направите, за да осигурите сигурността на вашите пароли и пароли. Изглежда обаче много потребители не харесват много тези инструменти, според статистиката само един на всеки четири потребители използва програма за управление на пароли.

И така, ако сте в останалото, как гарантирате сигурността на паролата си? По-правилният въпрос е: можете ли да го предоставите? Значителен брой потребители предпочитат прости пароли. Отново, въпреки че повечето от тях използват относително силна парола, те я използват като обща парола за множество платформи. 

И все пак, като се има предвид огромния мащаб на потенциалните рискове, справянето със сигурността на паролата не е проста работа и защитата на паролите ви означава защита на почти всички ваши лични данни. Или обратното.

Разбира се, не става въпрос само за използването на добър мениджър на пароли. Трябва да поддържате паролите си на платформите актуализирани и да ги променяте редовно. Отново в рамките на статистиката, 35 процента от потребителите не променят паролите си, освен ако не се налага. 

Как да създам силна и сигурна парола / парола?

И така, какво се крие зад създаването на силна и сигурна парола и парола?

1 – Стойте далеч от обикновените

Когато хвърлите бърз поглед в интернет, можете да видите списъка с най-лошите пароли, създаден от много институции и организации. Комбинации като „123456“, „qwerty“ или други подобни са разбира се лесни и запомнящи се при писане. Това обаче са най-лесните пароли за взлом на хакерите.

Някои уебсайтове могат да заключат системата за определен период от време след няколко грешни въвеждания на парола, но някои не. Това създава идеална възможност за хакер със списък с популярни пароли.

Уебсайт, който е предприел правилните мерки за сигурност, не съхранява никъде паролата, която използвате. Вместо това, той включва паролата чрез хеш алгоритъм в един вид еднопосочен процес на криптиране. Един и същ вход винаги дава един и същ изход. Достъпът е успешен, ако въведената от вас парола има същата стойност като съхранената стойност.

Така че дори ако хакерите получат потребителска информация на сайта, те не могат директно да получат паролата, те имат само хешове.

Някои хакери обаче могат да разбиват слаби пароли, ако знаят коя хешираща функционалност използва сайтът. За това те получават поддръжка от голяма база данни с често срещани пароли. След това се търсят хешовете, които се появяват в заснетите данни. Всяко съвпадение е напукана парола. 

Накратко, използването на нетрадиционни пароли е правилната стъпка за защита на вашата парола.

2- Не използвайте лична информация

Паролите са поверителност. Личните данни също са поверителни. Така че паролите трябва да са лични данни.

О, не.

Ако е вероятно да станете жертва на личностно-ориентирана атака, вашата лична информация увеличава вероятността вашата парола да бъде компрометирана. В интерес на истината интернет е огромна, огромна мрежа и нашата лична информация вече не е поверителна. Поради тази причина не използвайте в паролата си рождената си дата, адрес, телефонен номер и подобна лична информация, нито личните данни на вашето семейство.msi 2020

3- Затворете задните врати

Ако в момента не използвате мениджър на пароли, може би сте забравили паролата за уебсайт дори веднъж. Всички много често се питат за „Забравена парола?“ и ви задава няколко безсмислени въпроса.

Ние наричаме това задната врата и тези области са най-подходящите точки за пробив за пиратите. Повечето уебсайтове избират въпросите за сигурността доста зле:

Какво е моминското име на майка ви? Къде си завършил гимназия? Как се казва първият ви домашен любимец?

Да, но какво казахме? Нашата лична информация не е толкова поверителна. Ако е възможно, създайте свои собствени въпроси или използвайте отговор, който не всеки може да отгатне, без да обмисли въпросите.

Най-доброто нещо, което трябва да направите в тази ситуация, е да създавате отговори, които са напълно лъжи, но можете да имате предвид. Например можете да изберете отговори като моминското име на майка ми „Обама“, първата ми работа „Укротител на лъвове“. Разбира се, пазете ги на безопасни места, за да не забравите коя лъжа сте избрали.

Подобни публикации

  1. Модели и цени на сензорни монитори
  2. Ерата на създаване на съдържание с поддръжка на изкуствен интелект започва в YouTube!
  3. Тайни кодове на Netflix
  4. Honda представи носталгичния и малък Motocompacto!
  5. Изкуственият интелект вече е в света на музиката: AI за стабилност

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.