Какво е Орион, какво е съзвездието Орион?orion zvezda

Какво означава Орион, известен още като съзвездието Орион? Разказахме ви за съзвездието, за което се носят легенди.

Съзвездието Орион, което се състои от ярки звезди, които лесно могат да се видят от света и могат лесно да бъдат намерени, е било обект на митологии и е получило името си, вдъхновено от митологиите. И така , какво означава Орион? Да видим заедно.

Прочети Още: Starlink вече може да се използва в ботове

Орион означава Ловец. Когато погледнете нощното небе при ясно време, виждате милиарди звезди. Но някои от тях изглеждат доста ярко в сравнение с други. Те се наричат ​​съзвездието Орион. Това съзвездие, подобно на много други небесни тела, е кръстено на гръцката митология.

Вижда ли се съзвездието Орион в България?

Съзвездието, което се намира между +85 и -75 ширина на северното полукълбо, може да се види и от България.България се намира между 26 и 45 източни меридиани и 36 и 42 северни паралели поради географското си положение. Ако искате да видите съзвездието Орион в България, можете да отидете на югоизток и югозапад.

Легенда за съзвездието Орион

Ловецът Орион беше най-красивият мъж в гръцката митология. Дотолкова, че той е син на Евриала, дъщеря на морския бог Посейдон и критския цар Минос. Легендата разказва, че красивият Орион се влюбил в седемте дъщери на Атлас и Плейон и започнал да ги преследва.

Зевс , най-могъщият бог в гръцката митология, бащата на боговете, вижда тази ситуация и ги издига на небето. Според легендата съзвездието Орион, което познаваме днес, се е образувало по този начин. Ако се вгледате внимателно в съзвездието , можете да видите ловец, който преследва някого.

Някои големи звезди в съзвездието Орион

  • Белатрикс
  • сайф
  • Ригел
  • бетелгейзе
  • Хатиса

Белатрикс

Това е третата най-ярка звезда в съзвездието Орион. Видима от небето е двадесет и седмата най-ярка звезда. Източникът на енергия на нашата планета има способността да излъчва 6400 пъти повече светлина от слънцето.

Сайф

Тя е шестата по яркост звезда в съзвездието. Разстоянието му е 720 светлинни години. Наричат ​​го син свръхгигант.

Ригел

Ригел, шестата по големина и най-ярка звезда, видима от небето, е на 772,51 светлинни години. Годината, заобиколена от газова обвивка, е измерена за първи път през 1831 г.

Бетелгейзе

Това е втората най-ярка звезда в съзвездието и осмата най-ярка звезда, видима от небето. Бетелгейзе е звезда, по-ярка от 100 000 слънца. Разстоянието му е 643 светлинни години.
Тази звезда, която е на около 10 милиона години, е написана за първи път от сър Джон Хершел в неговата книга от 19-ти век Очертания на астрономията.

Хатиса

Звездата, която е на 1300 светлинни години от нас, е най-ярката звезда в съзвездието Орион. Има орбита от 29 дни.

Какво означава Орион в това съдържание? Изучавахме съзвездието Орион и легендата за него. Можете ли да наблюдавате съзвездието Орион, как открихте мита за съзвездието Орион? Не забравяйте да споделите мнението си с нас в коментарите.

Подобни публикации

  1. Край на обажданията за измами и залагания
  2. WhatsApp функция за управление на медиите
  3. Приложение, което превръща iPhone в камера Leica!
  4. Иновации, които всички очакват с нетърпение: Какво се случва в X?
  5. Сега ще трябва да направите това, за да използвате WhatsApp

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.