Как изглежда играта Doom на Smart Bulb?Група разработчици решиха да стартират Doom на платформата от нисък клас и успяха да играят Doom на интелигентната крушка.

Как да играя Doom на интелигентна крушка ? Нов експеримент, използващ интелигентната крушка на Ikea, извежда легендарната игра от 90-те на различна платформа.

Група разработчици от Next Hack успяха да инсталират и пуснат първото копие на Doom на крушка.Обявена през 1993 г., легендарната игра изглежда е намерила нова платформа за себе си: RGB LED интелигентна крушка на Ikea.

Как да играя Doom на интелигентна крушка?

Последното усилие на Next Hack беше да се създаде интелигентна крушка на Ikea с достатъчно изчислителна мощ не само за стартиране на Doom , но и нейната модифицирана версия. Разбира се, въпросната крушка е била силно персонализирана и превърната в своеобразна игрова конзола. Но основната инфраструктура остана непроменена, само с добавянето на по-голяма памет и по-малка звукова система.

Екипът на разработчиците споменава, че Doom е направил специална оптимизация, за да работи под 108KB RAM, за разлика от 160KB + RAM, която според тях се изисква по подразбиране. Те спестиха значително количество памет чрез преобразуване на типове данни. Те дори оптимизираха буфера на паметта, за да спестят 5KB RAM. Интересното, което тестовете им разкриха, е, че производителността, дори в интелигентна крушка, е по-скоро скорост на достъп до флаш памет, отколкото скорост на процесора.

Прочети Още: Човешки изпитания на ваксината срещу Алцхаймер, влязла в последния етапampulde doom

Най-странната платформа, на която се играе Doom, не е тази интелигентна крушка. Миналата година някои фенове на Doom успяха да пуснат кода на играта на малкия екран на тест за бременност. Изглеждаше невероятно, но разбира се изображението на екрана не можеше да се възпроизведе с ниска резолюция.

Може би се чудите как да играете Doom на такова просто устройство като тест за бременност. Трябва да се отбележи, че разработчикът трябваше да използва допълнителен процесор и LCD, като по този начин превърна теста за бременност в прост компютър. Програмистът, който успя да пусне Doom в електронния тест за бременност, заяви, че всъщност не е играл играта, а може само да прожектира видеото.

“ По принцип всичко, което направих, беше да сглобя OLED екран и собствен микроконтролер. Има съществуващи библиотеки, които мога да използвам за захранване на OLED, а след това написах прост скрипт за проектиране на пикселите през USB „, каза разработчикът, който отвори Гибел в теста за бременност .

Също така сме доста любопитни на кое абсурдно устройство ще се играе играта следващия път, защото дори и най-сложните, като теста за бременност, вече са тествани. Но ние вярваме, че няма ограничение за въображението на хората.

Подобни публикации

  1. Три нови цветови опции идват в PlayStation 5!
  2. Как да коригирате грешката Valorant Group Not Ready?
  3. Infinix ще представи GT 10 Pro модел с Cyberpunk дизайн на GameX
  4. До 85% отстъпка за игри на Ubisoft
  5. EA SPORTS FIFA 23 не се отваря, какво е решението?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.