Нови подробности за слушалките със смесена реалност на Apple: Какво е OLEDoS дисплей?apple oledos slushalki display

Нови подробности за слушалките със смесена реалност на Apple: Какво е OLEDoS дисплей?

Появиха се нови подробности за OLEDoS дисплея на новите слушалки за смесена реалност на Apple. Sony и LG разработват съвместно този дисплей за Apple. Apple се готви да пусне своето първо поколение слушалки за смесена реалност към края на тази година , като Sony и LG са първите доставчици на дисплеи, използвани в слушалки за смесена реалност. Екраните, използвани в тези заглавия, се очаква да бъдат технологичен пробив, а екраните OLEDoS (OLED върху Silicon) се очаква да осигурят ултрависока разделителна способност от 3000-4000ppi.

Тези дисплеи ще имат дължина на диагонала по-малка от един инч и ще използват CMOS субстрати, за разлика от обикновените OLED дисплеи, които използват стъклени субстрати.

Какви предимства ще предостави OLEDoS дисплеят на потребителите?

В сравнение с обикновен OLED екран, използван на смартфон със средна разделителна способност от 55 ppi, екранът, използван в AR или VR устройство, изисква средна разделителна способност от 3500 ppi за по-реалистично AR изживяване. Очаква се OLEDoS дисплеите да осигурят изключително завладяващо изживяване за потребителите с изключително висока разделителна способност, позволяваща детайлни и реалистични изображения.

Твърди се, че Sony и LG изпреварват Samsung в разработването на тези дисплеи, а Apple ще бъдат първите доставчици на дисплеите за предстоящите слушалки за смесена реалност. Въпреки това Samsung също работи върху разработването на RGB OLEDoS дисплей и се очаква да разкрие 3500 ppi FMM (Fine Metal Mask) с помощта на APS Holdings.

Първото поколение слушалки за смесена реалност на Apple ще включва два OLEDoS дисплея и докато Apple първоначално разчиташе на Sony и LG за техните дисплеи, марката вероятно ще спре да разчита на Sony в бъдеще, тъй като вече има своя собствена гама от игрови конзоли и може да съперничи на Apple. Подробна функция за изглед на града идва в Apple Maps.

Подобни публикации

  1. NVIDIA пусна новия си генератор на кодове
  2. Затваря ли се Gmail с милиони потребители?
  3. Европейският съюз започна официално разследване за TikTok!
  4. YouTube продължава да се бори с TikTok
  5. Защо Илон Мъск ще изключи телефонния си номер?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.