Какво е Windows 11 Beta? Как да изтеглите? Как да инсталирам?windows 11

В това ръководство сме ви подготвили какво е Windows 11 Beta, как да изтеглите и как да инсталирате? Нека разгледаме по-отблизо въпросите.

Представен наскоро, Windows 11 е домакин на много общосистемни иновации и подобрения. Ако искате да изпитате операционната система от следващото поколение преди някой друг, в това ръководство какво е Windows 11 Beta, как да изтеглите и как да инсталирате? Нека разгледаме по-отблизо въпросите.

Какво е Windows 11 Beta?

Windows 11 Beta или Windows 11 Preview са ранни тестови версии на операционната система, които са налични преди публичната версия. По този начин потребителите могат да изпитат иновациите преди всеки друг, докато Microsoft прави договорености за окончателната версия в резултат на обратната връзка от тези потребители.

Не забравяйте, че бета софтуерът може да не работи толкова добре, колкото стабилните версии. Ето защо Microsoft предлага множество настройки в зависимост от вашите нужди и очаквания.

Бета канали на Windows 11

 • Канал за развитие
 • Бета канал
 • Release Preview Channel

Прочети Още: Безплатни приложения и игри за Android и iOS, които не трябва да пропускате!

Канал за развитие

Каналът за развитие, както подсказва името, е каналът, предназначен за разработчици. В тази версия получавате първи достъп до най-новите актуализации, но може да има множество грешки и проблеми с производителността. Бих искал да заявя, че не препоръчвам този канал за случайни потребители.

Описание: Идеален за потребители с високи технически умения. Бъдете първите, които имат достъп до най-новите компилации на Windows 11 с най-новия код в самото начало на цикъла на разработка. Могат да се наблюдават някои дефекти и ниска стабилност.

Бета канал

Бета каналът е леко редактирана версия на актуализациите, публикувани в канала за развитие. Следователно те имат по-надеждна структура. Ако искате да изпитате Windows 11 по-рано, но да стоите далеч от досадни грешки, доколкото е възможно, трябва да използвате Beta Channel.

Описание: Идеално за деца, които приемат рано. Тези компилации на Windows 11 са по-надеждни от компилациите на нашия канал за развитие и съдържат актуализации, проверени от Microsoft. Тук вашите отзиви имат най-голямо въздействие.

Release Preview Channel

Каналът за предварителен преглед е за изживяване на нови функции и определени корекции преди някой друг. Те предлагат производителност, близка до стабилната версия, но поради тази причина, ако изберете този канал, може да не получавате актуализации за Windows 11 дълго време.

Описание: Идеално, ако искате да визуализирате корекции и някои ключови функции, както и да получите достъп при поискване до следващата версия на Windows 10, преди тя да е общодостъпна. Този канал се препоръчва и за бизнес потребители.windows 11

Разбиране на рисковете от бета софтуера

 • Софтуерът, който ще инсталирате, може да няма стабилна производителност.
 • Софтуерът, който ще инсталирате, може да съдържа грешки, вариращи от незначителни до много важни.
 • Вашите данни могат да бъдат загубени по време на инсталацията. Поради тази причина препоръчваме да направите резервно копие на данните преди инсталацията.
 • Инсталираният от вас софтуер може да не включва някои или всички обещани функции. (Тези функции ще бъдат добавени с бъдещи актуализации.)
 • В редки случаи компютърът ви може да се повреди, което изисква техническо обслужване.

Независимо дали използвате бета софтуер, издаден от Apple, Google или Microsoft, всички те могат да съдържат различни грешки и проблеми. Ето защо препоръчваме да направите резервно копие на вашите данни, след като сте решили дали искате да се регистрирате в бета програмата. В това отношение можете да получите подкрепа от програми за архивиране на файлове .

Тест за съвместимост на Windows 11

В следващата стъпка ще разгледаме по-подробно някои подробности за това дали компютърът ви е съвместим с Windows 11 . Ако компютърът ви не е съвместим с Windows 11, няма да можете да участвате в предварителни версии. Затова се уверете, че отговаряте на всички изисквания:

Какви са минималните системни изисквания за Windows 11?

 • Процесор:  1 GHz или по-бърз, 2 или повече ядра, 64-битов процесор или SoC
 • Памет:  4GB RAM
 • Съхранение:  64GB
 • Системен фърмуер:  UEFI със защитено стартиране
 • TPM:  TPM 2.0
 • Графична карта:  Съвместим с DirectX 12 или по-нова версия с драйвер WDDM 2.0
 • Екран:  9 инчов размер, 720p резолюция

Вместо да проверявате тези подробности една по една, можете също да получите поддръжка директно от приложението Microsoft PC Health Check. Това приложение ще ви информира дали компютърът ви е съвместим с Windows 11 и автоматично ще завърши проверките.

След тези проверки може да получите различни съобщения за това дали компютърът ви е съвместим с Windows 11 или не. Ако получавате грешка, проблемът тук може да бъде причинен по много причини, но ние събрахме популярни проблеми и решения за вас.

Ако сте готови за всичко, нека разгледаме по-отблизо как можете да се присъедините към програмата Windows 11 Beta:

Как да се присъедините към Windows 11 Beta Program

 • Отворете приложението Настройки .
 • Щракнете върху раздела Актуализиране и защита .
 •  Отворете раздела Windows Insider Program от лявото меню .
 • Натиснете бутона Старт на екрана, който се отваря .
 • Натиснете бутона Свързване на акаунт и изберете акаунта, който използвате.
 • Изберете вашата вътрешна настройка от менюто и натиснете бутона за потвърждение .
 • Прочетете известието на екрана с предупреждение и щракнете върху бутона Потвърди, ако сте съгласни .
 • Щракнете върху бутона Restart Now на екрана, който се появява.

След това трябва да кликнете върху бутона Свързване на акаунт на екрана, който се появява . Тук продължете, като изберете вашия акаунт, настроен на вашето устройство, и натиснете бутона за потвърждение в долната част . Свързването на акаунт, който не е настроен на вашето устройство, може да причини различни проблеми.

След това ще дойдат опциите за бета канала, които споменахме по-горе. От тук изберете най-подходящия за вас канал и натиснете бутона за потвърждение . Можете лесно да промените този канал по-късно, така че не е нужно да се притеснявате твърде много. Ако приемете подробностите на екрана с предупреждение, който се отваря, натиснете бутона за потвърждение и щракнете върху бутона Рестартирай сега на екрана, който се отваря след потвърждението .

Как да изтеглите и инсталирате Windows 11 Beta?

 • Присъединете се към Windows 11 Beta програмата.
 • Отворете приложението Настройки .
 • Щракнете върху раздела Актуализиране и защита .
 • Отворете раздела Windows Update от лявото меню .
 • Натиснете бутона Проверка за актуализации .
 • Ако е налице подходящата актуализация, изтеглянето ще започне.
 • След изтеглянето трябва да щракнете върху бутона Инсталирай сега .

След като завършите настройките на Windows 11 Beta в предишната тема, рестартирайте компютъра си и отворете приложението Настройки . След това отидете в раздела Актуализация и защита и щракнете върху раздела Актуализация на Windows в горната част на лявото меню . След това натиснете бутона Проверка за актуализации .

Понастоящем може да не виждате актуализация, тъй като Microsoft пусна отделни графици за актуализация за всеки канал. Въпреки че Channel Development е първият, който получава актуализации, той може да идва с различни грешки и проблеми. Beta Channel, от друга страна, обхваща версии с корекции на грешки. Ето защо издаването на актуализации ще намери различни дати между каналите.

Ако за вашия канал е налична актуализация, компютърът ви автоматично ще започне да я изтегля. След като изтеглянето приключи, просто щракнете върху бутона Инсталирай сега .

Стигнахме до края на това ръководство, което сме подготвили за вас. Успяхте ли да се присъедините към бета програмата и да изтеглите актуализацията? Не забравяйте да споделите своите виждания по темата и проблемите, които имате, ако има такива, с нас и другите ни читатели в раздела за коментари по-долу.

Подобни публикации

 1. Как да изтрия акаунт в Instagram? Връзка за постоянно закриване на акаунт
 2. Как iPad Pro ще издържи на сгъване?
 3. Как се прави скрийншот на лаптоп?
 4. Телеграм не изпраща смс код? Проблем и Решение в лесни стъпки
 5. Как да активирам електронен ваучер за храна? Е – Voucher

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.