Как да възстановите смартфон изпуснат във вода?smartfone, voda, izpusnat

Как да възстановите смартфон, изпуснат във вода? Ето спасителните стъпки, които трябва да направите, ако вашият смартфон е паднал във водата!

Как да възстановите смартфона, изпуснат във вода? Изпускането на вода и разливането на вода върху смартфона, което днес се превърна в кошмара на собствениците на смартфони, може да доведе до критични проблеми, ако не се намеси бързо и успешно. И така, как да възстановите изпуснат смартфон и какво ще ви трябва в този процес?

Прочети Още: Как се изтрива история във фейсбук?

По принцип, ако вашият смартфон падне във вода, трябва да направите бързи и внезапни намеси. Тези ситуации, които идват при вас в резултат на моментни разсейвания или несръчност и създават шоков ефект, могат да доведат до появата на трудни и скъпи картини, когато се прилагат грешни методи.

Както знаете, смартфонът, който влиза в контакт с вода, не се покрива от гаранцията и всички проблеми, които могат да възникнат поради тази причина, не се покриват от гаранцията. Това може да доведе до плащане на наистина високи суми в някои случаи. За щастие можете да сведете до минимум тази възможност.

Как да спасим интелигентен телефон, разбил се във вода?

  • Стъпка 1. Отстранете смартфона си от течността.
  • Стъпка 2. Изсушете с кърпа или кърпа.
  • Стъпка 3. Премахнете компоненти като SIM карта и Micro SD карта.
  • Стъпка 4. Оставете го да изсъхне за известно време.

Стъпка 1. Вземете вашия смартфон от течност

Нека не говорим, че дори секундите имат значение, когато става въпрос за контакт с течност.Затова първото нещо, което трябва да направите, е да отдалечите смартфона си възможно най-бързо от водата.Отворените места на устройството – високоговорител, микрофон, гнездо за зареждане, жак за слушалки или подобни входове или изходи – могат да причинят проникване на вода.

Колкото по-дълго вашият смартфон е бил в контакт с вода, толкова по-малко вероятно е да се възстанови. Друга опасна ситуация е, че устройството е включено в контакта по време на контакт с вода. Това ще увеличи степента на повреда на устройството и дори ще предизвика ситуации до пожар. Ако срещнете такава ситуация, незабавно изключете телефона.

Стъпка 2. Изсушете с кърпа или кърпа.

След отстраняване на смартфона, който влиза в контакт с вода, първата намеса е изсушаване на външната повърхност.Основната логика тук е да се предотврати навлизането на външни капчици течност.След това, ако батерията на устройството е подвижна, отворете капака и извадете батерията. Ако батерията не се сменя, изключете устройството.

Стъпка 3. Премахване на компоненти като SIM карта и Micro SD карта

След това извадете SIM картата и Micro SD картата от устройството, за да защитите други важни данни.Избършете ги внимателно със суха кърпичка. Добрата новина е, че SIM картата и Micro SD картата обикновено са малко по-устойчиви на контакт с течности и вашите данни обикновено са защитени.

Стъпка 4. Оставете го да изсъхне за известно време

Много потребители използват сешоар за изсушаване на устройството, но това определено е метод, който не трябва да се прилага.Тъй като сешоарите издухват въздуха навън, те ще избутат водата в устройството повече и ще достигнат дори места, където водата не е влязла.

Използването на въздухосмукателни машини вместо сешоар би бил най-добрият избор. Можете да използвате прахосмукачка за тази работа.Задръжте смукателната тръба на машината над отворите на устройството, където водата може да попадне, и правете движения, за да улесните изтичането на водата.Този процес трябва да се прилага непрекъснато в продължение на поне 20 минути.

По време на този процес трябва да сте наясно с един важен момент, който не е да държите смукателната тръба твърде близо до устройството.Ако го държите твърде близо, той може да създаде статично електричество и да причини повече грешки на устройството.

Стъпка 5. Тествайте смартфона

След прилагане на горните процедури и изминали двадесет и четири часа, вие сте приложили критичен период на интензивно лечение. Сега върнете джаджите като батерията и опитайте да включите устройството. Ако през това време се появят странни шумове или миризми от изгаряне, незабавно изключете устройството и извадете батерията, ако е възможно.

Стъпка 6. Продължете да използвате / Свържете се с техническата служба

Ако не сте забелязали проблеми с устройството след горните стъпки, направете дълбоко „ох“ и продължете да използвате смартфона си. Ако забележите проблеми в устройството въпреки всички тези стъпки, извадете целия апарат и се свържете с оторизираната техническа служба.

Подобни публикации

  1. Как да използвате FaceTime на телефони с Android?
  2. Как да промените акаунта в Discord?
  3. Какво е SoundCloud? Как работи?
  4. Какви са системни изисквания на AutoCAD?
  5. Как да направя ChatGPT на Български?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.