Какво е Google Bard? Как да използвам?kakvo e google bard

Какво е Google Bard? Как да използвам?

Какво е Google Bard? Как да използваме чатбота на софтуерния гигант с поддръжка на изкуствен интелект? Подготвили сме ръководство за тези, които са любопитни за отговорите на тези въпроси. Особено напоследък един от най-често задаваните въпроси е какво е Google Bard ? Ще отговорим на няколко въпроса за Bard, който беше отворен за ранен достъп от софтуерния гигант Google и се срещна с голям интерес от първия ден.

ChatGPT, чат бот с поддръжка на изкуствен интелект , се използва от голям брой хора по света от стартирането му. След като ChatGPT беше високо оценен, софтуерният гигант Google представи нова услуга, наречена Bard. И така, какво означава Google Bard?

Какво е Google Bard?

Алтернатива на ChatGPT Google Bard е чатбот с поддръжка на изкуствен интелект. Bard позволява чат точно като ChatGPT. Това означава, че потребителите могат да взаимодействат с чатбота, като напишат текст в полето и получат отговори на въпросите, които задава.

Как да направя ChatGPT на Български?

Bard, който може да реагира по-бързо от своите конкуренти, предлага на потребителите три различни отговора. С чатбота можете да задавате различни въпроси по дадена тема, да получавате препоръки за филми или телевизионни предавания, да отпечатвате код, да подготвяте имейли и др.

Разработен от софтуерния гигант, Bard използва езиковия модел LaMDA. Въведена през последните години, LaMDA е изградена върху Transformer, невронна мрежова архитектура. Най-голямото предимство на LAMDA е, че използва по-малко изчислителна мощност, позволява мащабируемост и осигурява по-ефективна система за обратна връзка.

Bard се откроява с предимството си за данни в реално време. Bard, който успя да привлече вниманието с интеграцията си в търсачката Google, използва информация от мрежата, за да предостави актуални и лесни за разбиране отговори.

Каква е разликата между ChatGPT и Google Bard?

Google има около един милиард потребители дневно в сравнение със 100 милиона потребители на ChatGPT. Това означава, че много повече хора ще взаимодействат с езиковия модел и с много обратна връзка моделът може да се развива много по-ефективно.

Докато Bard използва модела LaMDA, който може да даде различни отговори на един и същи въпрос, ChatGPT е базиран на GPT. Най-голямата разлика на Bard от ChatGPT е, че в момента поддържа само английски език. ChatGPT има поддръжка на български език, както и на английски.

Какво може да се направи с Google Bard?

 • Можете да получите мнение по дадена тема.
 • Поезия, имейл, писмо и др. Могат да се изготвят различни текстове в различни формати.
 • Кодът е за печат.
 • Кодовите линии могат да бъдат отстранени.
 • Има превод.

С Bard, един от най-популярните чатботове, можете да получите мнение по дадена тема, да получите преводи на различни езици, да отпечатате код, да отстраните грешки в кодови редове, да имате различни текстове, подготвени във формати като имейл и писмо и др.

Как да използвате Google Bard?

 • Посетете официалния сайт на Bard.
 • Натиснете бутона „Вход“.
 • Влезте в профила си в Google.
 • Кликнете върху бутона „Опитайте bard“.
 • Изберете „съгласен съм“.
 • Натиснете бутона „Продължи“.
 • Ще бъдете посрещнати с интерфейса на Bard.
 • Напишете в полето, което казва „Въведете подкана тук“.
 • Натиснете бутона за изпращане до плочката.

За да използвате поддържания от изкуствен интелект чатбот, предоставен на всички от софтуерния гигант Google, първо посетете официалния уебсайт на Bard. След като разгледате сайта, натиснете бутона „Вход“, който се намира в долния десен ъгъл на екрана. Когато щракнете върху бутона „Вход“, ще видите нова страница. Влезте в системата с вашия Gmail акаунт на страницата, която се отваря. В следващата стъпка щракнете върху бутона „Опитайте bard“ и след това изберете опцията „Съгласен съм“. Накрая натиснете бутона „Продължи“. Това ще покаже интерфейса на чатбота.

Въведете текст в полето, което казва „Въведете подкана тук“. След това натиснете бутона за изпращане до полето. Ако искате, можете също да изберете една от опциите на екрана.

Как да активирам тъмен режим на Google Bard?

1. Отворете сайта на Google Bard.
2. Влезте в акаунта си.
3. Натиснете бутона „Използване на тъмна тема“.

Ако искате да активирате тъмния режим, натиснете бутона „Използване на тъмна тема“ в долния ляв ъгъл на уеб страницата на въпросния чатбот. Това ще активира тъмен режим.
Ако искате да изключите тъмната тема, просто щракнете върху бутона „Използване на светла тема“.

В тази статия отговорихме на много въпроси, включително какво е Google Bard и за какво служи. И така, мислите ли, че Bard може да бъде толкова успешен, колкото ChatGPT? Не забравяйте да споделите вашите мисли по темата с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

 1. Популярната функция на Instagram идва в YouTube!
 2. WhatsApp функция която ще се срещне с превод на живо
 3. Spotify функция която ще позволи да оставите коментар на подкастите!
 4. Функция за редактиране на снимки в Whatsapp
 5. Голяма стъпка за сигурността на потребителите на WhatsApp: Синя значка идва!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.