Как да спестите памет на устройства с Android?kak da izchistim prepalnenoto ustroistvo android

Как да изчистя вътрешната памет на телефона?

Проблемът „Недостатъчна памет“, който често се среща на устройства с Android, може да бъде разрешен със списъка с методи за запазване на паметта на Android, който сме подготвили за вас.

Препълнена вътр. памет на телефона

Има няколко метода за пестене на памет на устройства с Android. Благодарение на тези методи можете да коригирате проблеми като забавяне и замръзване на вашия смартфон и таблет. В ръководството, което подготвихме, обяснихме как да пестите памет на мобилни устройства.

Тъй като телефоните продължават да се развиват ден след ден, нашата нужда от съхранение се увеличава, но с развитието на системите за съхранение размерът на паметта на файловете, които съхраняваме, също се увеличава. В този момент трябва редовно да почистваме паметта, за да предотвратим забавянето на нашите устройства.

Методи за запазване на паметта на Android

 • Използвайте външна памет.
 • Оптимизирайте редовно паметта.
 • Изчистете кеша на приложенията.
 • Използвайте интелигентно хранилище.
 • Изчистете неизползваните приложения.
 • Коригирайте вашите настройки за запазване на снимки и видео.
 • Използвайте облачни системи за съхранение.
 • Използвайте програми за управление на паметта.

Използвайте външно хранилище

Използваното хранилище, особено в новоиздадените устройства с Android, може да достигне до 1 TB. В днешно време обаче дори няколко минути видео файл е с размер няколко GB, така че дори тези големи опции за съхранение може да не са достатъчни за потребителите. Има две опции, които можете да използвате, за да разрешите тази ситуация за постоянно.

microSD

Особено когато телефоните с Android станаха широко разпространени, устройствата нямаха голям капацитет за съхранение. В този момент много потребители предпочитаха microSD карти. През последните години обаче много марки предпочетоха да премахнат слотовете за microSD карти, като предлагат на потребителите висококачествени услуги за съхранение.

Ако телефонът ви вече има слот за microSD карта, може да искате да закупите microSD като допълнителна единица за съхранение за по-добро управление на паметта. В днешно време на пазара се предлагат microSD карти до 2 TB. Въпреки това, преди да закупите microSD карта, е полезно да проверите колко GB microSD карти поддържа вашият телефон.

USB OTG

Една от най-добрите опции за телефони без слот за microSD карта изглежда е USB OTG. USB OTG, които са версиите на USB Type-C или micro USB порта на USB паметите, които постоянно използваме на нашите компютри, могат лесно да се използват като външно устройство за съхранение благодарение на разработвания софтуер за Android.

Тъй като USB OTG не могат да бъдат постоянно включени в телефона ви, е полезно да съхранявате вашите видеоклипове, снимки или файлове на тези устройства за съхранение. Ако инсталирате приложения на USB OTG, може да имате проблеми, ако ги премахнете.

Редовно оптимизирайте паметта

Опциите за оптимизация са от голямо значение за пестене на памет на устройства с Android. Тук влиза в действие функцията „Освободете място за съхранение“, предлагана за Android 9 и по-нови версии.

За да се отървете от ненужните файлове на телефона си и да увеличите капацитета на паметта си, следвайте стъпките по-долу и не забравяйте да ги правите редовно всеки ден.

 • Отидете в раздела с настройки на вашия телефон.
 • Влезте в секцията за съхранение.
 • Кликнете върху „Освободете място за съхранение“.

Изчистете кеша на приложенията

Друг важен момент за управление на паметта на устройства с Android е редовното изчистване на кеш паметта на приложенията. Можете да изчистите кеша на приложенията едно по едно или да използвате приложение за изчистване на кеша. Тези приложения позволяват лесно изтриване на кеша.

Приложенията, които изтегляте на телефона си и използвате редовно, могат да съхраняват документи, като текст или миниатюри, на телефона ви под формата на кеш, вместо постоянно да ги изтеглят.

Това причинява натрупване на боклук в паметта на телефона ви. Услугата за изчистване на кеша, предлагана в Android 9 и по-нови версии, може лесно да се използва за приложения. Можете да следвате стъпките по-долу, за да изчистите кеша на приложението.

Как да подготвим за изтегляне и инсталиране Android Oreo?

 1. Отворете настройките на телефона си.
 2. Влезте в категорията Приложения.
 3. Изберете приложения с голям кеш.
 4. Докоснете „Изчистване на кеша“.
 5. Повторете същия процес за други приложения.

Използвайте Smart Storage

Smart Storage, една от полезните функции, които Google предлага на потребителите, може да бъде много полезна, въпреки че е малко известна. За да включите Storage Smart, трябва да изтеглите приложението Google Files.

Smart Storage в приложението Google Files автоматично премахва снимки и видеоклипове, архивирани в Google Photos, които са на повече от 60 дни .

Уверете се, че вашите опции за архивиране са включени, за да избегнете загуба на вашите файлове, когато активирате тази функция. Можете да активирате функцията Smart Storage , като следвате стъпките по-долу .

 • Отворете приложението Google Files.
 • Отворете раздела Настройки.
 • Ако опцията Smart Storage не е активна, активирайте я.

Изчистете неизползваните приложения

Едно от нещата, които заемат най-много място в телефона са неизползваните приложения. Много потребители забравят да изтрият приложение, след като го изтеглят, което използват само веднъж.

В този момент Android ни предлага хубава услуга, за да видим приложенията, които не използваме, и лесно да ги премахнем. Можете да откриете и премахнете приложения, които не използвате, като следвате стъпките по-долу.

 • Влезте в приложението Google Play Store.
 • Кликнете върху „Управление на приложения“ от иконата на вашия профил горе вдясно.
 • Когато приложенията са изброени, докоснете „Сортиране по най-малко използвани“ от опциите в горната част.
 • Тук можете да видите приложенията, които използвате най-малко и лесно да ги деинсталирате, като щракнете върху тях.

Регулирайте вашите настройки за запазване на снимки и видео

Тъй като технологията на камерата в телефоните се подобри значително през последните години, размерът на снимките също се увеличи. Въпреки това не се нуждаем от резолюция от 64 мегапиксела или по-висока за повечето снимки, които правим.

Ако снимките, които правите, не са много важни за вас, можете да намалите качеството чрез опциите за качество на изображението в горната част на настройките на камерата .

Тази опция може да варира от телефон на телефон, но се предлага специално за потребители на телефони с камери от 50 мегапиксела и повече.

Използвайте системи за съхранение в облак

Облачните системи за съхранение се открояват като една от най-добрите опции за съхранение на файлове, до които нямате непрекъснат достъп. В същото време системите за съхранение в облак, които осигуряват голямо удобство по отношение на сигурността на данните, могат да осигурят удобство по отношение на управлението на паметта на Android .

Можете да използвате много облачни услуги като Google Drive, Yandex Drive и One Drive. В същото време повечето облачни приложения могат автоматично да изтриват снимки и видеоклипове от телефона, след като ги архивират в облака.

Подобни публикации

 1. Как се прави регистрация в сайта на Sinsay?
 2. Как да блокирам сайт с Google Chrome?
 3. Как да поправим визуални проблеми във видеоклипове на Windows 11?
 4. Как да намерите изгубен молив на Apple?
 5. Какво e TikTok Studio? Какво предлага TikTok Studio?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.