Как да възстановите смартфон изпуснат във вода?

smartfone, voda, izpusnat

Как да възстановите смартфон, изпуснат във вода? Ето спасителните стъпки, които трябва да направите, ако вашият смартфон е паднал във водата!

Как да възстановите смартфона, изпуснат във вода? Изпускането на вода и разливането на вода върху смартфона, което днес се превърна в кошмара на собствениците на смартфони, може да доведе до критични проблеми, ако не се намеси бързо и успешно. И така, как да възстановите изпуснат смартфон и какво ще ви трябва в този процес?

Прочети Още: Как се изтрива история във фейсбук?

По принцип, ако вашият смартфон падне във вода, трябва да направите бързи и внезапни намеси. Тези ситуации, които идват при вас в резултат на моментни разсейвания или несръчност и създават шоков ефект, могат да доведат до появата на трудни и скъпи картини, когато се прилагат грешни методи.

Както знаете, смартфонът, който влиза в контакт с вода, не се покрива от гаранцията и всички проблеми, които могат да възникнат поради тази причина, не се покриват от гаранцията. Това може да доведе до плащане на наистина високи суми в някои случаи. За щастие можете да сведете до минимум тази възможност.

Как да спасим интелигентен телефон, разбил се във вода?

  • Стъпка 1. Отстранете смартфона си от течността.
  • Стъпка 2. Изсушете с кърпа или кърпа.
  • Стъпка 3. Премахнете компоненти като SIM карта и Micro SD карта.
  • Стъпка 4. Оставете го да изсъхне за известно време.

Стъпка 1. Вземете вашия смартфон от течност

Нека не говорим, че дори секундите имат значение, когато става въпрос за контакт с течност.Затова първото нещо, което трябва да направите, е да отдалечите смартфона си възможно най-бързо от водата.Отворените места на устройството – високоговорител, микрофон, гнездо за зареждане, жак за слушалки или подобни входове или изходи – могат да причинят проникване на вода.

Колкото по-дълго вашият смартфон е бил в контакт с вода, толкова по-малко вероятно е да се възстанови. Друга опасна ситуация е, че устройството е включено в контакта по време на контакт с вода. Това ще увеличи степента на повреда на устройството и дори ще предизвика ситуации до пожар. Ако срещнете такава ситуация, незабавно изключете телефона.

Стъпка 2. Изсушете с кърпа или кърпа.

След отстраняване на смартфона, който влиза в контакт с вода, първата намеса е изсушаване на външната повърхност.Основната логика тук е да се предотврати навлизането на външни капчици течност.След това, ако батерията на устройството е подвижна, отворете капака и извадете батерията. Ако батерията не се сменя, изключете устройството.

Стъпка 3. Премахване на компоненти като SIM карта и Micro SD карта

След това извадете SIM картата и Micro SD картата от устройството, за да защитите други важни данни.Избършете ги внимателно със суха кърпичка. Добрата новина е, че SIM картата и Micro SD картата обикновено са малко по-устойчиви на контакт с течности и вашите данни обикновено са защитени.

Стъпка 4. Оставете го да изсъхне за известно време

Много потребители използват сешоар за изсушаване на устройството, но това определено е метод, който не трябва да се прилага.Тъй като сешоарите издухват въздуха навън, те ще избутат водата в устройството повече и ще достигнат дори места, където водата не е влязла.

Използването на въздухосмукателни машини вместо сешоар би бил най-добрият избор. Можете да използвате прахосмукачка за тази работа.Задръжте смукателната тръба на машината над отворите на устройството, където водата може да попадне, и правете движения, за да улесните изтичането на водата.Този процес трябва да се прилага непрекъснато в продължение на поне 20 минути.

По време на този процес трябва да сте наясно с един важен момент, който не е да държите смукателната тръба твърде близо до устройството.Ако го държите твърде близо, той може да създаде статично електричество и да причини повече грешки на устройството.

Стъпка 5. Тествайте смартфона

След прилагане на горните процедури и изминали двадесет и четири часа, вие сте приложили критичен период на интензивно лечение. Сега върнете джаджите като батерията и опитайте да включите устройството. Ако през това време се появят странни шумове или миризми от изгаряне, незабавно изключете устройството и извадете батерията, ако е възможно.

Стъпка 6. Продължете да използвате / Свържете се с техническата служба

Ако не сте забелязали проблеми с устройството след горните стъпки, направете дълбоко „ох“ и продължете да използвате смартфона си. Ако забележите проблеми в устройството въпреки всички тези стъпки, извадете целия апарат и се свържете с оторизираната техническа служба.

Подобни публикации

  1. Как да намерите песни които за първи път чувате?
  2. Как тайно да гледате и изтегляте истории в Instagram?
  3. Как да изтрия историята на гледане на Netflix?
  4. Как да отворя на живо в Tiktok?
  5. Как да изтеглите Windows 10 ISO файл?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.