Какво е Pure Android? Какви са разликите и предимствата?

android 11

Какво е Pure Android, с което се сблъсквахме на много смартфони напоследък? Какви са разликите и предимствата? Всички подробности, които се чудите, са в това ръководство!

Какво е Pure Android?  – Напоследък започнахме да срещаме този термин в много смартфони, таблети и електронни продукти. И така, какво означава този термин, когато гледаме крайния потребител? В това ръководство ще разгледаме отблизо всички подробности, които ви интересуват.

Какво е Pure Android?

Първоначално наречен Stock Android , този термин се нарича на различни места и чист Android . За да обобщим накратко, Stock Android е най-основната версия на операционната система, проектирана и разработена от Google, която не е модифицирана от други производители.

Така че можем да определим Pure Android като немодифицирана основна версия на Android.google pixel 5

Както знаете, Android е операционна система с отворен код и производителите могат да я променят и персонализират, както желаят. Производителите могат да правят промени в собствените си потребителски интерфейси (One UI, EMUI, OxygenOS), собствените си лични приложения (Mi Browser, Samsung Health) или подобни.

Stock Android, от друга страна, се предлага само със собствени приложения на Google и не съдържа компоненти, дизайни или приложения на производителя.

Какви са предимствата на Pure Android?

Най-голямото предимство на Stock Android е неговата скорост на актуализация.

Усилията за актуализиране на софтуера на устройства, използващи чист Android, отнемат много по-малко време от други устройства, тъй като другите устройства имат много настройки, които трябва да бъдат променени от страна на софтуера. Както споменахме, Stock Android не включва интерфейси, приложения и настройки на трети страни, така че усилията и времето, които трябва да се отделят за актуализации на софтуера, са много по-малко.

Друго важно предимство е, че нямат боклуци, които не бихте използвали.

Когато закупите смартфон днес, производителите ще включат своите приложения в системата. Знаете, че повечето от тях почти никога не са необходими за ежедневна употреба, но ето ги. Stock Android е изгодно в това отношение, тъй като в повечето случаи тези приложения не могат да бъдат изтрити без Root.

Какви са разликите на чистия Android?

За да обобщим накратко след нашите обяснения по-горе, можем да обобщим разликите между Stock Android и други Android устройства, както следва.

  • Приложенията, разработени от производителите, не са налични.
  • Те получават актуализации по-бързо.
  • Те работят повече производителност.

Така че, ако не се нуждаете от излишни приложения, изтеглени от тук, изискани интерфейси, късни актуализации или повече, Stock Android може да е точно за вас. Разбира се, трябва да се напомни, че не всеки производител включва чист Android на всяко устройство.

Смартфони, използващи Pure Android

Най-популярните примери за устройства, използващи Stock Android, са моделите Pixel, пуснати от Google. Отделно от това, програмата Android One, която се предлага и у нас, идва със запасни ресурси за Android, които ние също наричаме чист Android.

И така, какво мислите за информацията в това ръководство? Stock Android ли е вашият избор или сте доволни от собствените персонализации на производителите? Не забравяйте да споделите мнението си по темата с нас и другите ни читатели в раздела за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Приложенията за Android вече ще работят на всяко устройство
  2. Adidas представя безжични слушалки със светлинно зареждане
  3. Ревю на хартия за Huawei MatePad
  4. Характеристиките и цената на Samsung Galaxy Z Flip 4
  5. Xiaomi работи върху телефон с 200MP камера

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.