Как се прави discovery?kak se pravi discover

Как се прави разкриване в съдебен процес

Откриването е процесът, чрез който страните по делото обменят информация относно доказателствата, които ще представят на процеса. Това е необходима част от съдебния процес и помага да се улесни процеса за всички участници. За да извлечете максимума от обажданията си за откриване, трябва да знаете как да го направите правилно. Научете всичко, което можете за различните видове открития, какви документи са налични и как да ги използвате във ваша полза.

Идентифициране на проблемите

В ситуация на откриване членовете на екипа трябва да работят заедно, за да идентифицират проблемите в проекта. Това помага да се гарантира, че всички страни работят за едни и същи цели и цели.

Освен това помага на екипите да идентифицират най-добрите начини да подходят към проблемите си и да ги разрешават по-ефективно. По този начин те избягват да продължат напред с предположения, които могат да бъдат загуба на време и пари.

По време на етапа на откриване е важно да разберете какъв е проблемът, как засяга потребителите и какви резултати искате да постигнете. Това ви дава по-добро разбиране на потенциалните решения и ви улеснява да решите какво трябва да тествате в алфа етапа.

Успешният етап на откриване започва с семинар за привеждане в съответствие, който има за цел да създаде бай-ин за обхвата на проекта и как ще бъде завършен. То трябва да включва и споразумение относно ролите и отговорностите. Това ще помогне на всички участващи да разберат какво трябва да правят и колко време трябва да отделят за всяка стъпка от процеса.

Идентифициране на страните

Откриването е период от време, през който страните по делото събират информация, която ще използват в процеса. Това е важен период, тъй като позволява на страните да проучат силните и слабите страни на случая на всяка страна и да определят какви документи, свидетели и други доказателства са от значение за случая.

По време на откриването страните също могат да си задават въпроси, наречени въпроси. Това са писмени искания, на които страните трябва да отговорят писмено и под клетва. Отговорите на тези въпроси се считат за допустими в процеса, ако не са отречени от противната страна. В допълнение към разпитите, други методи за откриване могат да включват показания и искания за допускане. Тези техники могат да стеснят спорните въпроси и да направят процеса по-ефективен.

Идентифициране на документите

Откриването е процесът на събиране на доказателства, които ще бъдат използвани в процеса за доказване или защита на случая на страна. Това е ключова част от процеса, защото позволява на страните да научат повече за своя случай, позициите на другата страна по критични факти и правни въпроси, както и силните и слабите страни на случая.

По време на процеса страните могат да си задават въпроси, като използват запитвания и искания за производство. Те също имат възможност да се срещнат със свидетели и да видят доказателства, които ще бъдат представени в процеса.

Идентифицирането на документите е решаваща част от процеса, тъй като съдът вероятно ще изиска от всяка страна да представи всички идентифицирани документи. За правилното идентифициране на документите е важно да имате списък с всички съответни документи за всяка страна, който е възможно най-подробен и конкретен. Също така е добре документите да бъдат сканирани или фотографирани за архивни цели.
Вземане на депозит

Депозирането е съдебно производство, което включва разпит на някого под клетва. Обикновено се провежда в адвокатска кантора или конферентна зала в местен съд и може да бъде записано на видео от правен видеооператор. Страна или нейният пълномощник изпраща известие за депозиране на свидетеля. В съобщението се указва свидетелят да се яви в определен час и дата за разпит.

Приемащият адвокат обикновено предоставя на свидетеля кратко резюме на това какво е депозиране и как да отговаря правилно на въпросите за ясен запис. Адвокатът също така напомня на свидетеля, че е под клетва и че трябва да отговаря искрено, доколкото е възможно. Често завършването на показанията може да отнеме много време и е важно свидетелят да си прави почивки и да мисли внимателно, преди да отговори. По време на депозирането също е добра идея да говорите бавно и методично, така че съдебният репортер да може да препише цялата информация, която се дава.

Подобни публикации

  1. Как да изтрия акаунт в Instagram? Връзка за постоянно закриване на акаунт
  2. Как iPad Pro ще издържи на сгъване?
  3. Как се прави скрийншот на лаптоп?
  4. Телеграм не изпраща смс код? Проблем и Решение в лесни стъпки
  5. Как да активирам електронен ваучер за храна? Е – Voucher

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.