Как да видя ip адреса на компютъра си?

Адресът на интернет протокола (IP) или интернет протокол може да бъде вашият идентификационен номер, който използвате за обмен на данни в интернет. Всяко устройство, което се свързва с интернет, получава IP адрес от доставчика на интернет услуги, а другите устройства в интернет ще достигнат до устройството ви чрез този адрес. Как да научите IP адрес ние ще ви кажем как да разберете IP адреса си за много кратко време.

IP адресът, който е едно от най-важните приложения за свързване с интернет и изпращане и получаване на данни по интернет, вече е 32 бита за IPv4, който се използва широко и се обозначава с 4 8 битови номера, разделени с точки. например 192.168.15.5 е един от IP адресите, които могат да бъдат създадени. Всъщност всичко в Интернет зависи от тези адреси. Дори ако ни пишете и стигнете до нашия интернет сайт, всъщност влизате в IP адреса на нашия интернет сайт. Така че можете да осъществите достъп до адресната лента в браузъра, като въведете IP адреса.

IP адресите, които споменаваме като незаменим инструмент за доставяне и извличане на други пакети данни за адреси в един адрес, са достъпни по два различни начина, скрити и публични. Поверителните адреси могат също да обменят данни в интернет мрежата; но те не могат да бъдат намерени от всички. По същия начин, когато се свързвате с интернет у дома, тайният IP адрес на компютъра ви се прехвърля в модема и сте излезли от интернет чрез IP адреса на никого. Ето защо; Ако въведете IP адреса на никого, можете да намерите само града, където е свързан сървърът, към който е свързан модераторът. Учебният IP адрес често е една от най-чудните ситуации, въпреки че няма да работи. Ако искате да знаете вашия IP адрес, можете незабавно да изпълните следните стъпки.

Kак да разберете IP адреса чрез Command Prompt?

Command Prompt е приложение, което можете да използвате на базирани на Windows устройства и въведете някои команди в операционната система. Можете също така да изберете cmd, за да научите лесно IP адреса. На първо място, трябва да намерите приложението, като напишете командния ред или CMD в областта за търсене. Ако отворите приложението и натиснете клавиша за въвеждане на черния екран, напишете ipconfig, ще видите различни текстове, както виждате по-горе. Сред тях е вашият IP адрес, където виждате „IPv4 Адрес …………………. 10.0.10.3„. Накратко, CMD може да се използва като учебна програма за IP адрес.

Kак да разберете IP адреса чрез контролния панел?

Друг начин да научите IP е да отворите Центъра за мрежи и споделяне. Това може да стане, като отидете в Контролен панел -> Мрежа и интернет -> Център за мрежи и споделяне. След като следвате този реалистичен път за почти всички версии на Windows, трябва да изберете връзката до Свързвания на екрана, който се показва. Ако натиснете бутона „Детайли“ на екрана „Wi-Fi Състояние“ или „Статус на мрежата“, след като кликнете върху щракването, цифрите пред полето IPv4 адрес ще генерират вашия IP адрес.

Подобни публикации

  1. Как да инсталирам iOS 15 Beta?
  2. Как да намеря продуктов ключ на Windows 10?
  3. Как да решим проблема с iPhone и iPad без зареждане?
  4. Как да измерим реалния капацитет на Powerbank?
  5. Как да изтрия акаунт в Google?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.