Как да намалим размера на видеото?namalyava ne na razmera na video ot gb na mb

Намаляване размера на видеоклипа без да се намаля качеството

Намаляване размера на видеоклипа без да се намаля качеството. Какви са програмите за намаляване на размера на видеото, как да намалите размера на онлайн видеото, как да намалите видео MB? Ще отговорим подробно на често задавани въпроси. Възможно е да намалите размера на видеото или с програми, или онлайн, тоест без програми. В тази статия обяснихме методите, които ви позволяват да намалите размера на видеоклиповете. Можете да завършите процеса, като приложите метода, който желаете.

Интернет по света се развива всеки ден. Особено социалните медии заменят снимките с видеоклипове и това се разпространява бързо всеки ден. Видеоклиповете в YouTube и барабаните правят това ускорение още по-популярно, но въпреки че видеоклиповете са добро нещо, те не остават здрави в паметта на устройството.

Особено когато качеството и продължителността на видеоклипа се увеличават, размерите на видеоклиповете могат да достигнат между 2 и 4 GB или дори повече. В наши дни 4K и дори 8K видеозаписи не са много невинни по отношение на съхранението. Като решение хората търсят начини да намалят размера на видеото без загуба на качество.

В тази статия ще отговорим на въпросите как да намалим видео MB и как да намалим размера на видео онлайн. Можете да разгледате методите в ръководството, което сме подготвили, и да научите как да извършите процеса.

Какво представляват програмите за намаляване на размера на видео?

 • Handbrake
 • Freemake Video Converter
 • Video Compressor
 • Moo0 Video Minimizer
 • Any Video Converter
 • Movavi Video Converter
 • Wondershare UniConverter

Как се случва намаляването на размера на видеото от ГБ на МБ?

Намаляването на размера на видео файл от ГБ (гигабайта) на МБ (мегабайта) обикновено се извършва чрез компресия на видеото, което може да включва намаляване на разделителната способност, битрейт или използване на по-ефективен кодек. Ето основни стъпки, по които може да стане това:

 1. Избор на софтуер за компресия на видео: Има много инструменти и онлайн платформи, като Kapwing, VEED.IO, или Clideo, които могат да намалят размера на видео файлове.
 2. Зареждане на видеото: Заредете видеото, което искате да компресирате, в избрания от вас софтуер или онлайн услуга.
 3. Настройка на опциите за компресия: Можете да изберете различни настройки за компресия, като разделителна способност, битрейт и формат на файл. Намаляването на тези стойности може значително да намали размера на файла.
 4. Компресиране на видеото: След като сте задали предпочитаните настройки, стартирайте процеса на компресия. В зависимост от размера на оригиналния файл и избраните настройки, това може да отнеме известно време.
 5. Изтегляне на компресираното видео: След като компресията приключи, можете да изтеглите резултатния файл. Размерът на този файл трябва да е значително по-малък от оригиналния.

Обърнете внимание, че въпреки че целта е да се намали размера на файла, това често идва с компромис в качеството на видеото. Експериментирайте с различни настройки, за да намерите най-добрия баланс между размер на файла и качество на видеото за вашите нужди.

HandBrake

HandBrake е незаменима програма за потребители на Windows, които искат да изрежат размера на видео. Той извършва DVD и Blu-Ray конвертиране и операции по запис по най-ефективния начин. Можете да конвертирате вашите DVD филми в MPEG-4 формат с програмата.

Всички DVD и Blu-ray дискове, които нямат защита срещу копиране, се поддържат от програмата. Освен това с помощта на програмата можете да конвертирате не целия диск, но и главите с техните субтитри.

Трябва също така да отбележим, че дисковете, които използвате, не трябва да са защитени от копиране и разбира се, след като редактирате вашите видеоклипове, можете да използвате настройките за изход, за да намалите размера на видеото.

Freemake Video Converter

Freemake Video Converter, която се откроява сред нарастващия брой видео конвертори, е програма, която можете да изберете със своя полезен и елегантен интерфейс. Операциите по преобразуване могат да се извършват бързо с AVI, WMV, MP4 и други, като софтуерът поддържа почти всеки формат, за който се сетите.

Програмата, която е предпочитана от много компютърни потребители по света, има за цел да отговори на други нужди на потребителите с допълнителните функции, които предлага. Програмата предлага лесна употреба благодарение на успешния си интерфейс.

Ако трябва да направите малки редакции на видеоклиповете, които сте конвертирали, видеоредакторът, интегриран в програмата, може да ви помогне с вашите операции. По този начин не е необходимо да инсталирате друга програма за прости операции като изрязване на нежелани секции, обединяване на множество видеоклипове, промяна на посоката.

Video Compressor

С помощта на приложението Video Compressor можете да използвате по-лесно пространството за съхранение на вашето устройство, като компресирате видеоклипове с голям размер на вашите Android устройства. Възможността на смартфоните от ново поколение да записват видеоклипове с висока резолюция също значително увеличава размера на видеоклиповете.

4-5 минутни HD видеоклипове могат да заемат стотици MB място на вашето устройство и да причинят проблеми със съхранението. Освен това има и потребители, които искат да гледат филми или телевизионни сериали на телефоните си, но все още имат проблеми поради недостатъчно място за съхранение. Ако искате да намалите размера на видеото, можете да разгледате програмата Video Compressor.

Moo0 Video Minimizer

Moo0 Video Minimizer, която е страхотна услуга за намаляване на размера на видео, е успешна програма за редактиране на видео размер, която можете да използвате, за да намалите размера на видео файловете на вашия компютър. Можете да изтеглите успешната услуга на вашия компютър и да започнете да я използвате веднага.

Благодарение на удобния за потребителя интерфейс на програмата, всички потребители могат лесно да минимизират размера на своите видео файлове, като ги оптимизират. Ако вашият видеоархив на вашия компютър заема много място и искате да намалите размера на всички видеоклипове, Moo0 Video Minimizer може да е точно програмата, от която се нуждаете.

Any Video Converter

Any Video Converter е инструмент за преобразуване на видео формат, който можете да използвате, за да намалите видео MB. Лесният за използване интерфейс на програмата, възможността за бързо конвертиране и поддръжката на видео файлове с високо качество на изображението може да са причината за избора на програмата.

Any Video Converter ви позволява да изрязвате видео файлове, да променяте съотношението на екрана и да променяте качеството и формата на звука. След като направите необходимите промени, можете да конвертирате видео файловете във формати, които имат декодер във вашата система.

Намирането на безплатна програма за намаляване на размера на видео файловете е най-трудната част. Има много различни програми за конвертиране и намаляване на размера на видео, които можете да използвате за тази цел, но ако искате да изберете безплатна и подходяща програма, трябва да направите известно проучване.
Как да изпращате видеоклипове с големи размери?

Изброили сме за вас приложения, които можете да използвате напълно безплатно, за да намалите размера на вашите видеоклипове. Ако не искате да се занимавате с програми, можете да намалите размера на видеоклиповете онлайн, тоест без програма, като следвате стъпките по-долу.

Movavi Video Converter

Movavi Video Converter – Той е сред най-добрите видео конвертори и предлага функция за намаляване на размера, както и видео конвертиране. Можете да намалите размера на вашите видеоклипове по много практичен начин чрез програмата, която е много лесна за използване благодарение на потребителския интерфейс dsotu. Услугата също така включва функции като подобряване на качеството на видеото и редактиране на видео.

Wondershare UniConverter

Можете да конвертирате видеоклипове в различни формати, да компресирате, редактирате и други чрез Wondershare UniConverter. Благодарение на функцията за компресиране в програмата, можете лесно да намалите размера на видеото. Услугата, наречена Wondershare UniConverter, също има много полезни функции.

Какви са стъпките за намаляване на размера на онлайн видео?

 1. Първо отидете на уебсайта FreeConvert.
 2. Кликнете върху „Избор на файлове“.
 3. Изберете видеоклипа, който искате да намалите, от вашето устройство.
 4. Кликнете върху иконата за настройки.
 5. Изберете колко да намалите размера. (Ако този процес не бъде направен, може да изпитате загуба на аудио и видео, докато се извършва намаляването на размера.)
 6. Щракнете върху бутона „Компресиране сега“.
 7. Изчакайте процесът да завърши.
 8. Щракнете върху Изтегляне на MP4.

Възможно е да намалите размера на видеоклиповете в интернет чрез уеб браузъра, инсталиран на вашия компютър. За целта можете да посетите онлайн услугата, наречена FreeConvert. След като посетите уебсайта, щракнете върху бутона „Избор на файлове“. Веднага след този процес изберете видеоклипа, чийто размер искате да намалите.

След като изберете видеоклипа, натиснете иконата за настройки и изберете колко да намалите размера. Щракнете върху бутона „Компресиране сега“, за да продължите към следващата стъпка. След това натиснете „Изтегляне на MP4“. По този начин процесът на компресиране на размера на онлайн видео ще бъде завършен.

Как да намалите размера на видеото без програми в Windows?

 • Отидете в секцията за търсене на Windows.
 • Въведете видео редактор в полето за търсене.
 • Влезте в програмата Video Editor.
 • Изберете опцията Нов видео проект.
 • Назовете видеоклипа си, ако искате.
 • Намира се отляво; Кликнете върху „+Добавяне“.
 • Изберете видеоклипа, който искате да добавите.
 • Кликнете върху „Поставяне в областта на историята“.
 • Намира се в горния десен ъгъл; Кликнете върху „Пълен видеоклип“.
 • Изберете качество на видеото. (Ако искате малък размер на видеото, задайте качеството на видеото на 540p.)
 • Щракнете върху „Експортиране“.
 • Накрая изберете къде да запазите видеоклипа си.

Благодарение на видеоредактора на Windows, който се доставя с операционната система, можете да намалите размера на видеоклипа или да редактирате видеоклипове, без да се налага да изтегляте програма или да използвате онлайн услуги.

В това съдържание отговорихме на въпроса как да намалим видео MB. И така, какви инструменти използвате, когато намалявате размера на видеоклипа? Не забравяйте да споделите мненията си с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

 1. Как да деактивирам iMessage на iPhone и iPad?
 2. Как да излезете от Google акаунт на Android?
 3. Как да се откажа от Телеграм Премиум?
 4. Как да нулирате Instagram Explore?
 5. Какво е Android Studio и как да го използвате?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.