Какво е Data Science, какво прави?Какво е наука за данни, един от най-популярните клонове напоследък, какво прави, какво прави ученият по данни? Събрахме за вас.

Данните, които са по-ценни от петрола, се използват непрекъснато от миналото до настоящето. С днешното технологично развитие данните нарастват и се създават огромни данни, тези данни са толкова много, че са родили нови професии за излизане от бизнеса, някои от които могат да бъдат дадени като администратори на бази данни и учени по данни. И така, какво представляват данните, науката за данните, която е по-ценна от петрола и какво прави? Да видим заедно.

Какво е Data Science?

Data science, чийто английски е Data Science, е толкова широко поле, че съдържа десетки термини. Извличането на значими данни от днешните огромни данни и правилното използване на тези данни може да се нарече обобщение на науката за данните.

Хората, които извличат значими данни от данни , се наричат ​​учени по данни . Например, в клъстер с милиони или дори милиарди данни, желаната правилна информация се извлича и тези данни се обработват.

Какво прави Data Science?

Институциите и организациите се нуждаят от много данни, за да вземат по-смислени и точни решения. Учените по данни използват науки като математика и статистика, за да постигнат желания резултат от цифрови, визуални и текстови данни и да анализират тези данни, за да предвидят напредъка на институциите и организациите.

Много компании или организации могат да определят бъдещето си чрез данни. Защото, ако не могат да използват и анализират правилно данните, могат да възникнат лоши резултати.data science

Как действат специалистите по данни?

Учените по данни трябва първо да решат какво искат в склад за данни или склад с огромни данни. Как могат да получат достъп до тези данни по-късно, какъв е проблемът, какво причинява този проблем? Те вървят по такива пътища. Тъй като един проблем може да има повече от една причина, те разглеждат десетки, стотици или дори хиляди възможности . Тези причини трябва да бъдат разграничени по-късно.

След установяване на причините, те трябва да уловят статистиката до този момент и да анализират данните от тях. След анализа на данните се тества реалността на разглежданите възможности и се използват езици за програмиране  с изкуствен интелект .

Използването на изкуствен интелект е много важно, защото едно събитие може да има повече от една причина. Благодарение на изкуствения интелект се разкрива статистика за събития, които са се случили или могат да се случат. Например : ако учен по данни иска да проучи кои игри играят потребителите най-много и защо искат да играят и защо не искат да играят други игри. Трябва да се изтъкнат стотици причини, за да могат данните да открият истината. 

Накратко , науката за данните е много широка и подробна наука. Той съдържа повече от една професия и се формира от комбинацията от много науки.

В това съдържание какво накратко е наука за данните, какво прави ученият по данни? Отговорихме на въпроси като: Интересувате ли се от наука за данни? Не забравяйте да споделите мнението си с нас в коментарите. Ако се интересувате от Data Science Препоръчваме ви да разгледате нашата статия.

Подобни публикации

  1. Очакваната функция за Youtube Podcast е на път!
  2. Youtube се готви да промени интерфейса си!
  3. Spotify подобрява секцията за подкаст
  4. Какво е HeyGen AI?
  5. Spotify и OpenAI си сътрудничат: Функцията за дублаж идва в Spotify!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.