Вредно ли е оставянето на компютъра отворен за дълго време ?

ostavqne otvoreno kompyutar vredno

Вие ли сте от хората, които не включват компютъра ви нито веднъж и го изключват за дълго време? Но вредно ли е оставянето на компютъра за дълго време? Ето и любопитните подробности!

Вероятно много от нас продължават да използват нашия настолен компютър или лаптоп веднъж, без да го изключват, може би дни, може би седмици. Но дали оставянето на компютъра включен за дълго време е вредно и може ли да причини някакви проблеми?

Ако оставим настрана мързела и започнем да мислим за последиците от това поведение, вероятно да, поддържането на компютъра ни включен дълго време изглежда влияе на стабилността на нашата система на неочаквано ниво.

Да оставяте компютъра отворен за дълго време вредно?

На първо място, това, което трябва да знаете, е, че компютърът ви продължава да консумира енергия, дори когато е в режим на заспиване и следователно, дори и да е ограничен във фонов режим. На този етап нека подчертаем, че някои приложения, които остават отворени във фонов режим, продължават да се изпълняват и поддържането на компютъра отворен за дълги периоди от време може да доведе до проблем, наречен изтичане на памет .

Но какъв точно е проблемът, за който говорим и колко опасен е той?

1- Какво представлява изтичането на памет?

Накратко изтичане на памет: Номенклатура, дадена на програма, която не освобождава блока памет, въпреки че е завършила с използваната памет. Това е така, защото блоковете памет, които всъщност не се използват, продължават да се препращат и / или природните ресурси не се освобождават правилно.

Ако оставите компютъра си отворен за дълго време, вие сте поканени в тази ситуация.

Добрата новина е, че изтичането на памет няма да ви създаде проблеми за кратко време, но става все по-голямо и по-голямо за дълъг период от време, което причинява сериозни проблеми в системата и стабилността. Поради тази причина можете веднага да започнете да изключвате компютъра си, когато не го използвате.

Също така проблемът не се ограничава до изтичане на памет.

Освен това компонентите ви ще стареят по-бързо, защото компютърът ви постоянно работи във фонов режим. Освен това, докато това ще продължи да идва при вас като сметка за електричество, рискът ви да защитите компютъра си от нередовни токове ще намалее. Например, изключвате компютъра си, когато електричеството често спира в бурен ден. Ако обаче оставите компютъра включен и излезете навън, ще бъде по-трудно да предотвратите това. Проблемите са изложени на по-голям риск да бъдат засегнати, когато устройството ви е включено.

Резултат

В заключение трябва да кажем, че идеята да оставите компютъра си включен може да бъде рискована в дългосрочен план. Поради тази причина изключете системата си, когато не я използвате или не я използвате, и изчакайте няколко секунди преди следващата употреба.

И така, какво мислите за информацията, която предоставяме в това ръководство? Оставяте ли компютъра си включен за дълго време или го изключвате и включвате редовно? Не забравяйте да споделите с нас вашите мнения по темата в раздела за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Как да отмените абонамента за Netflix?
  2. Как мога да сменя потребителското си име в Twitch?
  3. Какво е ERP? Какво прави?
  4. Как да прехвърля WhatsApp от Android на iPhone 14?
  5. Как да зададете местоположение? Споделяне на местоположение в WhatsApp и Messenger

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.