Нови подробности за слушалките със смесена реалност на Apple: Какво е OLEDoS дисплей?apple oledos slushalki display

Нови подробности за слушалките със смесена реалност на Apple: Какво е OLEDoS дисплей?

Появиха се нови подробности за OLEDoS дисплея на новите слушалки за смесена реалност на Apple. Sony и LG разработват съвместно този дисплей за Apple. Apple се готви да пусне своето първо поколение слушалки за смесена реалност към края на тази година , като Sony и LG са първите доставчици на дисплеи, използвани в слушалки за смесена реалност. Екраните, използвани в тези заглавия, се очаква да бъдат технологичен пробив, а екраните OLEDoS (OLED върху Silicon) се очаква да осигурят ултрависока разделителна способност от 3000-4000ppi.

Тези дисплеи ще имат дължина на диагонала по-малка от един инч и ще използват CMOS субстрати, за разлика от обикновените OLED дисплеи, които използват стъклени субстрати.

Какви предимства ще предостави OLEDoS дисплеят на потребителите?

В сравнение с обикновен OLED екран, използван на смартфон със средна разделителна способност от 55 ppi, екранът, използван в AR или VR устройство, изисква средна разделителна способност от 3500 ppi за по-реалистично AR изживяване. Очаква се OLEDoS дисплеите да осигурят изключително завладяващо изживяване за потребителите с изключително висока разделителна способност, позволяваща детайлни и реалистични изображения.

Твърди се, че Sony и LG изпреварват Samsung в разработването на тези дисплеи, а Apple ще бъдат първите доставчици на дисплеите за предстоящите слушалки за смесена реалност. Въпреки това Samsung също работи върху разработването на RGB OLEDoS дисплей и се очаква да разкрие 3500 ppi FMM (Fine Metal Mask) с помощта на APS Holdings.

Първото поколение слушалки за смесена реалност на Apple ще включва два OLEDoS дисплея и докато Apple първоначално разчиташе на Sony и LG за техните дисплеи, марката вероятно ще спре да разчита на Sony в бъдеще, тъй като вече има своя собствена гама от игрови конзоли и може да съперничи на Apple. Подробна функция за изглед на града идва в Apple Maps.

Подобни публикации

  1. Очаквайте сгъваем телефон на Huawei
  2. Очаква се iPad Mini 7 с нов дизайн!
  3. NVIDIA изпревари Apple: Втората най-ценна компания вече принадлежи на NVIDIA!
  4. Грешката, която доведе до срив на WhatsApp, най-накрая беше коригирана!
  5. Предстои нова актуализация на функцията за популярни канали на WhatsApp!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.